- nie zamierzam zkladac ekstremalnie szerokich opon (obecnie Schwalbe Marathon Plus - i takie zostana na chwile obecna)
Cytat: kinioo w 19 Wrz 2018, 11:59- nie zamierzam zkladac ekstremalnie szerokich opon (obecnie Schwalbe Marathon Plus - i takie zostana na chwile obecna)A jak się przelicza "Schwalbe Marathon Plus" na milimetry?
Piasty Shimano 525 36 szprych, szprychy prawy tył DT Alpine, reszta Competition, nyple dt mosiądz, obręcze dt 540. Bardzo dobrze i śmiesznie tanio.
Cytat: Borafu w 19 Wrz 2018, 12:07Cytat: kinioo w 19 Wrz 2018, 11:59- nie zamierzam zkladac ekstremalnie szerokich opon (obecnie Schwalbe Marathon Plus - i takie zostana na chwile obecna)A jak się przelicza "Schwalbe Marathon Plus" na milimetry?Chyba mam 1.35" z teg co pamietam, ale glowy sobie nie dam uciac....czyli chyba cos 34mm ??
Cytat: kinioo w 19 Wrz 2018, 13:10Cytat: Borafu w 19 Wrz 2018, 12:07Cytat: kinioo w 19 Wrz 2018, 11:59- nie zamierzam zkladac ekstremalnie szerokich opon (obecnie Schwalbe Marathon Plus - i takie zostana na chwile obecna)A jak się przelicza "Schwalbe Marathon Plus" na milimetry?Chyba mam 1.35" z teg co pamietam, ale glowy sobie nie dam uciac....czyli chyba cos 34mm ??Nie chodzi mi o szczegóły, tylko o to że podałeś Schwalbe Marathon Plus jako określenie szerokości.
Żadna "kołowa" firma nie produkowała kół wyprawowych, gdy badałem sytuację kilka miesięcy temu, a tu jeszcze 26 ".
to co podał MCSUBI ma sens.jest tanie i szybko dostępne. Właśnie też używam piasty shimano, fakt obręcz inna bo mavic (36 ), ale nyple i szprychy jak podał kolega. Zaplecione samemu.