Waldic a nie myślałeś żeby zrobić odrobinkę większą pętelkę na północ od Białegostoku i przejechać przez Biebrzański Park Narodowy? Wprawdzie jest to trochę drogi do nadłożenia, ale moim daniem warto ..
Start miedzy 3 a 10 lipca, jeszcze nie wiem jak z urlopem. Białystok to planowałem w zasadzie jako stację PKP , ale kto wie, zobaczymy jak będzie z czasem przed pociągiem. W sumie nigdy nie miałem okazji go zwiedzić. Supraśl jak najbardziej jest w planach.
Czy dysponuje ktoś może trackiem GPS odcinka drogi Siedliska - Prusie (Werchrata - Hrebenne)? Albo jakimś opisem tej zaginionej drogi powiatowej?
Po opuszczeniu wsi [Siedliska] na rozwidleniu kilometr za wsią trzeba wybrać lewe odgałęzienie oznaczone jako droga pożarowa nr 64. [po 600 m] Skrzyżowanie leśnych traktów. Należy skręcić w lewo w drogę wyłożoną betonowymi płytami, prowadzącą najpierw w dół, a zaraz potem do góry (droga pożarowa nr 66).[po 400 m] Przecinamy drogę pożarową nr 65 i jedziemy dalej prosto.[po 1000 m] Droga zdecydowanie zakręca w prawo, a wkrótce potem w lewo. Słupek wyznaczający granicę kwartałów 386,387, 389 utwierdza w przekonaniu, że jesteśmy na właściwym kursie.[po 1200 m] Opuszczamy las i zjeżdżamy do spokojnej doliny.