Lato minęło więc sądzę, że Waldic już odbył swoją wyprawę wzdłuż granicy. Ciekawa jestem jak się powiodła.
Ja ze względu na to, że nie mogę na długo zostawić samego dziecka w domu, postanowiłam zrobić tą trasę po kawałeczku. Jak na razie przejechałam rejon między Sokółką a Terespolem. Przy czym zwiedzam bardziej wnikliwie teren i w związku z tym często zbaczam w bok (nawet do Drohiczyna czy Korczewa) obejrzeć to czego nie zawiera przewodnik Polska Egzotyczna. Ale z noclegiem w tym rejonie nie ma raczej kłopotu. Ludzie są życzliwi. Jeśli nocowałam pod dachem to za symboliczną kwotę lub nawet gratis. Poza kwaterami prywatnymi, w tym rejonie można skorzystać z noclegu w ośrodku Caritas w Neplach oraz w pokoju gościnnym w Domu Spokojnej Starości w Starzynie. Ta druga propozycja to raczej poza weekendami bo w weekendy wolne pokoje często zajmują rodziny odwiedzające staruszków. Noclegu w Janowie Podlaskim i najbliższych okolicach nie polecam bo piekielnie drogo. Spałam kiedyś 1 noc w agroturystyce (
http://www.sandra.com.pl/) w Bublach Łukowiskach koło Janowa. Wprawdzie się targowałam ale i tak to był mój najdroższy nocleg (35zł).
Teraz interesują mnie informacje o terenie położonym na południe od Terespola. Jak wygląda ukształtowanie terenu? Od jakiego odcinka zaczynają się wzniesienia?