Autor Wątek: Polska Egzotyczna cz.1 (Przemyśl - Białystok)  (Przeczytany 7254 razy)

Offline annaoj

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 22.09.2010
Lato minęło więc sądzę, że Waldic już odbył swoją wyprawę wzdłuż granicy. Ciekawa jestem jak się powiodła.
Ja ze względu na to, że nie mogę na długo zostawić samego dziecka w domu, postanowiłam zrobić tą trasę po kawałeczku. Jak na razie przejechałam rejon między Sokółką a Terespolem. Przy czym zwiedzam bardziej wnikliwie teren i w związku z tym często zbaczam w bok (nawet do Drohiczyna czy Korczewa) obejrzeć to czego nie zawiera przewodnik Polska Egzotyczna. Ale z noclegiem w tym rejonie nie ma raczej kłopotu. Ludzie są życzliwi. Jeśli nocowałam pod dachem to za symboliczną kwotę lub nawet gratis. Poza kwaterami prywatnymi, w tym rejonie można skorzystać z noclegu w ośrodku Caritas w Neplach oraz w pokoju gościnnym w Domu Spokojnej Starości w Starzynie. Ta druga propozycja to raczej poza weekendami bo w weekendy wolne pokoje często zajmują rodziny odwiedzające staruszków. Noclegu w Janowie Podlaskim i najbliższych okolicach nie polecam bo piekielnie drogo. Spałam kiedyś 1 noc w agroturystyce (http://www.sandra.com.pl/) w Bublach Łukowiskach koło Janowa. Wprawdzie się targowałam ale i tak to był mój najdroższy nocleg (35zł).
Teraz interesują mnie informacje o terenie położonym na południe od Terespola. Jak wygląda ukształtowanie terenu? Od jakiego odcinka zaczynają się wzniesienia?
annaoj

Offline Kobieta hindiana

• Miasto: Irlandzka wieś, królewskie hrabstwo
  • Na forum od: 04.09.2010
    • 87th Dublin Polish Scout Group, Scouting Ireland
to jest artykul z poczatku lipca, tak? nic z tego nie wyszlo, ogladalam kiedys jakis program na ten temat...
Mądrzy ludzie czasem się wygłupiają, głupi zawsze wymądrzają.
www.plscout.com

Offline Mężczyzna Waldic

• Miasto: Elbląg
  • Na forum od: 23.01.2010
Cytat: "annaoj"
Lato minęło więc sądzę, że Waldic już odbył swoją wyprawę wzdłuż granicy. Ciekawa jestem jak się powiodła.

Powiodła się jak najbardziej :). Ekipa się powiększyła i przejechaliśmy trasę z Przemyśla do Białegostoku sporą grupą :) Tu trochę fotek http://gruparowerowastop.pl/photogallery.php?album_id=68 . Relacji nie piszę, bo pisarz ze mnie marny :D

Cytat: "annaoj"
Teraz interesują mnie informacje o terenie położonym na południe od Terespola. Jak wygląda ukształtowanie terenu? Od jakiego odcinka zaczynają się wzniesienia?

Z tego co pamiętam, to chyba dopiero od okolic Hrebennego (jadąc w stronę Przemyśla) jakieś warte wspomnienia pagórki się pokazują.

Offline peptek

• Miasto: Włocławek
  • Na forum od: 04.01.2008
    • http://nakole.pl.tl
Tez miałem przyjemność przejechać Ścianę wschodnią w końcu czerwca 2010. Wrażenia niesamowite. Na pewno wróce tam na rowerze, bo autem wróciłem na swoja trasę po miesiącu, żeby zonie pokazać wszystkie atrakcje które ja poznałem. Służę tez wszelkimi informacjami w sprawie przepraw, noclegów i dróg które może nie wszystkim sa znane

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
Wydawało mi się czy dzwoniłeś do mnie jak byłeś w okolicy?

Offline peptek

• Miasto: Włocławek
  • Na forum od: 04.01.2008
    • http://nakole.pl.tl
Tak dzwoniłem. Bardzo zależało mi na informacji co do kursowania promu. Niestety musiałem zrobic długi objazd przez most na Sarnaki. A pogoda wtedy była pod psem. Lało cały dzień. Dzięki temu że na trasie wyprzedziłem kolegę Alfa_Tek który najpierw miał dzień przewagi nade mną, to on juz wiedział, że nie ma co sie pchać na prom, bo dałem mu cynk

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
    • Blog Yoshkowy
Chyba dzwoniłeś pewnie  spod granicy bo strasznie rwało...
...następnym razem zapraszam na herbatkę. :)

Offline Mężczyzna transatlantyk

• Moderator Globalny
  • GM 2420
  • Miasto: Annopol
  • Na forum od: 21.11.2007
    • Rowerem przed siebie.

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
    • Blog Yoshkowy