Autor Wątek: United Cyclists na konie  (Przeczytany 114560 razy)

Offline Mężczyzna Robb

• "Ojciec Założyciel"
  • Miasto: Kraina Wygasłych Wulkanów
  • Na forum od: 04.06.2006
    • Robb Maciąg
Odp: United Cyclists na konie
« 26 Wrz 2018, 10:30 »
?
Skoro Jacek pisze, że to nie on, że to firma, to "firma" pisze jak było.
Proste.
… why so serious ?

Offline Mężczyzna szy

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 29.04.2009
« 26 Wrz 2018, 10:35 »
?
Skoro Jacek pisze, że to nie on, że to firma, to "firma" pisze jak było.
Proste.

Nieważne co pisze Jacek, przecież na odległość widać, że nie wie co pisze. Zwracam uwagę, że wypowiada się były partner - życiowy, jeśli dobrze pamiętam ich relacje sprzed lat.

Szy.

Najlepsze szlaki rowerowe w Polsce, w Niemczech i w Europie

Offline Mężczyzna Robb

• "Ojciec Założyciel"
    • Robb Maciąg
« 26 Wrz 2018, 10:40 »
wypowiada się były partner - życiowy,
Tak napisała.

ps. W ogóle mnie nie widzi ten wpis. Zamiatanie syfu pod dywan prowadzi do takich właśnie postów.
… why so serious ?

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
« 26 Wrz 2018, 10:48 »
Post Zosi jest dla mnie żenujący. Bo kiedy o swoje dopomina się klient, to jest to czymś zupełnie innym, niż głos zabiera były... partner. Niefajne :/
Hmm... ja nie widzę w tym nic żenującego.
Dla mnie ten jej post jest bardzo wyważony i zupełnie uzasadniony tym że sprawy sprzed lat ciągle nie są załatwione jak należy i ma prawo czuć się ubabrana tym całym syfem.
Ja w każdym razie tak bym się czuł.

No, ale jak już wiemy mam niewykształcone pewne receptory w mózgu, więc może to z tego powodu.

Offline Mężczyzna Alek

• Miasto: Dublin
  • Na forum od: 28.02.2013
    • aleknowak.net
« 26 Wrz 2018, 10:56 »
Post Zosi jest bardzo ważny i wydaje się bardzo wyważony; partnerstwo jest tam zdecydowanie na drugim planie - za to plan pierwszy doskonale uzupełnia historię UC oraz osobę Jacka.

Offline Mężczyzna szy

• Na forum od: 29.04.2009
« 26 Wrz 2018, 10:58 »
Post Zosi jest bardzo ważny i wydaje się bardzo wyważony; partnerstwo jest tam zdecydowanie na drugim planie - za to plan pierwszy doskonale uzupełnia historię UC oraz osobę Jacka.

Tak, tak, jak najbardziej. Bardzo dużo mówi o kwestii merytorycznej.

Szy.

Najlepsze szlaki rowerowe w Polsce, w Niemczech i w Europie

Offline Mężczyzna RS

• Miasto: Częstochowa
  • Na forum od: 17.11.2016
« 26 Wrz 2018, 11:05 »
Mówi pewnie trochę o praprzyczynach. Nie wiemy co się dzieje teraz. Dość częstym powodem takich rozgrywek są kłopoty finansowe. Kto nie stał pod ścianą bez możliwości jakiegokolwiek ruchu, gdy za drzwiami się ustawia kolejka komorników z nakazami egzekucji, ten nie zrozumie, że można naprawdę gadać i pisać głupoty, zachowywać się nieracjonalnie. Pan Jacek pisał i gadał głupoty już wcześniej, więc miejmy nadzieję, że to nie to.

Cyt:"... żeby nie zawieść ludzi, żeby nie poszła zła fama, żeby się działo..."
Pani Zofia zna receptę na udany biznes. Wydaje mi się, że pan Jacek nie.

Offline Mężczyzna Robb

• "Ojciec Założyciel"
    • Robb Maciąg
« 26 Wrz 2018, 11:14 »
… why so serious ?

Offline Mężczyzna menel

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 25.03.2012
« 26 Wrz 2018, 11:17 »
Przykra sprawa. Mieć pasję, a robić z niej biznes to dwie rozbieżne sprawy. Sam kiedyś o tym myślałem, ale mi się odechciało zanim zacząłem  ::)
Patrz pan, też tak kiedyś miałem.

W wyniku ugody po wygranej sprawie odzyskałam 48 z 56 tys zł
Z takim kapitałem to można organizować wycieczki w Beskid Niski. I pewnie gdyby od tego zaczęli to teraz mieliby się dobrze.

MateM

• Gość
« 26 Wrz 2018, 11:21 »
Mówi pewnie trochę o praprzyczynach. Nie wiemy co się dzieje teraz. Dość częstym powodem takich rozgrywek są kłopoty finansowe. Kto nie stał pod ścianą bez możliwości jakiegokolwiek ruchu, gdy za drzwiami się ustawia kolejka komorników z nakazami egzekucji, ten nie zrozumie, że można naprawdę gadać i pisać głupoty, zachowywać się nieracjonalnie. Pan Jacek pisał i gadał głupoty już wcześniej, więc miejmy nadzieję, że to nie to.

Cyt:"... żeby nie zawieść ludzi, żeby nie poszła zła fama, żeby się działo..."
Pani Zofia zna receptę na udany biznes. Wydaje mi się, że pan Jacek nie.

Jeśli by prowadził przykładowo jakiś zakład produkcyjny to pewnie tak. W sytuacji kiedy gość żyje z organizacji wycieczek turystycznych (a polega to z grubsza na tym, że zbiera kasę od ludzi i za to opłaca wszystko, po czym jakąś tam resztę odpala swojej ekipie), gadanie o staniu pod ścianą i kolejkach komorników jest co najmniej śmieszne. Facet lub jego firma okradli nie pierwszy już raz ludzi i nie ma tu czego wybielać. Można się uśmiechnąć, ale dla niektórych 6 tysięcy to mogą być oszczędności życia (jedna trzecia Polaków w ogóle nie oszczędza), za które ktoś mógł akurat chcieć zrealizować taką wyprawę.

Offline Mężczyzna RS

« 26 Wrz 2018, 11:35 »
Istnieje mnóstwo firm produkujących wyłącznie na zamówienie po dokonaniu przedpłaty 100%. Nie widzę wielkiej różnicy w stosunku do organizowania wycieczek turystycznych i nie wydaje mi się to śmieszne, bo problemy finansowe mogą dotknąć prawie każdego, nawet bez jego winy. No ale ja nie mam poczucia humoru.
Zastanowienie się nad przyczynami jakiegoś negatywnego zjawiska nie jest z automatu próbą jego usprawiedliwienia, wybielenia.
Mam wrażenie, że się kompletnie nie zrozumieliśmy. Może innym razem się uda.

« Ostatnia zmiana: 26 Wrz 2018, 12:24 Waxmund »

MateM

• Gość
« 26 Wrz 2018, 11:55 »
Ciężko się zdobyć na poczucie humoru, gdy ktoś kogoś pozbawia tysięcy złotych i jeszcze zastawia się prawnikami i sądami, bo „ma silniejsze plecy”.
Problem w tym, że te problemy finansowe cechuje pewna cykliczność, a jakże wymowne zachowanie wobec  współwłaścicielki  zamyka dla mnie osobiście temat jakiegokolwiek tłumaczenia zachowania tego człowieka. Nie ma szacunku nie tyle do klienta, co nawet do ludzi, którzy tworzyli z nim firmę, posuwając się do drogi sądowej. Gdyby nie sąd, nie oddałby współwłaścicielce pieniędzy. Pięknie.

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
« 26 Wrz 2018, 12:11 »
Ciężko się zdobyć na poczucie humoru, gdy ktoś kogoś pozbawia tysięcy złotych
Zgadzam się, tylko ciekawi mnie z kim Ty dyskutujesz?

Bo to Twoje słowa
gadanie o staniu pod ścianą i kolejkach komorników jest co najmniej śmieszne

a to odpowiedź RS
nie wydaje mi się to śmieszne

Offline Mężczyzna RS

« 26 Wrz 2018, 12:53 »
Napisałem, że łatwo stanąć oko w oko z kłopotem finansowym, ale nie wiemy jaka jest przyczyna obecnych problemów UC. Post pani Zofii mówi o przeszłości, więc nie powinniśmy go rozciągać na teraźniejszość.
Z tym bezpiecznym marginesem zysku, to też nie jest w Polsce za ciekawie, bo polski rynek, to w większości rynek ceny. W branżach mniej standardowych trudno ocenić chłonność rynku i akceptowalny poziom cen. Dochodzi też pewnie chęć wypromowania firmy, a całości wybitnie przeszkadza fakt, że robota jest jednocześnie pasją i gdzieś po drodze gubi się czujność. Bardzo łatwo znajduje się usprawiedliwienia dla swoich nieracjonalnych działań i wystarczy jedno potknięcie, jeden nieuczciwy albo niesolidny kontrahent na stosunkowo niedużą kwotę, by poruszyć lawinę.
Wiem jak to działa, bo przeszedłem tę drogę.

ed.
Uważam, że panu Jackowi należy się od życia bolesna lekcja pokory, bo jego infantylne zachowanie wskazuje, że powinien w niektórych dziedzinach dorosnąć bardzo szybko.
Mam nadzieję, że jakoś się uda mu z tego wyjść bez dalszego krzywdzenia innych.
Ilość komentarzy (dobrych i złych) wskazuje, że ta gałąź branży turystyczno-rowerowej ma jakiś potencjał, więc pewnie jest o co walczyć. Czy będzie to pan Jacek, to już inna historia.
Temat będę śledził, ale chyba napisałem już wszystko co chciałem.
« Ostatnia zmiana: 26 Wrz 2018, 13:15 RS »

Offline Mężczyzna marszy

• Na forum od: 23.07.2013
« 26 Wrz 2018, 13:56 »
Czy tylko ja zwróciłem uwagę na to kuriozum?

Firma na początku - jak każdy niedofinansowany startup - przeżywała wiele trudnych chwil. Organizowaliśmy wiele wypraw grubo poniżej progu opłacalności..........Długi - również na moim koncie - rosły.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum