Autor Wątek: United Cyclists na konie  (Przeczytany 114562 razy)

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
Odp: United Cyclists na konie
« 26 Wrz 2018, 22:10 »
ps: czemu tylko na stronie JTL a nie UC?)
ps2: zwłaszcza, że ten język dalece odbiega od tego do którego JTL nas przyzwyczaił :D
Dokładnie. Wątpię żeby to Jacek nagle tak zmądrzał. Pewnie ktoś z firmy zobaczył wreszcie co się dzieje i zareagował. Lepiej późno niż za późno ;) A jest na profilu Jacka, bo zainteresowani to znajdą, a strona UC nie jest zaśmiecona, i nadal może się wydawać że wszystko jest ok.

Kto wie, może to nie koniec, a dopiero początek końca UC? Zwrot dostał Andrzej, upominają się i inni... Jacek dalej swoim tonem... tym bardziej wątpię żeby on był autorem oświadczenia...

Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna Diver

• Miasto:
  • Na forum od: 26.06.2013
« 26 Wrz 2018, 22:10 »
Byłem na wyjeździe z konkurencyjną firmą. Na tym wyjeździe spotkałem kogoś kto był z UC na Kubie i stwierdził "nigdy więcej z UC". To, że Jacek nie zwrócił pieniędzy można wytłumaczyć normalnym cwaniactwem i wymuszeniem podpisania dupochronu dla UC.  Ale to co Jacek wcześniej wypisywał na FB jest swojego rodzaju samooskarżeniem. Dla mnie sugeruje to jakiegoś rodzaju zaburzenia psychiczne. Brak poczucia winy w swoich działaniach. Twierdzenie, że otacza go spisek mający go zniszczyć wpisuje się w powyższą diagnozę. Wielu chorych psychicznie ludzi jest w stanie normalnie funkcjonować w społeczeństwie, ale nie chcemy by wykonywali pewne funkcje np. chirurga, kierowcy autobusu, kierownika wyprawy rowerowej…
Ostatni tekst UC wygląda jak napisany przez zupełnie inną osobę. Chyba, że Jacek ma chorobę afektywną dwubiegunową ?

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
« 26 Wrz 2018, 22:13 »
Pisałem już - nieważne jak piszą, ważne że piszą. Negatywna reklama to też reklama. Podziałało?

Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna RS

• Miasto: Częstochowa
  • Na forum od: 17.11.2016
« 26 Wrz 2018, 22:20 »
Jedna Jolka wiosny nie czyni.

Jeśli ta farsa jest celowym zabiegiem, to jest to jedno z najgłupszych działań jakie widziałem.

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
« 26 Wrz 2018, 23:00 »
A jest na profilu Jacka, bo zainteresowani to znajdą, a strona UC nie jest zaśmiecona, i nadal może się wydawać że wszystko jest ok.

Wg tego co pisze Zofia Radzikowska
Z tego co wiem, fanpage UC jest obecnie zablokowany i nie mogą opublikować tam sprostowania.

Nie próbuję zgadywać dlaczego. Po prostu cytuję.

Offline Mężczyzna Robb

• "Ojciec Założyciel"
  • Miasto: Kraina Wygasłych Wulkanów
  • Na forum od: 04.06.2006
    • Robb Maciąg
« 27 Wrz 2018, 00:45 »
Pisałem już - nieważne jak piszą, ważne że piszą. Negatywna reklama to też reklama. Podziałało?

Byłeś na tym profilu?
To jakiś fejk jest :)

A z innej mańki:

Samolot do KTM = 3000zł (z rowerem), permity itd = 200zł, żarcie = 50zł (minimum) na dzień.
Wg moich skromnych obliczeń (znając realia) sam koszt wyjazdu i pobytu powyżej ceny wycieczki ...
« Ostatnia zmiana: 27 Wrz 2018, 00:50 Robb »
… why so serious ?

Offline Kobieta magda

• Miasto: Tröjmiasto
  • Na forum od: 19.12.2011
    • Przejażdżkowe zapiski
« 27 Wrz 2018, 08:06 »
Strona UC 'w przebudowie'

Offline Mężczyzna anarchy

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 09.09.2015
« 27 Wrz 2018, 09:08 »
A z innej mańki:

Samolot do KTM = 3000zł (z rowerem), permity itd = 200zł, żarcie = 50zł (minimum) na dzień.
Wg moich skromnych obliczeń (znając realia) sam koszt wyjazdu i pobytu powyżej ceny wycieczki ...

Gdybając: może to taki chłyt marketingowy - dwa miejsca po 3800 co by oko ludzkie przyciągnąć a reszta po 5999? (może podpowiedzieli im Ci z  LOTu? hehe)

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 27 Wrz 2018, 10:58 »

Ale takie oni mają ceny, mój kolega był za taką sumę z nimi pod Annapurną i wrócił bardzo zadowolony. Jedzenie czy zakwaterowanie nie jest wliczone w tę opłatę, za to każdy płaci indywidualnie na miejscu, ale tamte rejony nie należą do drogich.

I dlatego tylu chętnych mieli na te wyprawy, bo samemu trudno jest bilety lotnicze załatwić taniej niż oni oferują cały wyjazd.

Offline Mężczyzna wojtek

• Użytkownik forum
  • Miasto:
  • Na forum od: 02.03.2010
    • Pokój z Tobą
« 27 Wrz 2018, 11:28 »
Było zbyt tanio. Taki Kuźniar kosi kilka razy więcej (fakt, że więcej daje, ale znów bez przesad) - http://www.goforworld.com/podroze/ - a klientów ma sporo.

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 27 Wrz 2018, 12:14 »
Było zbyt tanio. Taki Kuźniar kosi kilka razy więcej (fakt, że więcej daje, ale znów bez przesad) - http://www.goforworld.com/podroze/ - a klientów ma sporo.

Ale oferta Kuźniara to jest skierowana do zupełnie innego typu ludzi, dużo zamożniejszych, więc nie ma co tego porównywać. Pewnie w UC jest za tanio - i stąd w głównej mierze wynikają ich problemy. Ale też i własnie te ceny były czymś niespotykanym na rynku i dlatego mieli tylu chętnych. Wielu ludzi machnie ręką na różne minusy, żeby tylko pojechać w takiej cenie na tak egzotyczną wyprawę, bo na droższą po prostu ich nie stać. I dlatego duża szkoda by była gdyby zniknęli z rynku, bo naprawdę wnosili coś czego gdzie indziej nie było. Prawdziwego pasjonata organizującego bardzo trudne i zaawansowane wyprawy dla dość zaawansowanych rowerzystów.

Offline Kobieta martwawiewiórka

• Użytkownik forum
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 17.08.2009
« 27 Wrz 2018, 12:15 »
Tymczasem nie kończy sie na panu Andrzeju:

https://www.facebook.com/vincent.vanchom/posts/10215755207167467
Jakiś Ty społecznie dojrzały! Mogę sobie zsynchronizować z Tobą te dane?

Offline Mężczyzna marszy

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 23.07.2013
« 27 Wrz 2018, 12:36 »
I pan Andrzej też nie kończy.

Drodzy rowerzyści ,miłośnicy przygód, wspierający internauci no i moi bliscy współwalczący- poszkodowani Lech Em,Vincent van Chom
Przeczytałem Oficjalne sprostowanie UC, którym nie jestem do końca usatysfakwcjowany gdyż zawiera przekłamania

"Działając zgodnie z poleceniem naszego prawnika, wysłaliśmy rozwiązanie umowy, zawierające klauzulę o nie roszczeniu dalszych pretensji i o zwrocie 100% wpłaconej kwoty. Kiedy Andrzej odmówił jej podpisania postanowiliśmy wypowiedzieć umowę po naszej stronie- to wypowiedzenie również zawierało oświadczenie o zwrocie uiszczonej za wyprawę opłatę."

Jednocześnie w dalszym ciągu wymagano ode mnie podpisania umowy ugody, która nie pozwala mi na dalsze roszczenia.
Tego właśnie zabrakło w oficjalnym sprostowaniu UC.

Otrzymałem dzisiaj zwrot pieniędzy, które przelałem firmie UC w październiku 2017 roku w wysokości 5999zł.
Do tego czasu walka o zwrot wpłaconych środków firmie UC pochłonęła tysiące złotych.
Spędziłem ponad dwa tygodnie urlopu w domu, zjadając suplementy diety przygotowane do wyprawy.
Setki przejechanych kilometrów w celach konsultacji prawnej, Prawnicy itd.
Tłumaczenie się chorobami bliskich uważam za mało stosowne , Pan Jacek w tym czasie kiedy to mieliśmy być w Peru poleciał do Maroko i co można było zobaczyć na FB i Instagram świetnie się tam bawił.
Pani Zosiu, nigdy nie sugerowałem, że UC nie proponowało mi zwrotu 100% zapłaconej kwoty , jednakże warunkiem odzyskania moich pieniędzy było podpisanie umowy ugody, która jak już wcześniej opisywałem nie była zgodna z prawem.
A podpisanie tej umowy nie gwarantowało mi też zwrotu pieniędzy.
Po tym jak napisałem email do Pani Małgorzaty i poinformowałem o mojej konsultacji z Rzecznikiem Praw Konsumenta Pani Małgosia napisała "Jeżeli masz czas , siłę i pieniądze to biegaj po urzędach i sądach", pózniej otrzymywałem tylko informacje że jeżeli nie podpisałem ugody to nie możemy zrobić przelewu.Trwało to do dzisiaj.
Oficjalnie dziękuje wszystkim wpierającym i udostępniającym moje posty, a wszystkim poszkodowanym życzę szybkiego odzyskania środków.

Natomiast firmie UC więcej szacunku, zrozumienia i klarownych zasad.

Spóźnione i mimo wszystko bezczelne przeprosiny mogą nie wystarczyć, aby wykopać się spod całego gówna, jakie w ostatnich dwóch dniach wypłynęło.

*e
I nadal nie potrafię zrozumieć całego współczucia, jakim go co niektorzy obdarzają. Jak zamkną Wam sąsiada pasera, to też ze współczuciem napiszecie, że szkoda, bo miał zegarki w tak dobrych cenach?
« Ostatnia zmiana: 27 Wrz 2018, 12:43 marszy »

Offline Mężczyzna wojtek

• Użytkownik forum
  • Miasto:
  • Na forum od: 02.03.2010
    • Pokój z Tobą
« 27 Wrz 2018, 12:38 »
dużo zamożniejszych, więc nie ma co tego porównywać
Tak, to fakt, ale myślę, że i tutaj byliby w stanie dopłacić więcej.

Pamiętam, że ktoś tu kiedyś reklamował wyjazd w Pamir ze strony zorientowani za ponad 7000, to było ze trzy, może cztery lata temu. Wtedy ludzie też kupowali/jeździli na takie wycieczki, a obok były wyjazdy uc do pobliskiego Kirgistanu za 3500.

Przy okazji tego linku - jeszcze rok temu wycieczka na Syberię z drugiej podstrony kosztowała niecałe osiem tysięcy.

Offline Mężczyzna marszy

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 23.07.2013
« 27 Wrz 2018, 12:50 »
Znajomy właśnie mi przypomniał Transcarpatię i Rygielskiego. Też pasjonat, też bezczelny, też stworzył coś niesamowitego i niepowtarzalnego (tylko raz jeden organizator podjął się kontynuacji, zrezygnował po pierwszej edycji). I też skończyło się z hukiem i tez wisi ludziom kasę za wpisowe. Dziś pracuje w sklepie rowerowym oficjalnie na pół etatu, bo komornik jeszcze stare długi ściaga.

Wniosek z tego taki - trzymaj się z dala od biznesmenów pasjonatów ;)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum