Autor Wątek: United Cyclists na konie  (Przeczytany 114565 razy)

MateM

• Gość
Odp: United Cyclists na konie
« 27 Wrz 2018, 12:55 »

I nadal nie potrafię zrozumieć całego współczucia, jakim go co niektorzy obdarzają. Jak zamkną Wam sąsiada pasera, to też ze współczuciem napiszecie, że szkoda, bo miał zegarki w tak dobrych cenach?

:lol:

Offline Mężczyzna Robb

• "Ojciec Założyciel"
  • Miasto: Kraina Wygasłych Wulkanów
  • Na forum od: 04.06.2006
    • Robb Maciąg
« 27 Wrz 2018, 12:57 »
Samolot do KTM = 3000zł (z rowerem), permity itd = 200zł, żarcie = 50zł (minimum) na dzień.
Wg moich skromnych obliczeń (znając realia) sam koszt wyjazdu i pobytu powyżej ceny wycieczki ...

Ale takie oni mają ceny, mój kolega był za taką sumę z nimi pod Annapurną i wrócił bardzo zadowolony. Jedzenie czy zakwaterowanie nie jest wliczone w tę opłatę, za to każdy płaci indywidualnie na miejscu, ale tamte rejony nie należą do drogich.

I dlatego tylu chętnych mieli na te wyprawy, bo samemu trudno jest bilety lotnicze załatwić taniej niż oni oferują cały wyjazd.

Ok, kumam już, że bez jedzenia.
Ale to chyba taka oferta by "zapchać dziurę" bo to się i tak nie kalkuluje.

Chyba, że jest potem tak jak tutaj:
"Usłyszałem, że już są kupione bilety lotnicze i one przekroczyły wysokość wpłaconej sumy."

(cytat z https://www.facebook.com/vincent.vanchom/posts/10215755207167467)

(ale tam tanio (każdy ma swoje prywatne podejście co to znaczy - wiadomo) - na szlaku to nie jest ;) Byłem 2 razy )
… why so serious ?

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
« 27 Wrz 2018, 13:01 »
UC pisze że
Jest to ostatnia szansa na załapanie się na budżetowa dosponsorowaną wyprawę w góry wysokie.

Offline Mężczyzna Robb

• "Ojciec Założyciel"
    • Robb Maciąg
« 27 Wrz 2018, 13:05 »
OK.
Pewnie Oshee.

Dzięki.

(nie wierzę ;) )
… why so serious ?

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 27 Wrz 2018, 13:27 »
Ok, kumam już, że bez jedzenia.
Ale to chyba taka oferta by "zapchać dziurę" bo to się i tak nie kalkuluje.

"Usłyszałem, że już są kupione bilety lotnicze i one przekroczyły wysokość wpłaconej sumy."

(ale tam tanio (każdy ma swoje prywatne podejście co to znaczy - wiadomo) - na szlaku to nie jest ;) Byłem 2 razy )

Jak im się to kalkuluje tego nie wiem, jak widać po tych akcjach - nie zawsze. Ale pewnie cena uwzględnia pewien wkład sponsorski. Niemniej jak pisałem - mój kolega był pod Annapurną za taką właśnie sumę - i był z tego wyjazdu bardzo zadowolony, tak więc nie są to jedynie gruszki na wierzbie.

Możliwe też, że tutaj tkwi źródło ich obecnych problemów i możliwego upadku. Oferując tak konkurencyjne ceny - klientów mieli na pęczki i przez to stali się bardzo zarozumiali i w ogóle ich nie szanowali, bo wiedzieli, że na tych co zrezygnują, albo zostaną wywaleni za nadmierne zawracanie gitary - będzie 10 kolejnych chętnych.

Offline Mężczyzna marszy

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 23.07.2013
« 27 Wrz 2018, 14:05 »
Po ostatniej edycji to jebło z hukiem, a nie się posypało ;) Długo by pisać, ale tak jak z UC nawarstwiało się lata. Bójki z zawodnikami, oszukani sponsorzy, niezapłacone FV, problemy z uzgodnieniami z leśnikami i gminami. I tak cud, że większość dojechała do mety w 2010.

A wracając do UC, tak właśnie zauważyłem - czy przypadkiem w całej historii o pogrzebie nie jest mowa o jedynym udziałowcu spółki?

Offline Mężczyzna Dziadek

• Miasto: Szczytno, Pionki
  • Na forum od: 05.01.2017
« 27 Wrz 2018, 14:42 »
(...)

(...)

Albo bilety były znacznie tańsze i mit o "niezarabianiu" prysłby jak mydlana bańka. Na swoim profilu JTL oferuje luźne bilety na Kubę i z powrotem po 1500 https://www.facebook.com/UnitedCyclists/posts/2379476245402363. Nie znam cen rynkowych ale za tyle to Astrą w gazie dojechałbym najwyżej na Giblartar i nazad.
« Ostatnia zmiana: 27 Wrz 2018, 14:55 Dziadek »

Offline Mężczyzna Robb

• "Ojciec Założyciel"
    • Robb Maciąg
« 27 Wrz 2018, 14:58 »
Pewnie jest tak, że się wycofują, mają od sponsora (LOT?) kupony do zrealizowania (wyjazdów) i muszą jakieś wyjazdy wykazać.

mój kolega był pod Annapurną za taką właśnie sumę - i był z tego wyjazdu bardzo zadowolony
.. i najważniejsze :D
… why so serious ?

Offline Mężczyzna kinioo

• Miasto: Stevenage
  • Na forum od: 28.08.2018
« 27 Wrz 2018, 16:37 »
Uffff, przeczutalem te 14 stron.

Musze powiedziec, ze reklama jest!!

Nigdy wczesniej nie slyszalem o UC i p. Jacku....a dzieki temu postowi odwiedzilem ich stronke, FB itp. 'wyguglowalem' to i owo !!!

Nie, nie zamierzam jednak z nimi nigdzie jechac....no chyba, ze w 'ostatnia podroz', bo juz sam nie wiem czy p. Jacek organizuje wyjazdy rowerowe czy pogrzeby??

K.
*e1:

Jeszcze musze jakis filmik obczaic z tym p. Jackiem i bedzie gitara. Czlowiek legenda sie robi!

**e2:

O kuźwa, czaję goscia. Kiedys natknałem się na jego filmik o smierdzacych butach. To on robi ludzi na kaskę, serio??
« Ostatnia zmiana: 27 Wrz 2018, 20:08 kinioo »
Sorki za brak polskich znakow...

Offline Mężczyzna MCsubi

• Miasto: Bezdomny menel rowerowy
  • Na forum od: 13.05.2018
« 27 Wrz 2018, 17:53 »
Polecam o bagażniku i sakwach, powiew kosmicznej technologii w naszym rowerowym grajdole.

Offline Mężczyzna kinioo

• Miasto: Stevenage
  • Na forum od: 28.08.2018
« 27 Wrz 2018, 20:23 »
Polecam o bagażniku i sakwach, powiew kosmicznej technologii w naszym rowerowym grajdole.

mowisz, o tym ich autorskim projekcie?? Kliknałem 'sklep' ale 'Page not found'...
Sorki za brak polskich znakow...

Offline Mężczyzna MCsubi

• Miasto: Bezdomny menel rowerowy
  • Na forum od: 13.05.2018
« 27 Wrz 2018, 23:02 »
Parę lat minęło, ale pamiętam zapowiedzi kosmicznej technologii wysyłajacej Tubusa w niebyt, a pokazali jakieś pokraczne alu posmarkane przez majsterkowicza.
Jest, przynajmniej nazwa skromna: https://www.facebook.com/UnitedCyclistsCom/posts/koniec-problem%C3%B3w-z-baga%C5%BCnikami-globe-master-one-od-united-cyclistscompo-wielu-te/998284336874463/

Offline Mężczyzna Radosny_Smok

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 20.01.2012
« 28 Wrz 2018, 07:07 »
"
Parę lat minęło, ale pamiętam zapowiedzi kosmicznej technologii wysyłajacej Tubusa w niebyt, a pokazali jakieś pokraczne alu posmarkane przez majsterkowicza.
Jest, przynajmniej nazwa skromna: https://www.facebook.com/UnitedCyclistsCom/posts/koniec-problem%C3%B3w-z-baga%C5%BCnikami-globe-master-one-od-united-cyclistscompo-wielu-te/998284336874463/

Oj tak, 100 kg nośności i "posmarkane" spawy  :o

Offline Mężczyzna Felek

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.11.2017
« 29 Wrz 2018, 10:58 »
No a dziś na WP na pierwszej stronie informacje o tym oszuście:) Już chyba mało kogo przekona do wycieczek z UC.
Podróże z dziećmi www.tataimapa.pl

Offline Mężczyzna Antracyt

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 13.06.2017
    • Poland on bike
« 29 Wrz 2018, 14:33 »
No a dziś na WP na pierwszej stronie informacje o tym oszuście:) Już chyba mało kogo przekona do wycieczek z UC.

Właśnie to mnie trafiło jak wszedłem na stronę:

https://www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/firma-odwolala-wyprawy-klienci-czuja-sie,60,0,2417212.html

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum