Cytat: Alek w 25 Wrz 2018, 11:00Nie chcę się wymądrzać w stylu "a nie mówiłem", ale od początku, po samym sposobie wypowiedzi UC, odrzuciłem ich jako sensowny biznes... Brak kultury, szacunku do drugiego człowieka i etyki zawodowej prześwieca dosyć mocno w ich stylu wyrażania się w mediach.Dokładnie tak. Wyprawy mieli może i ciekawe, budzące zainteresowanie, ale styl w jakim się wypowiadali, język jaki używali mnie odpychał na kilometr by nawet zaglądać do nich na profil na fejsie.
Nie chcę się wymądrzać w stylu "a nie mówiłem", ale od początku, po samym sposobie wypowiedzi UC, odrzuciłem ich jako sensowny biznes... Brak kultury, szacunku do drugiego człowieka i etyki zawodowej prześwieca dosyć mocno w ich stylu wyrażania się w mediach.
Kiedyś, przypadkiem, trafiłem na stronę UC. Po obejrzeniu jakiegoś filmu nasunęło mi się jedno pytanie. Kto chce jechać na wyprawę z takim gościem, nie mówiąc już o płaceniu za to?
Widząc po komentarzach na FB, już co najmniej kilku klientów stracili...
To są tzw. polaczki :/ Tacy też mają swoich "adoratorów", kółka wzajemnej adoracji podobnych cwaniaczków, i niewiele zmieni to, że jakiegoś tam w porządku gościa oszukali.
Pod względem fachowości czysto rowerowej i organizacyjnej, a przede wszystkim oferowanych cen - było to niezłe biuro [...]
Cytat: MateM w 25 Wrz 2018, 13:04To są tzw. polaczki :/ Tacy też mają swoich "adoratorów", kółka wzajemnej adoracji podobnych cwaniaczków, i niewiele zmieni to, że jakiegoś tam w porządku gościa oszukali.To jest straszliwy i zupełnie nieprawdziwy stereotyp. Ci ludzie organizowali naprawdę wysokiej klasy, bardzo egzotyczne wyprawy i mieli mnóstwo zadowolonych klientów, tak więc tego typu opinia, że to jakieś "polaczki" tylko jeżdżą na coś takiego - to bzdura. Pod względem fachowości czysto rowerowej i organizacyjnej, a przede wszystkim oferowanych cen - było to niezłe biuro, jedyne w chyba w Polsce organizujące w tak niskich cenach egzotyczne wyjazdy (wyjazd w Himalaje kosztował mojego kolegę coś w granicach 4tys). To jest naprawdę bardzo atrakcyjna cena jak na zorganizowany wyjazd, jadąc samemu trudno mniej wydać, bo oni oferowali bardzo korzystne ceny na bilety lotnicze. Peru za 6000zł to też jest cena bardzo atrakcyjna, same bilety lotnicze kupowane indywidualnie niewiele taniej wyjdą.
Cytat: Wilk w 25 Wrz 2018, 13:10Pod względem fachowości czysto rowerowej i organizacyjnej, a przede wszystkim oferowanych cen - było to niezłe biuro [...]Pozwolisz, Wilku:Borafu , to właśnie z tego powodu ten mój smutek kilka postów wcześniej. Szkoda by było, by rowerowa branża uszczupliła się o taką ofertę. I nawet trudno podejrzewać, że taką niszę wypełni z marszu kto inny. Trzeba mieć sporo takiego pozytywnego świra w sobie, którego ma/miał Jacek, by odważyć się na taką działalność.I właśnie dlatego mam nadzieję, że może to się jeszcze jakoś cudownie wszystko wyjaśni.Szy.
Być może Pan Jacek też był idealizowany, a sposób potraktowania klientów ukazał prawdziwe drugie ja. Widzimy przecież to, co chcemy widzieć.ktoś, kto organizuje tak atrakcyjne cenowo wyprawy przecież nie może być zły Człowiek konkretny stanie na d***, aby osoby takie jak autor wpisu nie były pokrzywdzone z jego winy. Zachowanie organizatora potwierdza, że jest tym, kim jest w istocie.
Nie no co wy! ... poczytajcie co ludzie na FB piszą. Ludzie, którzy byli albo "prawie" bo im odwołano wyjazd na kilka dni przed.
Cytat: MateM w 25 Wrz 2018, 13:21Być może Pan Jacek też był idealizowany, a sposób potraktowania klientów ukazał prawdziwe drugie ja. Widzimy przecież to, co chcemy widzieć.ktoś, kto organizuje tak atrakcyjne cenowo wyprawy przecież nie może być zły Człowiek konkretny stanie na d***, aby osoby takie jak autor wpisu nie były pokrzywdzone z jego winy. Zachowanie organizatora potwierdza, że jest tym, kim jest w istocie.Tylko ta firma nie jest na rynku 2 miesiące, tylko wiele lat. I w ciągu tych wielu lat było wielu autentycznie zadowolonych klientów. I dlatego trzeba zachować odpowiednie proporcje w ocenie, a nie od razu jechać po całości. Fakty są też takie, że oferowali bardzo atrakcyjne wyjazdy, w jeszcze bardziej atrakcyjnych cenach. I warto sobie zdać sprawę z tego, że to też mogło mieć wpływ na ocenę niektórych użytkowników. Oni może oczekiwali wyjazdu typowo zorganizowanego, z pełną opieką i pilotem skaczącym koło wszystkich użytkowników - jak to ma miejsce w typowym biurze podróży. Ale w tej cenie bardzo ciężko coś takiego zaoferować, to raczej były wyjazdy dla zdecydowanie zaawansowanych rowerzystów, którym tyłka nie trzeba podcierać i jak się trochę zgubią to nie będą od razu płakać, czy po helikoptery na pustyni dzwonić.
Kolega wrócił w tym miesiącu z wyjazdu do Maroka z UC.Odczucia raczej ambiwalentne (kraj mu się podobał ).Jak chcesz to spytam go czy chce się wyspowiadać i ew. podeślę Ci namiary.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1877289015682572&set=a.106334582778033&type=3&theater