Cytat: MateM w 25 Wrz 2018, 13:21Być może Pan Jacek też był idealizowany, a sposób potraktowania klientów ukazał prawdziwe drugie ja. Widzimy przecież to, co chcemy widzieć.ktoś, kto organizuje tak atrakcyjne cenowo wyprawy przecież nie może być zły Człowiek konkretny stanie na d***, aby osoby takie jak autor wpisu nie były pokrzywdzone z jego winy. Zachowanie organizatora potwierdza, że jest tym, kim jest w istocie.Tylko ta firma nie jest na rynku 2 miesiące, tylko wiele lat. I w ciągu tych wielu lat było wielu autentycznie zadowolonych klientów. I dlatego trzeba zachować odpowiednie proporcje w ocenie, a nie od razu jechać po całości. Fakty są też takie, że oferowali bardzo atrakcyjne wyjazdy, w jeszcze bardziej atrakcyjnych cenach. I warto sobie zdać sprawę z tego, że to też mogło mieć wpływ na ocenę niektórych użytkowników. Oni może oczekiwali wyjazdu typowo zorganizowanego, z pełną opieką i pilotem skaczącym koło wszystkich użytkowników - jak to ma miejsce w typowym biurze podróży. Ale w tej cenie bardzo ciężko coś takiego zaoferować, to raczej były wyjazdy dla zdecydowanie zaawansowanych rowerzystów, którym tyłka nie trzeba podcierać i jak się trochę zgubią to nie będą od razu płakać, czy po helikoptery na pustyni dzwonić.
Być może Pan Jacek też był idealizowany, a sposób potraktowania klientów ukazał prawdziwe drugie ja. Widzimy przecież to, co chcemy widzieć.ktoś, kto organizuje tak atrakcyjne cenowo wyprawy przecież nie może być zły Człowiek konkretny stanie na d***, aby osoby takie jak autor wpisu nie były pokrzywdzone z jego winy. Zachowanie organizatora potwierdza, że jest tym, kim jest w istocie.
... i jak się trochę zgubią to nie będą od razu płakać, czy po helikoptery na pustyni dzwonić.
Ja bym się bał w ten sposób publikować swoje zdjęcie, łatwo wymazać tekst i wstawić inny...
W pewnym sensie szy ma rację - sprawa nie jest czarno-biała, ale temat nie jest o całości działalności UC, a o niemożliwości odzyskania pieniędzy za niezrealizowaną usługę. To o wiele prostsze.
Wilku, ale nie rzecz w niezadowolonych klientach, tylko w ordynarnym oszustwie, którego się dopuścili w stosunku do tych, którzy chcieli pojechać. Pomijam fakt, że uczestnicy podpisywali "lojalki", że po zakończonym wyjeździe nie będą się negatywnie wypowiadali na jego temat. Skoro tak, to od początku zakładali, że nie zorganizują rzetelnie tego wyjazdu. Naprawdę szczyt profesjonalizmu.W żaden sposób nie deprecjonuję ich doświadczenia i pomysłów na szalone wyprawy - ale stosunek do innych ludzi - skandaliczny.
[...] gdy zderzamy się z problemem autorytetu, często je idealizujemy. Pan Gates jest przykładowo wielkim twórcą Microsoftu, człowiekiem poważanym, a to złodziej i oszust, którego kariera opierała się na tych dwóch właśnie słowach.[...]
... Niestety, im dłużej prowadzisz jakąś działalność, tym różniejsze rzeczy Ci się zdarzają. Czasem mając odwagę i ambicję, potykasz się na biurokracji i czyjejś nieuczciwości, co pcha Cię w sprawy, o które wcześniej byś siebie nie podejrzewał... :/...
Cytat: MateM w 25 Wrz 2018, 13:21[...] gdy zderzamy się z problemem autorytetu, często je idealizujemy. Pan Gates jest przykładowo wielkim twórcą Microsoftu, człowiekiem poważanym, a to złodziej i oszust, którego kariera opierała się na tych dwóch właśnie słowach.[...]Ukradł ci coś albo cię oszukał? Czy to może takie, modne teraz, "wożenie się" na autorytetach/celebrytach/gwiazdach?
Cytat: szy w 25 Wrz 2018, 13:48... Niestety, im dłużej prowadzisz jakąś działalność, tym różniejsze rzeczy Ci się zdarzają. Czasem mając odwagę i ambicję, potykasz się na biurokracji i czyjejś nieuczciwości, co pcha Cię w sprawy, o które wcześniej byś siebie nie podejrzewał... :/...Domyślam się o czym piszesz i się z tym zgadzam - niechcący można się wpakować w poważne kłopoty i znikąd pomocy. Małe firmy są od płacenia podatków i niczego więcej. Takie dziwne pomieszanie socjalizmu z prymitywnym, drapieżnym kapitalizmem.Niestety buta i arogancja z jaką się pan Jacek obnosił nie wzbudzą we mnie zrozumienia dla jego działania.Chociaż sam pracuję na własny rachunek nieprzerwanie od 1993r i spotkało mnie mnóstwo państwowej niesprawiedliwości i kontrahenckich oszustw, to jednak wydaje mi się, że mógł się zachować z większą klasą.