Autor Wątek: Canyon Pathlite AL SL 6.0  (Przeczytany 8678 razy)

Offline PiKa

• Miasto:
  • Na forum od: 18.10.2017
Canyon Pathlite AL SL 6.0
« 26 Wrz 2018, 16:38 »
Cześć,

co myślicie o rowerze Canyon Pathlite AL SL 6.0 (https://www.canyon.com/pl/fitness/pathlite/pathlite-al-sl-6-0.html) jako rowerze pod sakwy?

Z minusów to ma opony 40 mm (1.6") i oficjalnie "nie zalecają montowania szerszych opon". Nie udało mi się jeszcze dowiedzieć co to w praktyce znaczy.

(Tło do tego zakupu: mam szosę Tribana 540 oraz fulla 26", chciałbym kupić coś pomiędzy nimi do zastosowania między innymi pod sakwy. Więcej napisałem już na innym forum: https://www.forumrowerowe.org/topic/231658-do-4k-lekki-cross ale chciałbym się was poradzić jako ekspertów od sakw ;))

Offline Mężczyzna dudi

• Administrator
  • Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 11.05.2009
Odp: Canyon Pathlite AL SL 6.0
« 26 Wrz 2018, 16:43 »
Rower fajny, ale nie widzę dziur na bagażnik, co trochę kłóci się z rowerem "pod sakwy".

Offline Mężczyzna wojtek

• Użytkownik forum
  • Miasto:
  • Na forum od: 02.03.2010
    • Pokój z Tobą
« 26 Wrz 2018, 16:58 »
Rower fajny, ale nie widzę dziur na bagażnik, co trochę kłóci się z rowerem "pod sakwy".
https://roweroweporady.pl/canyon-pathlite-al-sl-8-0-test-roweru-crossowego/

Do tego mamy rozszerzającą się główkę ramy typu tapered, sztywne osie przelotowe piast, miejsce do mocowania dwóch bidonów oraz otwory do montażu bagażnika – te górne estetycznie schowane po wewnętrznej stronie.

Offline Mężczyzna JUREK

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 21.11.2011
« 26 Wrz 2018, 17:14 »
Rower fajny, ale kupić trudno. Moja córa zamówiła w tym sklepie rower szosowy, wpłaciła całą sumę i czekała 6 miesięcy. Zwodzili z wysyłką w końcu zrezygnowała z zakupu ( pieniądze zwrócili).

Offline Mężczyzna RS

• Miasto: Częstochowa
  • Na forum od: 17.11.2016
« 26 Wrz 2018, 17:53 »
Zintegrowanie mostka z kierownicą nigdy nie miało zmniejszać wibracji (jak piszą w artykule linkowanym przez Wojtka), a zwiększyć sztywność przy mniejszej masie.
Nie czytałem całego tekstu, ale ja bym do niego podchodził z rezerwą.
Rower fajny, podobają mi się rowery tej marki.

Offline średni

• Miasto: Strzelce Op.
  • Na forum od: 18.02.2009
« 26 Wrz 2018, 20:02 »
Rower fajny i ciekawy z przodu myślę że wejdzie szersza opona z tyłu ciężko powiedzieć,ale jeśli Ci to wystarczy to tylko brać i śmigać ;)
Kto nie podróżuje nie zna wartości człowieka.
"Góry Uczą Pokory"

Offline PiKa

• Miasto:
« 26 Wrz 2018, 20:07 »
Wydaje mi się, że 40 mm to trochę mało. To znaczy na szosę w zupełności wystarczy, ale jakby chcieć też wjeżdżać na szuter albo do lasu, to przydało by się więcej, co myślicie?

Offline Mężczyzna RS

• Miasto: Częstochowa
  • Na forum od: 17.11.2016
« 26 Wrz 2018, 20:14 »
@PiKa, nie umieściłeś w swoim poście zwrotu "rower fajny". Wiesz czym to grozi?

Offline Mężczyzna łatośłętka

• Skup i ubój. Rozbiór.
  • Miasto: nie, wioska
  • Na forum od: 21.03.2013
« 26 Wrz 2018, 20:28 »
/.../ ale jakby chcieć też wjeżdżać na szuter albo do lasu, to przydało by się więcej, co myślicie?

Dość dużo jeżdżę szutrami, lasami na oponach szerszych. Dla tych celów, dla mnie, maks. 40 by było mało, bym chciał >.

tutaj jestem łatoś, odtąd łętka ... łatośłętka!

Offline Mężczyzna Oskar

• Miasto: Szczecin/Świnoujście
  • Na forum od: 14.12.2011
« 26 Wrz 2018, 21:46 »
Wydaje mi się, że 40 mm to trochę mało. To znaczy na szosę w zupełności wystarczy, ale jakby chcieć też wjeżdżać na szuter albo do lasu, to przydało by się więcej, co myślicie?

Jako fan Canyonów i to, że sam raczej na szutry i leśne ścieżki miałem max 40mm powiem, że starczy. Pytanie jak z techniką i jak wygląda Twój las. Co do tego ograniczenia szerokości jaką zalecają, chodzi o to, że czasem koło pracuje, lub zabrudzone koło też może gdzieś tam ocierać itd.

Offline Mężczyzna dudi

• Administrator
  • Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 11.05.2009
« 26 Wrz 2018, 22:31 »
otwory do montażu bagażnika – te górne estetycznie schowane po wewnętrznej stronie.

Brzmi jak niepotrzebne kombinowanie, które może jest estetyczne, ale niepraktyczne ;)

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
« 26 Wrz 2018, 23:36 »
Brzmi jak niepotrzebne kombinowanie, które może jest estetyczne, ale niepraktyczne ;)
Mam w swojej ramie takie rozwiązanie. Podczas montażu bagażnika miałem ochotę walnąć w ucho tego kto to wymyślił :P Koniecznie trzeba mieć taki klucz, który nie wiem jak się nazywa. Ustawia dzyndzel i klucz kręci się tylko w jedną stronę.

Klasycznie dodam jeszcze: jak to tak bez baranka? :|
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Mężczyzna cyniczny

• Miasto: Piaseczno
  • Na forum od: 26.11.2012
    • Wycieczki rowerowe bliższe i dalsze
« 27 Wrz 2018, 06:14 »

Koniecznie trzeba mieć taki klucz, który nie wiem jak się nazywa. Ustawia dzyndzel i klucz kręci się tylko w jedną stronę.
Klucz z grzechotką

Offline Mężczyzna wojtek

• Użytkownik forum
  • Miasto:
  • Na forum od: 02.03.2010
    • Pokój z Tobą
« 27 Wrz 2018, 07:13 »
Klucz z grzechotką
Prawdziwa rzadkość.

Offline PiKa

• Miasto:
« 27 Wrz 2018, 08:58 »

@PiKa, nie umieściłeś w swoim poście zwrotu "rower fajny". Wiesz czym to grozi?

Dostanę mandat?

Jako fan Canyonów i to, że sam raczej na szutry i leśne ścieżki miałem max 40mm powiem, że starczy. Pytanie jak z techniką i jak wygląda Twój las. Co do tego ograniczenia szerokości jaką zalecają, chodzi o to, że czasem koło pracuje, lub zabrudzone koło też może gdzieś tam ocierać itd.

Hmm jeden mówi ze starczy, drugi ze nie starczy... Chcę kupić crossa między innymi dlatego, że do tribana wejdą opony max 30 mm a ja chcę szerzej. 10 mm to nie jest tak dużo. Nie rozumiem dlaczego canyon nie mógł zrobić trochę szerszej ramy :(

Klucz z grzechotką

Dlaczego?

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum