Ta rekomendacja przekonuje mnie, aby ominąć to miejsce najbliższą ... ulicą.
a to nie jest to miejsce ze słynnym znakiem ograniczenia do 10km/h? (Sopot)Masa ludzi, to masa trzymania rąk na klamkach i hamowania. Czyli tego co najgorsze w jeździe po miastach. Jechałem przez trójmiasto w jedną z majówek, nigdy więcej tego błędu nie popełnię.
...Obrzydzanie nadmorskiej trasy rowerowej w Polsce w ten sposób jest - bądźmy szczerzy - bzdurą ...
Cytat: sierra w 28 Wrz 2018, 07:42Jazda przez Trójmiasto, to bardzo średni pomysł. Jechaliśmy z całą grupą (kiedy byłem na starcie Prawdziwego MRDP 2017) i raczej zdecydowanie odradzam.(piszę posta jeszcze raz, poprzedniego usunąłem)Może nie znam kontekstu Waszych takich wypowiedzi, bo długo tu nie zaglądałem, ale przecież trasa przez Trójmiasto wcale nie musi być "przebijaniem się". A przejazd nadmorską drogą rowerową od granic Gdyni do samego centrum Gdańska (chyba 100% po ddr-ach) na trasie dookoła Polski powinien być jedną z niewątpliwych atrakcji, lub przynajmniej być potraktowany jako "rowerowa rzecz do zaliczenia", jako jedyna trasa o takim charakterze w Polsce. Mocno mi się wydaje, że przynajmniej od centrum Gdyni taka jazda już jest możliwa. A jeśli nie od samego centrum, to bankowo od Gdyni-Kolibki. Precyzując - mam na myśli sprawny, atrakcyjny krajobrazowo i krajoznawczo przejazd turystyczny z sakwami, nie napieranie na czas wzdłuż głównych arterii.A ostatni etap z Nowego Portu na Główne Miasto w Gdańsku (przypominam, że Stare Miasto w Gdańsku jest gdzie indziej, niż myśli 90% turystów) można uatrakcyjnić sobie rejsem tramwajem wodnym i rzutem oka na portowe klimaty Gdańska.Szy.
Jazda przez Trójmiasto, to bardzo średni pomysł. Jechaliśmy z całą grupą (kiedy byłem na starcie Prawdziwego MRDP 2017) i raczej zdecydowanie odradzam.
Pablo, stać Cię na więcej . Przez Park Reagana prowadzi szeroka, jedna z najszerszych dróg rowerowych w Polsce. A biegacze i inne sportowe nacje mają do dyspozycji swój równoległy trakt obok. Obrzydzanie nadmorskiej trasy rowerowej w Polsce w ten sposób jest - bądźmy szczerzy - bzdurą
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.
Ale jak to pasuje do oczekiwań autora wątku? [...]