Autor Wątek: Dookoła kraju wg. trasy Maratonu Rowerowego Dookoła Polski  (Przeczytany 16019 razy)

Offline Mężczyzna Antracyt

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 13.06.2017
    • Poland on bike
Zaktualizowałem już ślady GPX na mojej stronie. Teraz uzupełniam zaległą relację z etapu 4.

Offline Mężczyzna valhalla

• Trzeba się ruszać, żeby nie zardzewieć.
  • Miasto: Białystok
  • Na forum od: 30.08.2017
Chcę objechać nasz kraj dookoła wzdłuż granic i pomyślałem o gotowym śladzie trasy GPS

witaj
W 2014 roku objechałem Polskę ale dodatkowym zadaniem było zdobycie 80 najsłynniejszych podjazdów od Bieszczad do Bogatyni.
Jak masz chęć rzucić okiem to zapraszam na www.rowerozja.pl
Tam znajdziesz zakładkę V Maraton Rowerowy Dookoła Polski.
W razie pytań śmiało pisz:
valhalla49@gmail.com
Pozdrawiam
Johny

8850

• Gość
Objechałem dookoła Polskę mniej więcej wzdłuż granic samotnie na trekingu z sakwami w 24 dni ruszając na początku wakacji w tym roku bazując na trasie MRDP, ale dla wygody trasy jechałem też Czechami, Słowacja i Niemcami. Wyszło ok. 3250 km z Helem. Zabawa i przygoda przednia :). Jedna z najfajniejszych przygód w życiu.

Statystyki i ślady .gpx całości trasy oraz z podziałem na dni przejechanych km(można wyeksportować ze strony - poniżej widoku wysokości trasy jest opcja export a następnie do wyboru .gpx i .kml) są tutaj i zawierają również ślady gdzie szukałem noclegu/wizytę w sklepach/atrakcje itd. (do odfiltrowania) - opcja export poniżej profilu wysokości trasy -> gpx i kml:

http://www.tinyurl.com/dookolapolski
.
« Ostatnia zmiana: 22 Lip 2019, 22:01 8850 »

Offline PiKa

• Miasto:
  • Na forum od: 18.10.2017
Widzę, że zazwyczaj ponad 100 km dziennie robiłeś, na oko średnio ze 130. Zwiedzales coś, czy tylko jazda cały dzień ?

8850

• Gość
Głownie jazda, nie zostawiałem na długo samego rowera zwiedzając. Treking z sakwami to mimo wszystko ciężki rower dlatego rowerem szosowym można obskoczyć tą trasę w połowę czasu tego co zrobiłem. Wszystko zależy od kasy którą wydasz na wyprawę, jeśli zabierzesz lekką szosę i kartę bankomatową zamiast pozostałego sprzętu plus komercyjne spanie jako rezerwacja wcześniej masz dużo czasu na zwiedzanie.

Codziennie można przyjąć jazdę na trekingu z sakwami na ok. 120-130-150 km co wychodzi ok. 9 godz. siedzenia na sprzęcie plus ok. 2-3 godz. z których czas schodzi na przerwy/jedzenie/zwiedzanie/zakupy/inne czyli aktywność  wycieczkowa w godz. 6-18. Po godz. 18 szukanie noclegu, kolacja, konserwacja roweru. Z tego wniosek że na dystanse wyprawy kilka tysięcy km raczej lepsza byłaby lekka szosa bez sakw lub minimalistyczny bikepacking.

Nie zabralem namiotu i śpiwora (tylko karimatę) nie planowałem noclegów i nie rezerwowałem wcześniej, nie korzystałem z komercyjnych miejsc, nie używałem internetu do tych celów, nie miałem sprzętu do gotowania, generalnie nie jadłem ciepłych rzeczy, nie stołowałem się w knajpach, nie biwakowałem bo takie miałem założenia od początku i tak chciałem i tak lubię.

« Ostatnia zmiana: 22 Lip 2019, 22:17 8850 »

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum