Autor Wątek: Miejsca obsługi rowerzystów na trasie rowerowej  (Przeczytany 20599 razy)

Offline Mężczyzna MCsubi

• Miasto: Bezdomny menel rowerowy
  • Na forum od: 13.05.2018
Stoi masa takiego złomu w Miliczu i raczej rowerzystów to nie interesuje.

Albo się wierzy w pociąg, albo asfaltuje torowiska pod ścieżki rowerowe.

Offline Mężczyzna szy

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 29.04.2009
"W temacie", czyli w odpowiedzi na "Pewien projektant koncepcji trasy rowerowej po byłej linii kolejowej zapytał mnie o Miejsca Obsługi Rowerzystów. [...] jeśli macie jakieś przykłady, zdjęcia itp takich miejsc, które się wam spodobały, były funkcjonalne to proszę o odpowiedzi w tym wątku".

By uniknąć kolejnego niezrozumienia napiszę wprost, że za bardzo dobry pomysł uważam wykorzystanie starego taboru do budowy infrastruktury na szlakach zbudowanych na dawnych liniach kolejowych. Tutaj: Gryfino-Swobnica, Trzcińsko-Siekierki (obydwa Pomorze Zachodnie).

Szy.

Najlepsze szlaki rowerowe w Polsce, w Niemczech i w Europie

Offline Mężczyzna Waski

• Kapituła MP
  • Miasto: Lubin
  • Na forum od: 23.02.2013
szy, jako twórca tematu jestem Ci wdzięczny za pamięć i za każdy post :-)
Jak tylko czytam coś nowego to przesyłam link gdzie trzeba :icon_smile:
Wąski
"Wąski. My nie możemy jechać tam bez rowerów. Jak zwierzęta. :)"
"Kolarsko jesteś taki sobie, [...]" yurek55

Offline Mężczyzna MCsubi

A na marginesie, MOR wg wzoru o którym pisałem zmierzają w twoja stronę, ścieżka z Wołowa wydłużyła sie właśnie do Lubiąża i powstają kolejne 3.

Offline Mężczyzna MCsubi

"W temacie", czyli w odpowiedzi na "Pewien projektant koncepcji trasy rowerowej po byłej linii kolejowej zapytał mnie o Miejsca Obsługi Rowerzystów. [...] jeśli macie jakieś przykłady, zdjęcia itp takich miejsc, które się wam spodobały, były funkcjonalne to proszę o odpowiedzi w tym wątku".

By uniknąć kolejnego niezrozumienia napiszę wprost, że za bardzo dobry pomysł uważam wykorzystanie starego taboru do budowy infrastruktury na szlakach zbudowanych na dawnych liniach kolejowych. Tutaj: Gryfino-Swobnica, Trzcińsko-Siekierki (obydwa Pomorze Zachodnie).

Szy.

Bez urazy, piszę tylko, że w milickim wykonaniu to syf, smród przepracowanego oleju i ogólny smutek umierającego złomu.

Przy okazji - moje ulubione miejsce, zrobione z sercem i pomysłem pod Ślężą. Tu w listopadowym słońcu:

« Ostatnia zmiana: 27 Lis 2018, 18:11 MCsubi »

Offline Mężczyzna szy

Offline Mężczyzna szy

Bardzo estetyczne - chociaż niestety nie do końca praktyczne, bo chroniące od wiatru tylko z jednego kierunku - wiaty na pomorskim odcinku EuroVelo 10, czyli na nowej (zeszły rok) drodze rowerowej z Gdańska do Sobieszewa, koło Wiślinki:

Szy.

Offline Mężczyzna MARECKI

• Miasto: Elbląg, Polska
  • Na forum od: 28.01.2016
    • Rowerowa strona Mareckiego

Offline Mężczyzna szy

Łagodnie napisane :icon_cool:

:(, przykre trochę, przecież za projekt PTR odpowiadają sensowni, rowerowi ludzie.

Szy.

Offline Mężczyzna szy

Takie coś spod Poznania, okolice Stawu Browarnego - z Piastowskiego Traktu Rowerowego.

Dla mnie rewelacja - proste, naturalne, wtapiające się budulcem w krajobraz. Nie korzystałem dłużej, więc nie potrafię ocenić funkcjonalności. Ale widać czyjąś konkretną, świeżą koncepcję.

Cały mój Piastowski Trakt Rowerowy tutaj.

Macie tam w Poznaniu takich więcej? :)

Szy.

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
Niestety jak widać na załączonych zdjęciach rower nie ma swojego miejsca i trzeba niestety opieraćo małą architekturę.

Offline Mężczyzna Dziadek

• Miasto: Szczytno, Pionki
  • Na forum od: 05.01.2017
MOR Wielochowo na GV niedaleko Lidzbarka Warmińskiego. Zdrzemnąłem się tam pod wiatą w ostatni weekend. Niestety: brak toj-toja. Za to miejsce na ognisko i fajne zejście do jeziora.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum