Autor Wątek: Sakwy od Extrawheel'a  (Przeczytany 4026 razy)

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
Sakwy od Extrawheel'a
« 8 Paź 2018, 10:33 »
Extrawheel zrobił swoje sakwy. Wyglądają sensownie, trochę mi Vaude przypominają. Kolorów do wyboru brak, ale jako że ostatnio stałem się fanem szarego to mi się podobają :P

Akurat z końcem wyprawy się pozbyłem sprzętu, się zastanawiam czy by nie zdradzić Crosso i nie zainwestować w takie cudo, choć póki co to cena trochę zaporowa, ale może jeszcze spadnie?  ::)

Tył: https://extrawheelshop.pl/sakwy-rowerowe-extrawheel-wayfarer-2-x-25l.html

Przód: https://extrawheelshop.pl/sakwy-rowerowe-extrawheel-rambler-2-x-12-5l.html
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna szy

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 29.04.2009
Odp: Sakwy od Extrawheel'a
« 8 Paź 2018, 10:44 »
Śliiiiiiiiiczne! Takie... świeże! Jestem zachwycony. Mam nadzieję, że zaraz kliknę w link i zobaczę inne kolory :)

*po chwili*

Nie zobaczyłem. Ale wciąż jestem pod wrażeniem. Chociaż nie przepadam ze zwężanym dołem, chyba praktyczniejsze w użyciu są bardziej pionowe, równe ściany sakw.

... a w ogóle to z przyjemnością dostrzegam też rebranding. Fajnie, że taka innowacyjna firma się rozwija. Fingers crossed.

Szy.

Najlepsze szlaki rowerowe w Polsce, w Niemczech i w Europie

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
« 8 Paź 2018, 10:46 »
Wyglądają bardzo fajnie, ale Ortlieb przy nich to taniocha

Offline Mężczyzna Bubu

• Miasto: Ziemia Dobrzyńska
  • Na forum od: 06.06.2018
    • Relacje z wycieczek i wypraw
« 8 Paź 2018, 10:51 »
System nośny na wygląd ten sam, co w Crosso click system - czyli chyba Rixen&Kaul. Materiał to chyba cordura - chociaż opis jest zgoła lakoliczny (bazuję tylko na zdjęciach). Czyli, należałoby chyba porównywać z małymi Crosso Twist, które z "clickiem" są nieco tańsze, jeśli chodzi o cenę listową, przy większej pojemności (2x15 vs 2x12.5). Pytanie, co daje Extrawheel w zamian :) - chyba tylko wygodniejsze zapięcie po bokach, podobne jak w sakwach VauDe, tylko chyba bez tej usztywniającej listwy na zamknięciu.
Póki co, chyba jednak Crosso? :) Albo jako pierwszy kup, przetestuj i napisz tu, w czym są lepsze... ;)

Edit: kliknąłem na te mniejsze - cena większych też fest :) Przy chyba 500 Crossowych twistów z clickiem i znów mniejszej pojemności (2x25 vs 2x30).
« Ostatnia zmiana: 8 Paź 2018, 10:59 Bubu »

Offline Mężczyzna szy

« 8 Paź 2018, 10:59 »

Offline Mężczyzna JUREK

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 21.11.2011
« 8 Paź 2018, 11:00 »
powybrzydzam:

- wszycie tego czerwonego lampasa zwiększa dlugość szwu, wagi, uszczelnienia.
- cena (wymuszona przez udziwnienia- większa pracochłonność , więcej odpadów materiału)
- crosso i ortlieby ładniejsze, zdecydowanie.

Offline EASYRIDER77

• Miasto: INOWROCŁAW
  • Na forum od: 27.07.2010
« 8 Paź 2018, 11:21 »
jedyni, którzy idą na przekór modzie, którą widać w ostatnich latach.
Nie minimum bagażu ale więcej. 100LITRÓW!
Może jeszcze coś dla "bikepackingowców" ? O oczywiście żart.

Mnie się marzyło kiedyś, bo użytkowałem extrawheela i wciąż wisi w garażu, aby ten świetny lekki system dostosować do przewożenie dzieci. Cały czas mam ten pierwszy pomysł, worki. Włożyć mogę wszystko, ostatnio wiosłem dwa kartony z urządzeniem do pieczenia chleba.
Przyczepka dal dziecka ważąca 2,5 kg!

Offline Mężczyzna JUREK

• Na forum od: 21.11.2011
« 8 Paź 2018, 11:28 »
szalony pomysł z adaptacją dla dzieci tej przyczepki :D
« Ostatnia zmiana: 8 Paź 2018, 15:36 JUREK »

Offline Mężczyzna szy

« 8 Paź 2018, 11:44 »
Nie podają wymiarów, ale kształt jest niski, przysadzisty. Wraz z bocznym zapięciem eliminuje to możliwość wożenia namiotu i karimaty w sakwie. Czyli dla mnie - bez sensu, nie kupię.

Znam to. Dokładnie mam tak:

bardzo lubię "mniejsze duże" sakwy, czyli Sport Arsenal Expedice zamiast Crosso, bo w mniejszym litrażu x4 mogę sobie wszystko kulturalnie porozkładać i rozłożyć cały ciężar na cały rower. Ale jednocześnie cierpię, gdy zmuszony jestem wozić piąty worek na wierzchu, bo w sport arsenale nie wchodzą maszty od Tromvika, a zginać matę na pół trochę się boję :/

Szy.

Offline Mężczyzna Iwo

• leniwy południowiec
  • Miasto: Kraków
  • Na forum od: 20.09.2010
« 8 Paź 2018, 13:14 »
Mnie się marzyło kiedyś, bo użytkowałem extrawheela i wciąż wisi w garażu, aby ten świetny lekki system dostosować do przewożenie dzieci.

Dyskusja dotycząca nieortodoksyjnych systemów wożenia dzieci niedawno się odbyła na forum.

https://www.podrozerowerowe.info/index.php?topic=6611.msg414758#msg414758

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
« 8 Paź 2018, 14:28 »
Kształt pasuje do przyczepki (zaokrąglenia). Do roweru chyba bym jednak nie założył
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Mężczyzna 365

• Na forum od: 27.02.2018
« 8 Paź 2018, 20:22 »
Ceny zaporowe. A z przyczepką to już odjazd na całego. Ale kto bogatemu zabroni?
U mnie Crosso Twist 30l w jakiejś wersji z dodatkowymi paskami. W każdym razie do jednej wchodzi śpiwór, materac. Do drugiej reszta i nie trzeba żadnych worków wozić. No chyba, że ma się kaprys.
Paweł.

Offline Mężczyzna szy

« 27 Lut 2019, 14:03 »
I co, i co, czy ktoś oprócz Damiana Drobyka miał w rękach nowe sakwy Extrawheela i jest w stanie porównać z innymi?

Szy.

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
« 14 Maj 2019, 21:29 »
Sakw nie miałem, ale mam wory transportowe. Wyglądają fajnie, impregnowana cordura (aż sprawdziłem dla pewności co to) sprawia wrażenie bardzo mocnej. Będę testował.
Fajnie że jest duży wybór zarówno wymiarów jak i pojemności. wy
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum