Autor Wątek: Extrawheel 2018  (Przeczytany 13654 razy)

Offline Mężczyzna szy

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 29.04.2009
Odp: Extrawheel 2018
« 29 Paź 2019, 21:38 »
Nie do końca. Wciąż jest wiele osób które chce dotknąć, sprawdzić, obejrzeć przed zakupem. Albo po prostu idzie do sklepu "po sakwy" i kupi to, co tam jest. Są też ci, którzy boją się zakupów przez Internet z różnych powodów. Ze wszystkich Crosso zrezygnuje? To chyba nie jest znak poprawnego rozwoju firmy.

Szy.

Najlepsze szlaki rowerowe w Polsce, w Niemczech i w Europie

Offline Mężczyzna globalbus

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 03.05.2011
    • blog podróżniczy
« 29 Paź 2019, 22:11 »
Znak czasów. Pomacać każdy może, jak się nie podoba to odesłać. Nawet moja matka emerytka to ogarnia.

My home is where my bike is.

Offline Mężczyzna qbotcenko

• Miasto: Tomprofa Gbórnicza
  • Na forum od: 17.03.2018
    • http://qbot.pro/
« 29 Paź 2019, 22:28 »
Są też ci, którzy boją się zakupów przez Internet z różnych powodów. Ze wszystkich Crosso zrezygnuje? To chyba nie jest znak poprawnego rozwoju firmy.
Szy.

Ale skąpstwo wygrywa, zwłaszcza w Polsce ;P
Nie pamiętam kiedy ostatnio kupiłem coś rowerowego w sklepie stacjonarnym. Chyba dętkę wiosną, gdy kurier kosztowałby tyle samo co sam towar.

Offline Wilk

• Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 29 Paź 2019, 22:30 »
Ale skąpstwo wygrywa, zwłaszcza w Polsce ;P
Nie pamiętam kiedy ostatnio kupiłem coś rowerowego w sklepie stacjonarnym. Chyba dętkę wiosną, gdy kurier kosztowałby tyle samo co sam towar.

To nie tylko skąpstwo, ale też wygoda. W sieci masz o wiele większy asortyment niż w sklepach stacjonarnych, nie musisz łazić, szukać itd.

Choć dalej są obszary w których lepiej kupować stacjonarnie, np. ubranie, obuwie, bo odsyłanie tego już jest upierdliwe.

Offline Mężczyzna globalbus

• Na forum od: 03.05.2011
    • blog podróżniczy
« 29 Paź 2019, 22:33 »
To nie skąpstwo, a wygoda.
Allegro z pakietem smart wygrywa. Przesyłki i zwroty przez paczkomat. Tak, wiem, że sprzedawca buli im solidną prowizję, ale prowadzenie własnego sklepu internetowego też nie jest za darmo.

Jak ktoś chce mocno cebulić, a przedmiot jest poniżej progu 40zl, to można wziąć zapychacz i go odesłać (zostawiając sobie właściwy produkt)

My home is where my bike is.

Offline Mężczyzna szy

« 29 Paź 2019, 22:53 »
Nie pamiętam kiedy ostatnio kupiłem coś rowerowego w sklepie stacjonarnym.

Ostatnio: lusterko, bo chciałem zobaczyć jaki jest realny kąt widzenia. Okulary, bo chciałem zobaczyć, czy nie będą mnie uciskały. I nigdy wcześniej nie miałem fotochromów. Spodenki, bo jak człowiek chciałem przymierzyć. O, i bidony, bo zależało mi na poleceniu porządnych. Tarczę hamulcową, ale to przy okazji.

Szy.

Offline Mężczyzna Król Julian

• Miasto: Pabianice
  • Na forum od: 14.02.2017
« 30 Paź 2019, 12:56 »
Jak ktoś chce mocno cebulić, a przedmiot jest poniżej progu 40zl, to można wziąć zapychacz i go odesłać (zostawiając sobie właściwy produkt)
Wow. Niezmiennie podziwiam jak ludzie potrafią kombinować. Miesiąc bym myślał i na to nie wpadł.

U mnie też dominują sklepy wysyłkowe, ale to wynika z większego wyboru. Objechanie sklepów rowerowych w mieście zajmie mi pewnie dzień bez gwarancji sukcesu. Często też nie potrzebuję rady sprzedawcy bo różnie z jego wiedzą bywa i obiektywizmem (przecież mam Was jak chcę się czegoś dowiedzieć :) Jeżeli odwrócimy sytuację to wybierałbym zakup w sklepie. Ale tak chyba nie będzie.
Uważam jednak, ze wycofanie się producenta z oferty stacjonarnej to nie jest progresywny krok w rozwoju. Wałkowaliśmy tez temat zastoju w rozwoju oferty Crosso. Brak torby na kierownicę, serii pod bikepacking. Nie widać tutaj aby firma szła do przodu.

Extrawheel mając dużą rozpoznawalność brandu może moim zdaniem sporo namieszać w segmencie sakw premium. Pytanie czy pójdzie za tym marketing i czy obejmie PL. Przykład Vaude, dobre, drogie ale w PL niemal nieobecne, chociaż u Niemców spotykane dosyć często.

« Ostatnia zmiana: 30 Paź 2019, 13:07 Sedymen »

A większą mi rozkoszą podróż niż przybycie!

Offline Mężczyzna furman

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 02.09.2010
    • http://www.szybkitowar.pl
« 30 Paź 2019, 15:38 »

No właśnie. Oczywiście nikt tak nie robi bo zakłada, że ten zapychacz jest naprawdę potrzebny. A tu nagle pech...to nie jest to. Co za żal, że trzeba odsyłać.
Rowery i kobiety to moje podniety
Podjazdy i dziewczyny to moje dyscypliny

Offline Mężczyzna hansglopke

• Miasto: Zduńska Wola
  • Na forum od: 22.02.2013
« 31 Paź 2019, 10:52 »

Ostatnio: lusterko, bo chciałem zobaczyć jaki jest realny kąt widzenia. Okulary, bo chciałem zobaczyć, czy nie będą mnie uciskały. I nigdy wcześniej nie miałem fotochromów. Spodenki, bo jak człowiek chciałem przymierzyć. O, i bidony, bo zależało mi na poleceniu porządnych. Tarczę hamulcową, ale to przy okazji.

Szy.

No nie mów, że wszystko to kupiłeś w jednym sklepie.
"Rower do ultra musi być przede wszystkim wygodny. Reszta jest mniej ważna."  - Turysta

Offline Mężczyzna szy

« 5 Lis 2019, 14:41 »

No nie mów, że wszystko to kupiłeś w jednym sklepie.

W dwóch :) - lusterko w Decathlonie, resztę w Wysepce (w Gdańsku).

Szy.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum