Najfajniejszy podjazd w okolicy Wejherowa to jechałem drogą 218 w kierunku Nowego DworuWejherowskiego - ale się nakręciłem - nie było lekko . W ogóle całe okolice Wejherowa okraszone są eleganckimi podjazdami/zjazdami - bardzo lubię sobie tam polatać i czasami się tam zapuszczę . Najważniejsze to czerpać radość z samej jazdy - nic na siłę - w moim przypadku spokojna jazda turystyczna i piękne krajobrazy to sprawa elegancka że hej . I prawie zawszeustalam sobie cel i nie mówię tu o wynikach i liczbach a celach eleganckich taki jak dojechać do punktu x i tam wpałaszować wafelka i napić się herby ,; albo dojechać do punktu y i zjeść ciasto ze śliwkami w przecudnej scenerii albo w ogóle jadę coś oglądać focić to szukać , szperać , eksplorować - przygoda . Pozdro Bikery . Nie łam się , nie daj się i jak tu zyc panie kierownicku, jak z kazdej strony 120 górki, na szczescie jest inna opcja nad zatokę, 16 km z mojego miejsca, przez Rede, tu jest gdzie jeżdzić, a jak masz kondycje to i na Hel zajedziesz stac czy na Półwysep, tam jest piekna sciezzka wzdluzz, i to są najlepsze miejsca w polsce do spokojnej jazzdy chociaz mozna tez przydusic, w przyszlym roku pewnie dojade, w tym rozruchten podjazd kolo Nowego Dworu Wejherowskiego jest znany, jako dzieci tam podjezdzalismy rowerami mowisz o tym ostrym z bardzo ostrymi zakretami chyba wyjatkowa droga dla najmocniejszych i najmniejszych przelozendla chcacych trenowac to idealne okoliceale po 40 tce to czeba uwazac na takich morderczych http://www.altimetr.pl/podjazd-wejherowo.htmlfajna strona ze znanymi podjazdami w polsce jest i twoj podjazd