Autor Wątek: Gravel Fuji Jari 1.7 nowy  (Przeczytany 9934 razy)

Offline Mężczyzna marbut

• Miasto: wejherowo
  • Na forum od: 16.10.2018
Odp: Gravel Fuji Jari 1.7 nowy
« 4 Lis 2018, 19:28 »
pierwsze slysze, poszukam na allegro, czy to faktycznie lepiej na szutrach albo w blocie

Offline Mężczyzna Piotr1975

• Miasto: Bruksela
  • Na forum od: 08.11.2017
« 4 Lis 2018, 19:42 »
pierwsze slysze, poszukam na allegro, czy to faktycznie lepiej na szutrach albo w blocie
jest wiele zalet SPD w stosunku do platform , mnie osobiscie przekonal ten klik na odglos ktorego laski sie odwracaja ;)
Nieskończenie mądry jest nasz Stwórca Pan
Swoje dzieło dał obejrzeć również mnie

Offline Mężczyzna marbut

• Miasto: wejherowo
  • Na forum od: 16.10.2018
« 4 Lis 2018, 19:53 »
ostatnio slyszalem od znajomej ze jej znajomy kupil jakies nowe pedaly dla kolarzy, a to amator, wywrocil sie i podobno zlamal sobie noge w kostce czy stawie skokowym,

dlatego ja zostane przy moich  starych ukochanych  pedalkach

Offline Mężczyzna łatośłętka

• Skup i ubój. Rozbiór.
  • Miasto: nie, wioska
  • Na forum od: 21.03.2013
« 4 Lis 2018, 19:56 »
Mnie zaś stukot cleat'ów o posadzkę.
Odwracają się: a/ chłopy, b/ baby, c/ kawalerzyści w stanie czynnym, spoczynku, tych żony, bliscy, d/ funkcjonariusze niższego/wyższego stopnia służb mundurowych, e/ uczestnicy/czki kursów stepowania, f/ trzy pokolenia fanek kultowego obrazu 'Dirty Dancing' w liczbie min. o,8 mld., g/ - u/ in.
tutaj jestem łatoś, odtąd łętka ... łatośłętka!

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 4 Lis 2018, 22:36 »
Mnie zaś stukot cleat'ów o posadzkę.
Odwracają się: a/ chłopy, b/ baby, c/ kawalerzyści w stanie czynnym, spoczynku, tych żony, bliscy, d/ funkcjonariusze niższego/wyższego stopnia służb mundurowych, e/ uczestnicy/czki kursów stepowania, f/ trzy pokolenia fanek kultowego obrazu 'Dirty Dancing' w liczbie min. o,8 mld., g/ - u/ in.

Łatoś w najwyższej formie!  :lol:

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
« 4 Lis 2018, 22:58 »
ostatnio slyszalem od znajomej ze jej znajomy kupil jakies nowe pedaly dla kolarzy, a to amator, wywrocil sie i podobno zlamal sobie noge w kostce czy stawie skokowym,

dlatego ja zostane przy moich  starych ukochanych  pedalkach
Podejmujesz decyzję na podstawie tego że słyszałeś, że podobno...
Brzmi rozsądnie

Offline Mężczyzna m.arek

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 17.03.2014
« 4 Lis 2018, 23:26 »
ostatnio slyszalem od znajomej ze jej znajomy kupil jakies nowe pedaly dla kolarzy, a to amator, wywrocil sie i podobno zlamal sobie noge w kostce czy stawie skokowym
a buty kupił dla amatorów czy kolarzy? ;)

Offline Mężczyzna Andrzej mtb

• Miasto: Włocławek
  • Na forum od: 25.12.2015
« 6 Lis 2018, 12:25 »
 :D A na rowerze to jeżdżą kolarze, czy niedźwiedzie w cyrku? A co do pedałów: trochę techniki i się gubimy. Jeżdżę na SPD od polowy lat 90 ubiegłego stulecia. Zawsze można na początek ustawić na minimalną siłę wypięcia i... poćwiczyć wpinanie i wypinanie. A jazda w noskach - klasyka kolarstwa? Tutaj można się nieźle wyłożyć!  ;D

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Na forum od: 11.02.2012
« 6 Lis 2018, 12:28 »
Długo jeździłem w noskach, przestałem, bo podczas wyprawy drętwiała mi stopa od ucisku. Od trzech lat leżą mi w szafie pedały ubijaki i buty - jeszcze się nie odważyłem użyć, boję się, że złamię nogę, czy coś :D Słusznie? ;)
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

« 6 Lis 2018, 12:34 »
Zamontuj do roweru, ustaw na minimum siłę wypięcia i ćwicz. Najpierw na stojąco przy ścianie, a potem wybierz sobie spokojną trasę i wielokrotnie wypinaj i wpinaj! Będzie dobrze! :D

« 6 Lis 2018, 12:37 »
Będę musiał spróbować. Jest jeszcze jeden problem. Posiadam jeden komplet pedałów, a rowerów 6 ;D Nawet nie wiem, czy chcę się przekonywać do tego systemu - kolejna poważna obawa. W dodatku do jazdy po mieście wygodniej mieć zwykłe pedały.
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

« 6 Lis 2018, 12:41 »
Do jazdy po mieście można mieć jednostronne SPD, a z drugiej strony platforma. Mam 4 rowery, we wszystkich pedały zatrzaskowe. W mieście nie przeszkadza mi to.

« 6 Lis 2018, 12:46 »
Miałem pedały dwustronne Shimano, ale się pozbyłem. Posiadam pedały Crank Brothers i buty z odpowiednimi blokami (same bloki Shimano też).

Na takich pedałach można jeździć w zwykłych butach?

« 6 Lis 2018, 13:01 »
Nie bardzo. Pręty trzepaka wystają lekko ponad powierzchnię ramki i będą uwierać. Ramka jest po to, aby podeprzeć wpięty but zgodny z systemem.

Offline Mężczyzna kinioo

• Miasto: Stevenage
  • Na forum od: 28.08.2018
« 6 Lis 2018, 13:37 »
a co to SPD ?

http://polskanarowery.sport.pl/msrowery/1,105130,16170430,SPD__czyli_po_co_wpinac_sie_w_rower_.html

Osobiscie - do mnie nigdy nie przemawialy - tym bardizej w turystycznym rowerze (nawet w 'fullu', ktorego katuje niemilosernie mam 'flaty').
Sorki za brak polskich znakow...

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum