Autor Wątek: Ubezpieczenie turystyczne  (Przeczytany 18075 razy)

Offline Mężczyzna Janekgt540

• Miasto: Kalisz
  • Na forum od: 09.09.2018
Ubezpieczenie turystyczne
« 21 Paź 2018, 12:30 »
Witam, czy miał ktoś z was doświadczenia z ubezpieczeniami planeta młodych lub karta euro26? Ewentualnie jakie ubezpieczenie polecacie na wyjazdy rowerowe po europie?

Offline Mężczyzna marszy

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 23.07.2013
Odp: Ubezpieczenie turystyczne
« 22 Paź 2018, 01:32 »
Pełne. Czytaj OWU, diabeł zawsze tkwi w szczegółach. I nie licząc rzadkich promocji, poziom zabezpieczenia zawsze jest adekwatny do ceny. Czasem 5zł różnicy w cenie kosztuje potem kilkadziesiąt tysięcy (to nie przenośnia, to przykład z życia).
Na Zachodzie warto dorzucić OC.

Offline Mężczyzna Sebastian

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 22.03.2015
    • Dzieciaki w Plecaki
« 26 Paź 2018, 00:30 »
Miałem Euro 26, fajne, zniżki z nim były - z kartą. Ale szkody nie likwidowałem z niego, a to chyba najważniejsze w ubezpieczeniu - jak zachowa się ubezpieczyciel i co masz w ramach ubezpieczenia, czyli jak pisał marszy - czytaj OWU :)

Obecnie, gdy jadę gdzieś poza Polskę, kupuję Wojażera z PZU, ale szkody nie likwidowałem. Na szczęście. Plus taki, że jest infolinia, która pomaga znaleźć lekarza itp. - podobnie w Warcie, z której kiedyś musieliśmy skorzystać. Ale to było lata temu...

Offline Mężczyzna Diver

• Miasto:
  • Na forum od: 26.06.2013
« 27 Paź 2018, 06:10 »
Witam
Ja na wyjazd do Azji wykupiłem https://www.worldnomads.com/travel-insurance/
Ubezpieczają uprawianie sportów ekstremalnych.
Na wyjazdy po EU biorę kartę EKUZ

Offline Mężczyzna 365

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 27.02.2018
« 27 Paź 2018, 07:44 »
Na wyjazdy "zagramaniczne" wybieram Wartę ale tylko ze względu na znajomego który jest ubezpieczycielem i nie chce mi się szukać nic innego. W każdym razie wychodzi parę pln-ów za wyjazd.
Raz trzeba było korzystać - kolega zerwał "achillesa" - w szpitalu niemieckim patrzyli dziwnie na kartę EKUZ, ale za to krótki telefon do Warty i nie było problemów z obsługą. Warta pokryłą wszelkie choć niewielkie koszty - ok. 500 euro.
A pierwsze pytanie było "czy pił Pan alkohol?"...
Paweł.

Offline Mężczyzna m.arek

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 17.03.2014
« 29 Paź 2018, 18:01 »
W zasadzie powinny pisać osoby, które likwidowały szkodę, bo nie problem kupić ubezpieczenie, tylko problem nie wrócić w dębowej jesionce ;)
Osobiście miałem kiedyś doczynienia z polisą TU Uniqua w wersji max super wypas i nawet udało się wyciąć wyrostek robaczkowy w Turcji.

Offline Mężczyzna Waldic

• Miasto: Elbląg
  • Na forum od: 23.01.2010
« 29 Paź 2018, 19:21 »
Generalnie ma się po prostu temat z głowy
To OC to nie za wielkie. Zależy do jakiego kraju się jedzie. Radziłbym poczytać na forach narciarskich jakie kwoty są rozsądne. Wjechanie rowerem w mercedesa w Szwajcarii może kosztować więcej niż 100 tys. Wjechanie w dyrektora angielskiego banku może się skończyć bankructwem, mimo tych 500 tys.

Offline Mężczyzna łatośłętka

• Skup i ubój. Rozbiór.
  • Miasto: nie, wioska
  • Na forum od: 21.03.2013
« 29 Paź 2018, 20:24 »
Z Uniqą byłem w Kyrgyzstanie (kilkaset zł / 5 tyg.); trochę kumpel dyr. oddz. reg. Żona biegała (dyr. obok), zaklinała - nic. Jakoś miałem dostać się do 'kiegoś miejsca, gdzie nie wiadomo czy cokolwiek. - Nigdy więcej.

iexpert: "koszty ubezp. ambulatoryjnego" - chodzi o koszty związane z pobytem w placówce leczniczej? - Jeśli, wówczas słabo. Akcja ratownicza za 23 tys. Euronów łatwo może się nie powieść. Jeśli 253 zł/rok, mym zdaniem, musi być to/gdzieś lipa.
tutaj jestem łatoś, odtąd łętka ... łatośłętka!

Offline miki150

• Użytkownik forum
  • Miasto: Jeteborno
  • Na forum od: 05.07.2010
« 29 Paź 2018, 23:10 »
Przy okazji jakiejś akcji ratunkowej w Nepalu obiło mi się o uszy Global Rescue. To nie jest tylko samo ubezpieczenie ale też sami chyba przeprowadzają akcje ratunkowe. Ceny nie są porażające, jeśli mowa o bardziej hardkorowych wyprawach. Może ktoś coś więcej wie?

https://ss.globalrescue.com/#!/signup/step1?signupas=member&source=grcom

Offline Mężczyzna Sebastian

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 22.03.2015
    • Dzieciaki w Plecaki
« 29 Paź 2018, 23:21 »
Wapomniany już Bezpieczny powrót, ubezpieczenie PZU-PZA sprawdziło się przy okazji akcji ratunkowej grotołaza w Austrii. Oczywiście kwota akcji przekroczyła ubezpieczenie (część pokryły władze austriackie) ale tamtej kwoty chyba żadne ubezpieczenie by nie dźwignęło. To ubezpiecznie bazuje na Wojażer, dostosowano je pod sporty ekstremalne.

Jeszcze jedno - zwracam na to uwagę po rym jak kilka lat pracowałem w firmie ubezpieczeniowej - polski ubezpieczyciel to polski kontakt, polski rzecznik ubezpieczonych, polskie sądy, zawsze ktoś się znajdzie ze znajomymi u tego ubezpieczyciela, kto pomoże (bardzo pomaga!!) i brak konieczności tłumaczenia dokumentów w razie szkody. A tłumaczenie przysięgłe każdego dokumentu na potrzeby zagranicznego ubezpieczyciela kosztuje.
« Ostatnia zmiana: 29 Paź 2018, 23:26 Sebastian »

Offline PiKa

• Miasto:
  • Na forum od: 18.10.2017
« 30 Paź 2018, 07:13 »

Z Uniqą byłem w Kyrgyzstanie (kilkaset zł / 5 tyg.); trochę kumpel dyr. oddz. reg. Żona biegała (dyr. obok), zaklinała - nic. Jakoś miałem dostać się do 'kiegoś miejsca, gdzie nie wiadomo czy cokolwiek. - Nigdy więcej.

Czy tylko ja nie potrafię zrozumieć tego zdania? ;)

Offline Mężczyzna łatośłętka

• Skup i ubój. Rozbiór.
  • Miasto: nie, wioska
  • Na forum od: 21.03.2013
« 30 Paź 2018, 07:49 »
Czy tylko ja nie potrafię zrozumieć tego zdania? ;)

Uniq Uniqi - uniqaj (, by uniqnąć), PiKa. ;)

podjazdy: ok.
tutaj jestem łatoś, odtąd łętka ... łatośłętka!

Offline gocu

• Miasto:
  • Na forum od: 04.04.2013
    • Rower i góry.
« 30 Paź 2018, 08:12 »
Generalnie Generalnie Generalnie

Co oddech - to "generalnie" ;)
gocu

Offline Mężczyzna marbut

• Miasto: wejherowo
  • Na forum od: 16.10.2018
« 5 Lis 2018, 16:31 »
W zasadzie powinny pisać osoby, które likwidowały szkodę, bo nie problem kupić ubezpieczenie, tylko problem nie wrócić w dębowej jesionce ;)
Osobiście miałem kiedyś doczynienia z polisą TU Uniqua w wersji max super wypas i nawet udało się wyciąć wyrostek robaczkowy w Turcji.

mozna zrobic test, kupi wszystkie dostepne ubezpieczenia wpakowac sie do rowu rowerem i zobaczyć kto wypłaci a kto nie

Offline Mężczyzna m.arek

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 17.03.2014
« 5 Lis 2018, 18:54 »
Sprawdź i się pochwal :D

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....