Autor Wątek: Kandydatura "z Warki na wschód"  (Przeczytany 33000 razy)

Mariobiker

• Gość
Odp: Kandydatura "z Warki na wschód"
« 29 Paź 2018, 09:48 »
Na "kawę"... yyyjasne ;D

Ja mam uczulenie na "Lubelska Herbatkę"  ;D

Offline Mężczyzna memorek

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 12.05.2007

Ps. Jechał bym tak blisko domu że pewnie wstąpił bym na kawę  ;D

Rozumiem, że proponujesz PŻ u siebie?  :-)

Marek

Offline Mężczyzna Raphael

• lubię płynąć pod prąd i jechać pod wiatr...
  • Miasto: Garbatka-Letnisko
  • Na forum od: 07.10.2014
« 29 Paź 2018, 10:19 »
Najsłabszą częścią trasy jest pierwsze 27 km... Spory ruch oraz Góra Kalwaria z budowaną obwodnicą i zakorkowanym mostem. Trasa przebiega przez moje rodzinne Kozienice oraz 9 km od mojego obecnego miejsca zamieszkania. Niestety na PŻ moje podwórko się nie nadaje albowiem znajduje się w okolicy 500 km trasy. W razie potrzeby jako lokals służę pomocą. Na trasie jest kilka miejsc z gorszymi nawierzchniami ale to też chyba urok takich imprez ;)

Monarch

• Gość
« 29 Paź 2018, 14:24 »
Najsłabszą częścią trasy jest pierwsze 27 km... Spory ruch oraz Góra Kalwaria z budowaną obwodnicą i zakorkowanym mostem.
Mnie to nie rusza, bo jestem do tego przyzwyczajony. Po tylu km w zróżnicowanych warunkach czy w mieście, czy na odludziu mi jest wszystko jedno.
Czasem nawet lubię ruch na drodze.

Offline Mężczyzna faja

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 06.01.2013
« 29 Paź 2018, 17:59 »
co do punktu żywieniowego polecam "plac zabaw" w Gardzienicach
Miejsce na punkt żywieniowy fantastyczne, tylko to 333 km od startu. Mam nadzieje że wspólnie wybierzemy niewiele gorsze. A jest co najmniej kilka do wyboru.
Moim zdaniem trasa od Solca do Kozienic wcale nie jest mało uczęszczana, szczególnie na odcinku od Góry Puławskiej.
Trasa od Solca do Góry Puławskiej jest bardzo fajna. Od Góry Puławskiej jest trochę bardziej ruchliwa. W tym roku jechałem tą trasą chyba z 5 razy rowerem i było zupełnie OK. Przy tym jest niezła nawierzchnia i w weekendy bardzo rzadko jeżdżą tą trasą ciężarówki.
może być kłopot z przejazdem przez most w Górze Kalwarii,
Najsłabszą częścią trasy jest pierwsze 27 km... Spory ruch oraz Góra Kalwaria z budowaną obwodnicą i zakorkowanym mostem.
Na trasie jest kilka miejsc z gorszymi nawierzchniami ale to też chyba urok takich imprez ;)
Tak naprawdę to duży ruch jest na moście. Na samym moście jest pobocze. Trzeba przejechać 3,3 km od ronda do pierwszego zjazdu. Jeździłem rowerem w tym roku kilka razy. Z uwagi na przebudowę będę monitorował sytuację.
Starałem się prowadzić trasą drogami o niezłej nawierzni, ale przy takim dystansie okazało się, że nie jest to takie proste. Z tego co pamiętam z objazdów to dróg ewidentnie dziurawych nie ma, są raczej drogi "połatane".Niemniej mogą gdzieś zdarzyć się jakieś pojedyńcze dziury
Traska fajna ale kilka zmian bym wprowadził w końcu to moje okolice ;)
Propozycje korekt mile widziane. Tak jak napisałem, trasę objechałem, ale to nie znaczy, że nie można wprowadzić korekt. Byle nie zwiększyły by one zbytnio "kilometrażu".

Offline Mężczyzna Elizium

• Użytkownik forum
  • Miasto: Bnin
  • Na forum od: 17.03.2013
    • Klasyka w niedzielny poranek
« 29 Paź 2018, 18:39 »
Kurde, 47 gmin naliczyłem. A jakbym się postarał to wyjdzie ponad pińćdziesiąt. Jadę!

(tylko ta gmina Wilków.. jakby ją zaliczyć przy okazji)
Absurdalny Eli

Hipek: "Starość to wg mie coś takiego że marudzisz jak to jesteś słaby i w ogóle, a potem wciągasz na lajcie podjazdy 25% i elo"

Mariobiker

• Gość
« 29 Paź 2018, 18:57 »
Propozycje korekt mile widziane. Tak jak napisałem, trasę objechałem, ale to nie znaczy, że nie można wprowadzić korekt. Byle nie zwiększyły by one zbytnio "kilometrażu".
Ok  :D na spokojnie prześledzę trasę i podrzucę Ci moje propozycje :)

(tylko ta gmina Wilków.. jakby ją zaliczyć przy okazji)
Z "Wilkami" nigdy nie jest łatwo ;)

Offline Wilk

• Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
Odp: Kandydatura z Warki na wschód
« 29 Paź 2018, 19:15 »
Miałem w przyszłym roku jeździć dystanse max 300 km.
Ale na taką pięćsetkę to się zapiszę :)
Super trasa, Wojtek!
Mój głos idzie na Warkę :)

Mówisz, że przydałaby Ci się setna trasa do Warki na 100-lecie niepodległości?  :P
A w Górze Kalwarii to już może i pod 500 razy byłem  ;)

Offline Mężczyzna tomek

• Na forum od: 01.06.2014
Turystyczna perła Mazowsza zdeklasuje rywali :)
Poza tym, "(...)ja jestem umysł ścisły. Mnie się podobają melodie, które już raz słyszałem"
:)

Offline Mężczyzna memorek

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 12.05.2007
« 29 Paź 2018, 19:42 »
A w Górze Kalwarii to już może i pod 500 razy byłem
Phi, ja się tak nie chwalę coweekendowym Nowym Warpnem  ;D

Marek

Offline Mężczyzna hansglopke

• Miasto: Zduńska Wola
  • Na forum od: 22.02.2013
Odp: Kandydatura z Warki na wschód
« 29 Paź 2018, 20:12 »

To jednak musi być tam coś ciekawego.....
"Rower do ultra musi być przede wszystkim wygodny. Reszta jest mniej ważna."  - Turysta

• Użytkownik forum
« 29 Paź 2018, 21:04 »

jakaś cywilizacja?
Absurdalny Eli

Hipek: "Starość to wg mie coś takiego że marudzisz jak to jesteś słaby i w ogóle, a potem wciągasz na lajcie podjazdy 25% i elo"

Offline Mężczyzna Żubr

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 03.11.2010
« 29 Paź 2018, 21:52 »
Słabsi zawodnicy (ja) przejadą 500km po w miare płaskim terenie z przyjemnością, uśmiechem na twarzy, nie zajechani do zera.
Natomiast 500km po górach dla początkujących lub słabszych (ja) już nie będzie fajną przygodą. Przejechać - pewnie przejadą, tylko ta przyjemność z jazdy na kolejnych podjazdach gdzieś ucieka.

Na bazie własnych doświadczeń z MP, mam takie przemyślenie.

Zauważyłem, że na trasach górskich peleton jest bardziej rozciągnięty. Podjazdy szybko studzą/weryfikują zapędy niektórych ;)
Bardziej jest premiowana płynna, dostosowana do własnych możliwości jazda. Turystom  ;) i solistom górskie trasy służą.

Na płaskiej trasie, podejrzewam że przebieg maratonu będzie bardzo podobny jak na ostatnim KMT i starcie tegorocznego MPP. Czołówka poleci BARDZO mocno do przodu. Część ludzi się będzie chciała podpiąć. Będzie dużo szarpanej, ostrej jazdy w peletonie.
I paradoksalnie (to już moja subiektywna opinia), dużo osób może przedobrzyć, jadąc ponad swoje siły w mocnym peletonie i paradoksalnie mogą się posypać DNF-y. Niektórzy pamiętają jeszcze co się działo na I MP, również na płaskiej trasie. Nie czarujmy się od tego czasu MP przyspieszył i poszedł w bardziej sportową niż turystyczną wersję.

Jeśli ktoś nie lubi sportowej jazdy w peletonie (tak jak ja i myślę że większość Uczestników z drugiej części tabeli), to nie polecam takiej trasy.
Na KMT jechałem pierwsze 300 km jechałem sam, trzymając na płaskim 28-30 km/h, a peletony mijały mnie jak samochody i tak jakby zostałem na szarym końcu ;) Także w opowieść Tomka o "turystycznym Mazowszu", to ja bym nie wierzył. :P

Offline Wilk

• Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 29 Paź 2018, 22:17 »
Na płaskiej trasie, podejrzewam że przebieg maratonu będzie bardzo podobny jak na ostatnim KMT i starcie tegorocznego MPP. Czołówka poleci BARDZO mocno do przodu. Część ludzi się będzie chciała podpiąć. Będzie dużo szarpanej, ostrej jazdy w peletonie.
I paradoksalnie (to już moja subiektywna opinia), dużo osób może przedobrzyć, jadąc ponad swoje siły w mocnym peletonie i paradoksalnie mogą się posypać DNF-y. Niektórzy pamiętają jeszcze co się działo na I MP, również na płaskiej trasie. Nie czarujmy się od tego czasu MP przyspieszył i poszedł w bardziej sportową niż turystyczną wersję.

Dokładnie.
Tylko ludzie wolą się mamić mrzonkami, że jak płasko - to luz, blues. Tyle, że przebieg każdego płaskiego maratonu w ostatnich 2-3 latach - to jest w wielu przypadkach wypruwanie flaków na pierwszych 200-300km (bo jak jest okazja do załapania się do szybkiego "pociągu" to najwięksi turyści się żyłują na maksa), a później dochodzenie do siebie. A takich co jadą rzeczywiście spokojnie to na palcach jednej ręki można policzyć. A w górach szarżowanie się kończy po paru ściankach, a później jedzie się ostrożniej, a często w przypadku wolniejszych osób - bardziej zespołowo, bo po paru godzinach wiele osób ma już wynik głęboko gdzieś i jedzie rzeczywiście dla przyjemności.
Także w opowieść Tomka o "turystycznym Mazowszu", to ja bym nie wierzył.
"Turystyka" ze średnią 35km/h  ;)

Jak się nie ma co się lubi - to się lubi co się ma. Te rejony to mekka szosowców z południowej Warszawy (przypuszczam, że to największe zagęszczenie szosowców w całej Polsce) - bo są niezłe asfalty o bardzo małym ruchu i niewielki kawałek za miastem; ale atrakcyjnymi to nijak tego nazwać nie można. Na Warszawę i codzienne jazdy - ujdą, ale Maraton Podróżnika stać na troszkę ciekawsze trasy. To jest impreza robiona raz na rok - i dlatego warto wybrać coś ciekawego, a nie coś takiego co każdy ma pod domem.

• Użytkownik forum
« 29 Paź 2018, 22:55 »
Ja tam nie mam Mazowsza pod oknem ;D
Absurdalny Eli

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum