Autor Wątek: MP2019 - dyskusja  (Przeczytany 94099 razy)

Offline Mężczyzna Żubr

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 03.11.2010
Odp: MP2019 - dyskusja
« 19 Lis 2018, 22:13 »
Chciałbym wierzyć, że będzie inaczej, ale jestem realistą i niestety wszystko na to wskazuje, że wygra Warka, bo głosy na lubelską kandydaturę nie pójdą na góry.

Tylko, że frekwencja w II turze prawie zawsze jest większa. Tak naprawdę, to jeszcze nie jest przesądzona sprawa, więc po co tu wstawiać takie defetystyczne treści? :P

Dopóki było dość mało głosujących, była szansa na ambitne trasy, ale teraz, gdy takich osób jest dużo - górska trasa może wygrać tylko przy wyjątkowym zbiegu okoliczności. Kiedyś nasze trasy były synonimem jakości i fajnych tras ultra (jak Tatry, Pogórza czy Sudety), teraz już będzie powrót do korzeni - czyli bardzo łatwe trasy dla początkujących w ultra. Tak było w zeszłym roku to pewnie będzie i tutaj.

Tylko trzon głosujących się nie zmienił zbytnio. W głosowaniu w którym wygrały Sudety głosowali przecież ci sami ludzi,co w 2018 i 2019. Mi się wydaje, że to właśnie mocniejsi zawodnicy zaczęli lansować łatwiejsze trasy, co potwierdzają wypowiedzi w tym wątku. Już to pisałem, że za tym stoi jakiś zamysł, jakieś plany treningowe, dobieranie grafiku imprez w sezonie, których ja turysta-amator nie ogarnę umysłem  :) Tylko nikt Ci tego nie napisze wprost. Za to padają kuriozalne argumenty o poznawaniu życia wiosek i studiach etnograficznych na MP.
Jedynym wyjątkiem jest Hans, który po prostu chce żeby bazy imprez forumowych były maks. 100 km od jego domu. A do tego zamysłu już się odpowiednie argumenty dobierze  ;)

Offline Mężczyzna hansglopke

• Miasto: Zduńska Wola
  • Na forum od: 22.02.2013
« 20 Lis 2018, 00:06 »
Jedynym wyjątkiem jest Hans, który po prostu chce żeby bazy imprez forumowych były maks. 100 km od jego domu. A do tego zamysłu już się odpowiednie argumenty dobierze  ;)

Gdzie to wyczytałeś, czy usłyszałeś?
Proszę więcej tak nie pisać, bo jeszcze sam w to uwierzę.
"Rower do ultra musi być przede wszystkim wygodny. Reszta jest mniej ważna."  - Turysta

Offline Mężczyzna kawerna

• Piotr(ek) Hrehorowicz w realu
  • Miasto: Kraków
  • Na forum od: 22.09.2013
« 20 Lis 2018, 07:30 »
Kiedyś nasze trasy były synonimem jakości i fajnych tras ultra (jak Tatry, Pogórza czy Sudety), teraz już będzie powrót do korzeni - czyli bardzo łatwe trasy dla początkujących w ultra.
He, he... jestem początkującym i pewnie również kończącym swoje występy w ultra ale w góry chętnie pojadę. Oglądanie rosnącej kukurydzy i innych tym podobnych upraw zupełnie mnie nie interesuje. No ale ja nie mam planów treningowych tylko bezwstydnie szukam przyjemności ;)
... i stałem się social-rowerzystą... Anachronicznie lubię trójrzędowe korby i małe kasety ;)

Offline Mężczyzna m.arek

• Na forum od: 17.03.2014
« 20 Lis 2018, 08:55 »
Kiedyś nasze trasy były synonimem jakości i fajnych tras ultra (jak Tatry, Pogórza czy Sudety), teraz już będzie powrót do korzeni - czyli bardzo łatwe trasy dla początkujących w ultra.
He, he... jestem początkującym i pewnie również kończącym swoje występy w ultra ale w góry chętnie pojadę. Oglądanie rosnącej kukurydzy i innych tym podobnych upraw zupełnie mnie nie interesuje. No ale ja nie mam planów treningowych tylko bezwstydnie szukam przyjemności ;)
Kukurydza jest ok, gorzej np rzepak.  ;)
Mi w zasadzie obojętne, byle się cokolwiek zmieniało wokół głowy. To mnie wystarczająco resetuje.

Offline Mężczyzna Elizium

• Użytkownik forum
  • Miasto: Bnin
  • Na forum od: 17.03.2013
    • Klasyka w niedzielny poranek
« 20 Lis 2018, 10:20 »
Jejku, brynczycie jak stare ciotki. Co wygra to wygra, się przejedzie to albo to.
Absurdalny Eli

Hipek: "Starość to wg mie coś takiego że marudzisz jak to jesteś słaby i w ogóle, a potem wciągasz na lajcie podjazdy 25% i elo"

Mariobiker

• Gość
« 20 Lis 2018, 10:48 »
Jejku, brynczycie jak stare ciotki. Co wygra to wygra, się przejedzie to albo to.

Dokładnie TAK :D

RDK

• Gość
« 20 Lis 2018, 11:28 »
Za to padają kuriozalne argumenty o poznawaniu życia wiosek i studiach etnograficznych na MP.
A to by było akurat ciekawe :)

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 20 Lis 2018, 12:42 »
Tylko trzon głosujących się nie zmienił zbytnio. W głosowaniu w którym wygrały Sudety głosowali przecież ci sami ludzi,co w 2018 i 2019.
A ja myślę, że się troszkę jednak zmienił. Co roku dochodzi jednak kilka osób, a już wcześniej góry wygrywały jedynie minimalnie. I takie po parę osób na rok, które boją się gór obawiam się że może przechylić szalę już nieodwrotnie, choć chciałbym się mylić

Za to padają kuriozalne argumenty o poznawaniu życia wiosek i studiach etnograficznych na MP.
Ta argumentacja też mnie rozkłada, bo każdy kto jechał ultra dobrze wie jaki to kit. A każdy kto po Polsce jeździł we że 98% naszych wiosek na płaskich terenach wygląda dokładnie tak samo, jak widziałeś jedną - to tak jakbyś widział prawie wszystkie :lol:

Celna obserwacja, bo jak nie jak tak?  :P

RDK

• Gość
« 20 Lis 2018, 12:56 »
jak widziałeś jedną - to tak jakbyś widział prawie wszystkie :lol:
A jak jest z górami ;)

Offline Mężczyzna kawerna

• Piotr(ek) Hrehorowicz w realu
  • Na forum od: 22.09.2013
« 20 Lis 2018, 13:12 »
A jak jest z górami :wink:

Co 100 metrów inny widok :)
Nie wiem jak inni ale ja z górskich wyjazdów zapamiętuje mnóstwo rzeczy. A np. z niektórych miejsc w lubelskim czy w Wielkopolsce to mam dziury w pamięci po 100 km. ;)
Może to początki demencji? No ale w górach jednak mi przechodzi  :icon_mrgreen:

... i stałem się social-rowerzystą... Anachronicznie lubię trójrzędowe korby i małe kasety ;)

RDK

• Gość
« 20 Lis 2018, 13:37 »
Co 100 metrów inny widok :)
To tak jak w Warszawie :D

Offline Mężczyzna Żubr

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 03.11.2010
« 20 Lis 2018, 13:59 »
A jak jest z górami

Mowa była o mijanych wioskach, także jeśli dla Ciebie Ząb, Nowica, Wambierzyce, Osturnia na Słowacji czy Karlova Studanka w Czechach to to samo, to nie wiem jak Ci pomóc  ;)

Może to początki demencji? No ale w górach jednak mi przechodzi

Górskie powietrze dobrze robi na głowę  ;) Tylko na serce trzeba uważać, bo inne ciśnienie. Biovital przed startem, gliceryna do tylnej kieszonki, na wszelki i damy radę  ;)

RDK

• Gość
« 20 Lis 2018, 14:14 »
Mnie się nie da, bo tak generalizując, ja podchodzę raczej entuzjastycznie, do każdej nowo napotkanej miejscowości ;D

Offline Mężczyzna przemo3642

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 12.12.2012
« 20 Lis 2018, 16:45 »
Ajajaj, przegapiłem I turę   >:( Wracając z pracy podejmę decyzję, ale raczej spoglądam na południe. Ostatnio było płasko, no to teraz chyba czas na góry...

Offline Mężczyzna byczys

• Miasto: Tychy
  • Na forum od: 30.09.2013
    • Moje relacje z ultramaratonów rowerowych
« 20 Lis 2018, 17:55 »
A po 500 wypatruje jakichś gór, bo nuda.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum