Autor Wątek: MP2019 - dyskusja  (Przeczytany 94211 razy)

Offline Mężczyzna sombra

• Lubię ciszę... więc kręcę głównie nocą.
  • Miasto: Skierniewice
  • Na forum od: 04.11.2016
    • blog
Odp: MP2019 - dyskusja
« 21 Lis 2018, 12:54 »
Ja liczyłem jednak na wersję górską, ale Warka ma to do siebie, że blisko, więc chętnie pojadę - problem może stanowić jedynie zapisanie się...

Offline Mężczyzna 4gotten

• Miasto: Stargard
  • Na forum od: 26.08.2012
« 21 Lis 2018, 12:59 »
Cóż, głosowałem na trasę górską, ale z Warki też się przejadę.
dalej przed siebie... najlepiej po asfalcie ;-)

Offline Mężczyzna Rafał Górnik

• Miasto: Ujsoły
  • Na forum od: 19.09.2016
« 21 Lis 2018, 13:12 »
Gratuluje zwycięzcy :)

Offline Mężczyzna Kamilek

• Pół legenda, pół prawda, pół nieprawda.
  • Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 01.05.2014
« 21 Lis 2018, 13:28 »
Chciałem tamte rejony zwiedzić jadąc GreenVelo, ale może wypadnie tak że kawałek ściany wschodniej wypadnie w nocy wiec możńa uznać że się nie widziało i pojechać nastęþnym razem w dzień :)
Do zobaczenia na starcie !

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 21 Lis 2018, 13:48 »
Niestety cudu nie było, wygrała trasa najnudniejsza z nudnych, do tego tak zaplanowana, że jej najciekawszy kawałek dla większości osób wypadnie nocą  ;). Niestety w tym systemie głosowania już tak będzie zawsze, dlatego jak już wcześniej postulowałem warto wprowadzić terenowy podział przy głosowaniu - jeden rok trasy z pasa nizin i pojezierzy, kolejny - góry i pogórza. Bo wtedy zwolennicy jednej i drugiej opcji będą mieli okazję pojechać coś co lubią (choć co 2 lata).

Offline Mężczyzna Gavek

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 10.06.2014
« 21 Lis 2018, 14:00 »
Nikt nie chce w góry...Jak żyć  :(

Offline Mężczyzna Wycior

• Miasto: Boruszowice
  • Na forum od: 01.09.2017
« 21 Lis 2018, 14:11 »
Tylko "Górska" trasa, z powodów "nierowerowych", umożliwiała mi wzięcie udział w MP 2019. Zatem, do zobaczenia na rok na MP 2020. Acha - i na otuchę dla Wilka - młodzi adepci maratonów też głosują na góry  :lol:

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 21 Lis 2018, 14:17 »
Tylko "Górska" trasa, z powodów "nierowerowych", umożliwiała mi wzięcie udział w MP 2019. Zatem, do zobaczenia na rok na MP 2020. Acha - i na otuchę dla Wilka - młodzi adepci maratonów też głosują na góry  :lol:

Tylko czemu jest ich tak mało?  ;)
Nie ma się co czarować, zwolenników płaskich i łatwiutkich tras jest tutaj zauważalnie więcej, Warka wygrała wyraźnie. Góry to mogą wygrać tylko przy dużym zbiegu okoliczności, np. słaby dojazd do płaskiej kandydatury itd.

No nic, jak się nie ma co lubi to się lubi co się ma, tyle dobrego, że dojazd do bazy będę miał banalnie prosty, 2h rowerem z domu, a po maratonie odespać mogę już w domu ;)

Offline Mężczyzna Wycior

• Miasto: Boruszowice
  • Na forum od: 01.09.2017
« 21 Lis 2018, 14:30 »

No nic, jak się nie ma co lubi to się lubi co się ma, tyle dobrego, że dojazd do bazy będę miał banalnie prosty, 2h rowerem z domu, a po maratonie odespać mogę już w domu ;)

Ja na taki dojazd liczyłem na trasie "górskiej", tylko że samochodem. I spanie też w domu.

Offline Kobieta linuś

• Miasto: Lubin
  • Na forum od: 01.01.2018
« 21 Lis 2018, 14:43 »
Niestety cudu nie było, wygrała trasa najnudniejsza z nudnych, do tego tak zaplanowana, że jej najciekawszy kawałek dla większości osób wypadnie nocą  ;). Niestety w tym systemie głosowania już tak będzie zawsze, dlatego jak już wcześniej postulowałem warto wprowadzić terenowy podział przy głosowaniu - jeden rok trasy z pasa nizin i pojezierzy, kolejny - góry i pogórza. Bo wtedy zwolennicy jednej i drugiej opcji będą mieli okazję pojechać coś co lubią (choć co 2 lata).

A wówczas "Wilk syty i owca cała" :P
mimo, iż z braku odwagi głosowałam na Warkę (nie, nie żałuję ;) ), to rzeczywiście głosowanie co dwa lata na "inne ukształtowanie terenu" umożliwiłoby niektórym zwyczajnie się odważyć, a i widoki znacznie ciekawsze :P
To było dla mnie jak olśnienie.

Offline Mężczyzna sombra

• Lubię ciszę... więc kręcę głównie nocą.
  • Miasto: Skierniewice
  • Na forum od: 04.11.2016
    • blog
« 21 Lis 2018, 14:44 »
Jeżeli uda mi się zapisać i pojechać w przyszłym roku to mogąc głosować na pewno będę za trasą górską  :icon_twisted:

Offline Mężczyzna Elizium

• Użytkownik forum
  • Miasto: Bnin
  • Na forum od: 17.03.2013
    • Klasyka w niedzielny poranek
« 21 Lis 2018, 14:51 »
Wilku, skoro uważasz, że najciekawsza część trasy Warki przypadnie w nocy, to może należałoby ją odwrócić? Da się?

Aha, w przyszłym roku obiecuję, że zagłosuję na góry, jakiekolwiek by trudne nie były. I jak dostaną się moi ludkowie z KBR na tę edycję, to też ich namówię. Pasi? Jak Rafał zgłosi swoją raz jeszcze, to mój głos już ma ;D
Absurdalny Eli

Hipek: "Starość to wg mie coś takiego że marudzisz jak to jesteś słaby i w ogóle, a potem wciągasz na lajcie podjazdy 25% i elo"

Offline Kobieta linuś

• Miasto: Lubin
  • Na forum od: 01.01.2018
« 21 Lis 2018, 14:54 »
Wilku, skoro uważasz, że najciekawsza część trasy Warki przypadnie w nocy, to może należałoby ją odwrócić? Da się?

Aha, w przyszłym roku obiecuję, że zagłosuję na góry, jakiekolwiek by trudne nie były. I jak dostaną się moi ludkowie z KBR na tę edycję, to też ich namówię. Pasi? Jak Rafał zgłosi swoją raz jeszcze, to mój głos już ma ;D

Uaktywnił się "górski niedosyt" :D
To było dla mnie jak olśnienie.

Offline Mężczyzna Elizium

• Użytkownik forum
  • Miasto: Bnin
  • Na forum od: 17.03.2013
    • Klasyka w niedzielny poranek
« 21 Lis 2018, 14:56 »
Nie. Pisałem, dlaczego głosuję na trasę płaską. Gdyby nie impreza RL tydzień wcześniej, głosowałbym za górami. No dobra, nie tylko dlatego. Trasa Wojtka ma dodatkowy atut: zyskam na niej 15x tyle gmin, co u Górnika.
Absurdalny Eli

Hipek: "Starość to wg mie coś takiego że marudzisz jak to jesteś słaby i w ogóle, a potem wciągasz na lajcie podjazdy 25% i elo"

Offline Mężczyzna login

• Użytkownik forum
  • Miasto: Lublin
  • Na forum od: 13.01.2012
« 21 Lis 2018, 15:02 »
gratulacje dla zwycięzcy, gratulacje dla przegranego.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum