Autor Wątek: MP2019 - dyskusja  (Przeczytany 94372 razy)

Offline Mężczyzna login

• Użytkownik forum
  • Miasto: Lublin
  • Na forum od: 13.01.2012
Odp: MP2019 - dyskusja
« 22 Lis 2018, 08:57 »
Kiedy ruszają zapisy?

Offline Mężczyzna Elizium

• Użytkownik forum
  • Miasto: Bnin
  • Na forum od: 17.03.2013
    • Klasyka w niedzielny poranek
« 22 Lis 2018, 09:04 »
Cip cip cip... cipki. Pokażemy koksom klasę.  8)

Księgowy... ja bym się tak nie ciskał. Będzie problem, jak przyjedziesz na metę później, niż najszybsi na 500...
Absurdalny Eli

Hipek: "Starość to wg mie coś takiego że marudzisz jak to jesteś słaby i w ogóle, a potem wciągasz na lajcie podjazdy 25% i elo"

RDK

• Gość
« 22 Lis 2018, 09:42 »
Wątpię, by mi zdrowie pozwoliło :P

Offline Mężczyzna martink

• Miasto: Starachowice
  • Na forum od: 29.01.2011
    • http://www.wyprawyrowerowemartink.blogspot.com/
« 22 Lis 2018, 09:53 »
Cip cip cip... cipki. Pokażemy koksom klasę.  8)
Tiaaa.... :D

Offline Mężczyzna LegalOnBike

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 05.11.2017
« 22 Lis 2018, 11:10 »
Patrząc ilu osobom nie w smak wybrana trasa, mam nadzieje że podejmą decyzję o zrezygnowaniu z udziału. Wtedy będzie większa szansa dla osób, które nie brały dotychczas udziału w maratonie, żeby wystartować w 2019 (m.in. ja ;). Po co jechać na siłę? ;)

Bitels

• Gość
« 22 Lis 2018, 11:27 »
To taka forumowa tradycja. Pojęczeć, a i tak pojechać.
Przywykniesz i nie będzie to Cię już dziwić :)

Offline Mężczyzna Elizium

• Użytkownik forum
  • Miasto: Bnin
  • Na forum od: 17.03.2013
    • Klasyka w niedzielny poranek
« 22 Lis 2018, 11:59 »
dokładnie, Bitels idealnie to streścił ;D
Absurdalny Eli

Hipek: "Starość to wg mie coś takiego że marudzisz jak to jesteś słaby i w ogóle, a potem wciągasz na lajcie podjazdy 25% i elo"

Offline Mężczyzna byczys

• Miasto: Tychy
  • Na forum od: 30.09.2013
    • Moje relacje z ultramaratonów rowerowych
« 22 Lis 2018, 12:23 »
To taka forumowa tradycja. Pojęczeć, a i tak pojechać.
Przywykniesz i nie będzie to Cię już dziwić :)

U mnie sprawa jest prosta - traktuję MP przede wszystkim towarzystko, jako okazja by spotkać się i przy okazji pojeździć w fajnym towarzystwie :)

Oczywiście wolałbym górską opcję, ale nidgy nie uzależniałem startu od wybranej przez ludzi w ankiecie trasy :)

Offline Wilk

• Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 22 Lis 2018, 12:35 »
Większość głosujących opowiedziała się za płaskim.
Gdyby wygrały góry zapewne nikt by nie jęczał: Zmieńmy regulamin, zmieńmy regulamin!

Regulamin warto zmienić po to żeby impreza się rozwijała i żeby różne gusta jadących były zaspokojone. Bo chyba wszyscy zapomnieli, że w zeszłym roku to wcale kompletu zajętych miejsc nie było, aż 30 wolnych miejsc było w stosunku do limitu. To już nie te czasy, gdzie ludzie tak się bili o start w Podróżniku jak to było na górskich trasach.

Od mojego roweru proszę się odchrzaniç bo byś na nim nawet 100km w górach nie przejechał. ;)
Bo trzeba się szanować, o ile kobieta na poziomym to jeszcze atrakcyjnie wygląda, to w przypadku faceta ta pozycja to jest zupełna porażka wizerunkowa  ;D.

Bitels

• Gość
« 22 Lis 2018, 12:36 »
U mnie sprawa jest prosta - traktuję MP przede wszystkim towarzystko, jako okazja by spotkać się i przy okazji pojeździć w fajnym towarzystwie
U mnie jest podobnie.
Maraton to okazja do spotkania z ludźmi, czas przejazdu nie ma znaczenia. Jak będę chciał się zmęczyć to umyję okna w domu :)

Offline Wilk

• Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 22 Lis 2018, 12:39 »
U mnie jest podobnie.
Maraton to okazja do spotkania z ludźmi, czas przejazdu nie ma znaczenia. Jak będę chciał się zmęczyć to umyję okna w domu :)

W tym celu to maraton dość słabo się sprawdza, o wiele lepszym rozwiązaniem są wyprawki. Na maratonie to spotkania z ludźmi masz wiele krótsze, na trasie spotykasz ledwie parę osób jadących podobnym tempem, podczas gdy na wyprawce masz ich dostępnych cały czas, a tempo jest bardzo spokojne, w sam raz do rozmowy.

Bitels

• Gość
« 22 Lis 2018, 12:42 »
Nie trzeba mi tego tłumaczyć. Przed startem jest sporo czasu na spotkania, a w trakcie maratonu fajnie jest spotkać kogoś z uczestników nawet jeśli tylko mnie wyprzedzają :)

RDK

• Gość
« 22 Lis 2018, 12:44 »
Prawda. Maraton rowerowy kiepsko się nadaje do mycia okien

Offline Mężczyzna byczys

• Miasto: Tychy
  • Na forum od: 30.09.2013
    • Moje relacje z ultramaratonów rowerowych
« 22 Lis 2018, 12:48 »
U mnie jest podobnie.

W tym celu to maraton dość słabo się sprawdza, o wiele lepszym rozwiązaniem są wyprawki. Na maratonie to spotkania z ludźmi masz wiele krótsze, na trasie spotykasz ledwie parę osób jadących podobnym tempem, podczas gdy na wyprawce masz ich dostępnych cały czas, a tempo jest bardzo spokojne, w sam raz do rozmowy.

Mimo wszystko klimat na MP przed startem i po dojechaniu jest inny, specyficzny. Ja tam go lubię :)

A czas zawsze ma znaczenie  ;D

Bitels

• Gość
« 22 Lis 2018, 12:49 »
Prawda. Maraton rowerowy kiepsko się nadaje do mycia okien
Radek, ale ja nie chcę myć okien w bazie maratonu :)
Napisałem tylko, że jak będę chciał się zmęczyć to umyję okna w domu. Maraton nie jest dla mnie czas na fizyczne skatowanie się, a czas aby posiedzieć na rowerze trochę dłużej niż zwykle :)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum