No ale przecież najbezpieczniej jest przejechać takie wąskie gardło w kupie, bo nikt nie będzie wyprzedzał. Wiem, nielegalnie, ale bezpieczeństwo ma swoją cenę. W takim wypadku warto zaryzykować mandat, aby uchronić życie. Najgorzej jak komuś wypadnie jazda solo przez ten most w dużym ruchu.
W niedzielę rano w stronę Góry Kalwarii ruch na moście jest duży, bo ludzie jadą na giełdę samochodową do Słomczyna.
Cytat: Raphael w 22 Lis 2018, 17:31Cytat: faja w 22 Lis 2018, 15:26W Kozienicach są dwie stacje Orlenu i akurat koło nich trasa przebiega. To jest ok 90 km od Józefowa i ok 40 km do mety maratonu. Moim zdaniem obecna trasa jest fajniejsza niż przez Kazimierz Puławy Dęblin. Wszystkie te warianty przejechałem rowerem.(...) Trasę od ronda w Gniewoszowie poprowadziłbym przez Chechły, Czarnolas, Garbatkę Letnisko, Molendy do drogi 79 i wrócił na trasę na rondzie w Kozienicach Aleksandrówce. Wariant ten biegnie dużo ciekawszymi terenami. Są zdecydowanie bardziej pofałdowane od oryginału i fajniejsze krajobrazowo. Asfalty bardzo dobre. Wartością dodaną dla niektórych mógłby być dwór w Czarnolesie obok którego wiedzie ten wariant. Ale rozumiem że za późno na zmiany. W razie czego służę pomocą. Pozdrawiam.(...)Propozycja nie jest zła. Jedyna moja wątpliwość to wydłużenie trasy maratonu. Poczekam jeszcze na inne opinie/poprawki, zbiorę razem i zaproponuje korekty. W tej Brzeźnicy też zawsze łamię zakaz
Cytat: faja w 22 Lis 2018, 15:26W Kozienicach są dwie stacje Orlenu i akurat koło nich trasa przebiega. To jest ok 90 km od Józefowa i ok 40 km do mety maratonu. Moim zdaniem obecna trasa jest fajniejsza niż przez Kazimierz Puławy Dęblin. Wszystkie te warianty przejechałem rowerem.(...) Trasę od ronda w Gniewoszowie poprowadziłbym przez Chechły, Czarnolas, Garbatkę Letnisko, Molendy do drogi 79 i wrócił na trasę na rondzie w Kozienicach Aleksandrówce. Wariant ten biegnie dużo ciekawszymi terenami. Są zdecydowanie bardziej pofałdowane od oryginału i fajniejsze krajobrazowo. Asfalty bardzo dobre. Wartością dodaną dla niektórych mógłby być dwór w Czarnolesie obok którego wiedzie ten wariant. Ale rozumiem że za późno na zmiany. W razie czego służę pomocą. Pozdrawiam.(...)
W Kozienicach są dwie stacje Orlenu i akurat koło nich trasa przebiega. To jest ok 90 km od Józefowa i ok 40 km do mety maratonu. Moim zdaniem obecna trasa jest fajniejsza niż przez Kazimierz Puławy Dęblin. Wszystkie te warianty przejechałem rowerem.
Z doświadczenia mam na temat bezpieczeństwa takich miejsc trochę inne zdanie Jednak wypadki są i będą, chodzi o to, żeby ich niepotrzebnie nie prowokować. Idea BBT mi zupełnie nie leży.
Już z 10 lat nie jechałem i nie znam stanu asfaltu na pierwszym odcinku ale opcją nie wydłużającą trasy jest w Janowcu odbić na Łaguszów, stamtąd na Chechły, Czarnolas, Gródek, Garbatkę. Same boczne drogi. Od 12-ki do Garbatki asfalt OK. Patriotycznie dorzuciłbym Pionki, gdzie akurat nieduży Orlen jest! Na Google StreetView droga na Brzózę jest kiepska ale nowy asfalt ostatnio położyli. A z innej beczki - nie pojadę ale może bym wstąpił do wolontariatu;) Jest gdzieś może jakieś kompendium obowiązków, może relacje osób udzielających się?
Mili PaństwoW imieniu Kapituły informuję, że pracujemy nad sprawami organizacyjnymi MP2019.Mam nadzieję, że po weekendzie pojawią się pierwsze konkretne informacje i komunikaty.Nie przewidujemy rewolucyjnych zmian, więc można się spodziewać organizacji podobnej do ubiegłorocznych. Zapisy planujemy uruchomić w lutym, limity uczestników podobnie jak w zeszłym roku. Start ubiegłorocznego MP był o 8:00.
Rozumiem,ze zwolennicy Gor, po przekroczeniu limitu startujących trafiaja na liste rezerwową
Cytat: tomek w 23 Lis 2018, 12:03Mili PaństwoW imieniu Kapituły informuję, że pracujemy nad sprawami organizacyjnymi MP2019.Mam nadzieję, że po weekendzie pojawią się pierwsze konkretne informacje i komunikaty.Nie przewidujemy rewolucyjnych zmian, więc można się spodziewać organizacji podobnej do ubiegłorocznych. Zapisy planujemy uruchomić w lutym, limity uczestników podobnie jak w zeszłym roku. Start ubiegłorocznego MP był o 8:00.Rozumiem,ze zwolennicy Gor, po przekroczeniu limitu startujących trafiaja na liste rezerwową
Cytat: szafar w 23 Lis 2018, 12:13Rozumiem,ze zwolennicy Gor, po przekroczeniu limitu startujących trafiaja na liste rezerwowąŹle rozumiesz
Bo trzeba się szanować, o ile kobieta na poziomym to jeszcze atrakcyjnie wygląda, to w przypadku faceta ta pozycja to jest zupełna porażka wizerunkowa .