Wnioskuję że to stal i górna rura ramy?Jeździć moim zdaniem! ...
Zrobiłem takie coś mojej szosówce w miesiąc po kupieniu. I jeździ do dziś. 7 lat.Marek
... jeśli tam nie ma pęknięcia ,to zostaw i co najwyżej zaglądnij od czasu, do czasu .. jak jest pęknięcie , to wyrzuć .j.
Wnioskuję że to stal i górna rura ramy?Jeździć moim zdaniem! Górna rurka jest głównie kompresowana, to nie ma szans sie zmiąć w normalnym użytkowaniu. Ale jak kiedyś w coś przydzwonisz czołowo, to inna historia
Cytat: Alek w 5 Lis 2018, 10:15Wnioskuję że to stal i górna rura ramy?Jeździć moim zdaniem! ...A mnie się wydaje, że sierra jeździ na takiej ramce:Boplight Rama Marathon TeamPoza tym zgadzam się z Tobą.
Jeśli jeździsz w słuchawkach, to pora zacząć jeździć bez. Jeśli rama coś kombinuje, to najpierw będzie ostrzegać dźwiękiem.
Teraz pewnie będę musiał zwiększyć czujność, a harce terenowe mocno ograniczyć.
Wydaje mi się, że to są kluczowe słowa w tej dyskusji. Jeśli TY masz jeszcze zaufanie do ramy, to hulasz bez limitów. Jak tego zaufania nie ma, to nie widzę sensu w męczeniu się i oczekiwaniu na wypadek.
Cytat: sierra w 5 Lis 2018, 13:39Teraz pewnie będę musiał zwiększyć czujność, a harce terenowe mocno ograniczyć. Wydaje mi się, że to są kluczowe słowa w tej dyskusji. Jeśli TY masz jeszcze zaufanie do ramy, to hulasz bez limitów. Jak tego zaufania nie ma, to nie widzę sensu w męczeniu się i oczekiwaniu na wypadek.
Cytat: KMarcel w 5 Lis 2018, 14:51Wydaje mi się, że to są kluczowe słowa w tej dyskusji. Jeśli TY masz jeszcze zaufanie do ramy, to hulasz bez limitów. Jak tego zaufania nie ma, to nie widzę sensu w męczeniu się i oczekiwaniu na wypadek.Dokładnie.Pęknięcie pęknięciu nierówne i dlatego opinie innych w tej sprawie nic powiedzą. Może ta rama jeździć jeszcze 10 lat, a może pęknąć na pierwszym zjeździe po wertepach doprowadzając do groźnego wypadku. Żadnej pewności w takiej sprawie nie ma.
Jako były właściciel ramy alu (1550g) która pękła bez wgniecenia, mam swoje uprzedzenia Ale to było przy spawie, a nie przy środku długości.
Pewnie wada fabryczna