- każdy zawodnik będzie miał obowiązek do przedstawienia właściwego ubezpieczenia NNW.Ubezpieczenie NNW musi chronić Cię przed ewentualnym wypadkiem w amatorskim wyścigu kolarskim w otwartym ruchu drogowym, dlatego proszę sprawdź dwa razy ze swoim ubezpieczycielem czy zwykły tzw. Vojager wystarczy. Najlepiej jeśli pójdziesz do swojego ubezpieczyciela i opowiesz mu w szczegółach czym jest Race Through Poland. Bardzo nam przykro ale bez kopii aktualnego ubezpieczenia nie będziemy mogli Was oficjalnie wystartować.
Rzeczywiście. Trochę wtopiłem. To ubezpieczenie nie obejmuje takich wyścigów. Na ten wyścig trzeba wykupić ubezpieczenie sportowe.
Możesz podać źródło dlaczego to ubezpieczenie nie wystarczy w tym maratonie.
No właśnie trasa - ile Wam wyszło? Mi jakieś 1230 km i chyba coś w okolicach 10 tys. m przewyższenia.
Radziłbym przejrzeć dokładnie tę trasę, bo na moje oko to uzyskanie 1230km jest niemożliwe, więc spora szansa że coś pokręciłeś. Pamiętaj, że nie wolno korzystać z krajówek i dróg dwucyfrowych w Czechach i na Słowacji i oprócz samych punktów trzeba przejechać obowiązkowe parcoury.
Mnie ciekawi coś innego, pewie dlatego, że nigdy nie jechałem w takiej formule. Jak sobie wyobrażacie "no drafting" w sytuacji gdy przejazd na przełęcz Tąpadła czyli pierwsze 60 km jest otwartym wydarzeniem (https://www.facebook.com/events/2310283659058732/)?
Ubezpieczenie ogarnięte, trasy pomiędzy obowiązkowymi odcinkami ogarnięte, rower wstępnie przygotowany, można jechać. Tylko prognozy pogody średnie... Ciekawe czy na Pradziadzie nie będzie na minusie i nie sypnie śniegiem... No właśnie trasa - ile Wam wyszło? Mi jakieś 1230 km i chyba coś w okolicach 10 tys. m przewyższenia. PS. Jakaś cisza w tym wątku...