Autor Wątek: Race Through Poland  (Przeczytany 227683 razy)

Offline Mężczyzna MaciekK

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 14.07.2017
Odp: Race Through Poland
« 8 Kwi 2019, 21:55 »
Ponawiam pytanie o ubezpieczenie, jeżeli to nie temat tabu  ;). Macie może sprawdzone produkty, obecnie dostępne na rynku,  żebym się nie musiał doktoryzować z wszystkich OWU itd. itp.  :)

Z góry dzięki!

Offline Mężczyzna KrzysiekW

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 19.09.2018
« 9 Kwi 2019, 10:20 »
Ja zrozumiałem temat ubezpieczenia tak, że trzeba mieć NNW i warto na pewno mieć OC. Poszedłem na totalną łatwiznę i kupiłem sobie to:
https://cuk.pl/ubezpieczenie-roweru/?utm_source=youtube_veloart&utm_medium=social&utm_campaign=ubezpieczenie_roweru
NNW na 50k i OC na 100k, zakres prawie cały świat.

Mam nadzieję że to jest wystarczające ubezpieczenie.

« 9 Kwi 2019, 15:26 »
No właśnie ja mam wątpliwości po przeczytaniu informatora "Vol2".

- każdy zawodnik będzie miał obowiązek do przedstawienia właściwego ubezpieczenia NNW.
Ubezpieczenie NNW musi chronić Cię przed ewentualnym wypadkiem w amatorskim wyścigu kolarskim w otwartym ruchu drogowym, dlatego proszę sprawdź dwa razy ze swoim ubezpieczycielem czy zwykły tzw. Vojager wystarczy. Najlepiej jeśli pójdziesz do swojego ubezpieczyciela i opowiesz mu w szczegółach czym jest Race Through Poland. Bardzo nam przykro ale bez kopii aktualnego ubezpieczenia nie będziemy mogli Was oficjalnie wystartować.

Znaczy, niewykluczone, że będzie inspekcja polisy i "cokolwiek" może nie przejśc...
« Ostatnia zmiana: 9 Kwi 2019, 16:09 MaciekK »

« 10 Kwi 2019, 15:53 »
Rzeczywiście. Trochę wtopiłem. To ubezpieczenie nie obejmuje takich wyścigów. Na ten wyścig trzeba wykupić ubezpieczenie sportowe.

Offline Mężczyzna wiecho

• Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 01.01.2016
« 10 Kwi 2019, 20:17 »
Rzeczywiście. Trochę wtopiłem. To ubezpieczenie nie obejmuje takich wyścigów. Na ten wyścig trzeba wykupić ubezpieczenie sportowe.
Możesz podać źródło dlaczego to ubezpieczenie nie wystarczy w tym maratonie.
Rower... to dla mnie już obowiązek... stał się pasją...i chyba filozofią życia...

Offline Wilk

• Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 10 Kwi 2019, 20:50 »
Możesz podać źródło dlaczego to ubezpieczenie nie wystarczy w tym maratonie.
Dokładnie.
Większość ubezpieczeń podróżnych obejmuje amatorski sport, więc zupełnie starczy. Z takim zwykłym ubezpieczeniem jechałem TCR, gdzie były takie same wymagania - i było w pełni OK. Tak więc nie ma co wariowac i szukać ubezpieczenia obejmującego profesjonalny sport, bo takie wyścigi nie są profesjonalnym sportem.

Offline Mężczyzna Johnny_n

• Miasto: Bestwina
  • Na forum od: 09.05.2018
« 11 Kwi 2019, 11:39 »
Ponieważ nie wykupywałem nigdy takiego ubezpieczenia, to może polecicie coś? Start już za miesiąc, trza się ogarnąć i narty schować...  :lol:
"Gdy wszyscy wiedzą, że coś jest niemożliwe, przychodzi ktoś, kto o tym nie wie i to robi" - A.Einstein

« 11 Kwi 2019, 12:56 »
Ja to obleciałem ubezpieczeniem na życie z roboty :) Tak że jak ktoś ma to warto zapytać.

« 11 Kwi 2019, 14:07 »
Rozmawiałem przez telefon z babką od ubezpieczenia. Ona długo sprawdzała i może rzeczywiście nadinterpretowała to jako sport profesjonalny...

« 8 Maj 2019, 11:55 »
Ubezpieczenie ogarnięte, trasy pomiędzy obowiązkowymi odcinkami ogarnięte, rower wstępnie przygotowany, można jechać. Tylko prognozy pogody średnie... Ciekawe czy na Pradziadzie nie będzie na minusie i nie sypnie śniegiem...  :lol:

No właśnie trasa - ile Wam wyszło? Mi jakieś 1230 km i chyba coś w okolicach 10 tys. m przewyższenia. :)

PS. Jakaś cisza w tym wątku...
"Gdy wszyscy wiedzą, że coś jest niemożliwe, przychodzi ktoś, kto o tym nie wie i to robi" - A.Einstein

Offline Wilk

• Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 8 Maj 2019, 12:01 »
No właśnie trasa - ile Wam wyszło? Mi jakieś 1230 km i chyba coś w okolicach 10 tys. m przewyższenia. :)

Radziłbym przejrzeć dokładnie tę trasę, bo na moje oko to uzyskanie 1230km jest niemożliwe, więc spora szansa że coś pokręciłeś. Pamiętaj, że nie wolno korzystać z krajówek i dróg dwucyfrowych w Czechach i na Słowacji i oprócz samych punktów trzeba przejechać obowiązkowe parcoury.

« 8 Maj 2019, 12:09 »
Radziłbym przejrzeć dokładnie tę trasę, bo na moje oko to uzyskanie 1230km jest niemożliwe, więc spora szansa że coś pokręciłeś. Pamiętaj, że nie wolno korzystać z krajówek i dróg dwucyfrowych w Czechach i na Słowacji i oprócz samych punktów trzeba przejechać obowiązkowe parcoury.

Być może coś źle policzyłem, albo nie doliczyłem. Albo źle doliczyłem obowiązkowe odcinki (w GPS wgrałem trasę w odcinkach, żeby mu łatwiej było). Oczywiście pytanie na ile dokładne są mapy wujka googla... ;)
Krajówki oczywiście pominięte i nawet dla świętego spokoju w kilku miejscach celowo nieco zmieniłem trasę, żeby nie było kontrowersji.

« 8 Maj 2019, 12:38 »
Mnie ciekawi coś innego, pewie dlatego, że nigdy nie jechałem w takiej formule. Jak sobie wyobrażacie "no drafting" w sytuacji gdy przejazd na przełęcz Tąpadła czyli pierwsze 60 km jest otwartym wydarzeniem (https://www.facebook.com/events/2310283659058732/)?

« 8 Maj 2019, 13:34 »
Mnie ciekawi coś innego, pewie dlatego, że nigdy nie jechałem w takiej formule. Jak sobie wyobrażacie "no drafting" w sytuacji gdy przejazd na przełęcz Tąpadła czyli pierwsze 60 km jest otwartym wydarzeniem (https://www.facebook.com/events/2310283659058732/)?

Najwidoczniej będą nas dłuuugo żegnać... ;)
Chyba już wiem, gdzie nie doliczyłem sobie kilometrów...

Ja jestem ciekaw, co nam tez nawymyślał Wilk na 3 punkcie kontrolnym w Pieninach...  :lol:

« 8 Maj 2019, 14:17 »
Ubezpieczenie ogarnięte, trasy pomiędzy obowiązkowymi odcinkami ogarnięte, rower wstępnie przygotowany, można jechać. Tylko prognozy pogody średnie... Ciekawe czy na Pradziadzie nie będzie na minusie i nie sypnie śniegiem...  :lol:

PS. Jakaś cisza w tym wątku...

I jakie ubezpieczenie wybrałeś? Mi wyszło ok 1380 km i 14,5 km w pionie.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum