Autor Wątek: Race Through Poland  (Przeczytany 227676 razy)

Offline Mężczyzna Fagetus

• Miasto: Lubin
  • Na forum od: 18.03.2016
Odp: Race Through Poland
« 22 Maj 2023, 17:08 »
Jak patrzę na bagaże innych zawodników (...)

Bikes of Race Through Poland 2023 do obejrzenia.

Przy okazji ciekawostka - tarcze 44-28 do GRXa (Spécialités T.A. X110 GRX-2)

W małym fullu Treka mam karbonowego RaceFace'a 29-44, nawet rozważałem przełożenie tego do przełaja, ostatecznie wziąłem alu FSA 48-32

Offline Mężczyzna Bubu

• Miasto: Ziemia Dobrzyńska
  • Na forum od: 06.06.2018
    • Relacje z wycieczek i wypraw
« 22 Maj 2023, 17:24 »
[...] Ale ten ból był coraz większy i nie miałem żadnej frajdy z jazdy, a ja zwykle mam frajdę nawet z jazdy w deszczu, no może nie po mazowszu :)
No i zrezygnowałem. Szkoda, bo trasa bardzo mi się podoba, no i oczywiście atmosfera jest niepowtarzalna. Za rok wrócę ;)

Szkoda, kibicowałem.
Życzę zdrowia!

Offline Mężczyzna Bubu

« 22 Maj 2023, 17:35 »
Pawłowi Pieczce, jak wynika z trackingu, manewr południowy się opłacił. Wygląda na to, że jest zaraz za Białkiem (no, to zaraz to może trochę źle powiedziane...). Wizualnie podobnie w odległości do początku parcouru przed CP3 jest też Haubold, ale on jakoś na skróty przez góry jedzie, zobaczymy, co mu z tego wyjdzie.
Jędrek wciąż na ok. 10 pozycji, super - ale z czołówki to wg trackerów najmniej chyba odpoczywał, a jeszcze kawał roboty do odwalenia.

Offline Mężczyzna podjazdy

• niech tak się stanie
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 01.02.2011
« 22 Maj 2023, 20:05 »
Wszyscy patrzą na szpicę, a tymczasem na jutrzejsze południe, popołudnie, wieczór, noc szykuje się ciężka sytuacja dla tych, co jadą na dalszych pozycjach. Mianowicie prognozowane jest rozwinięcie linii szkwału od Żywca aż po Bratysławę. Ta linia przejdzie przez wszystkie grupy górskie idąc na wschód.
Burze będą przechodzić przez dany punkt pomiarowy kilkukrotnie, zlewając się jedna w drugą. Oczywiście to będą inne burze, po prostu jedna za drugą na tym froncie. Nic fajnego. Przed tą linią będzie przepięknie widać nadciągający układ chmur, aż po bardzo ciemne barwy.
"Mogło być gorzej. Twój wróg mógł być twoim przyjacielem." Stanisław Jerzy Lec.

Online Mężczyzna transatlantyk

• Moderator Globalny
  • GM 2420
  • Miasto: Annopol
  • Na forum od: 21.11.2007
    • Rowerem przed siebie.
« 22 Maj 2023, 21:04 »
Wilk chyba na noclegu.

• niech tak się stanie
« 22 Maj 2023, 22:06 »
Słowaccy meteorolodzy podchodzą do frontu ze swoim stoicyzmem, wydali ostrzeżenia 1 stopnia dla niecałego kraju.
https://www.shmu.sk/sk/?page=987&id=&d=1&jav=&roll=#tabs

• niech tak się stanie
« 23 Maj 2023, 14:53 »
Teraz są juz ostrzeżenia 2 stopnia i wykształcona linia szkwału od Bielska-Białej do Nowego Miasta nad Wagiem. Wykryto około 20 tysięcy wyładowań w ciągu 120 minut.

Offline Mężczyzna Bubu

« 23 Maj 2023, 15:06 »
W czołówce zaczynają się emocje. Białek raczej nie złamie 3 dób, Krystian ma do niego niecałe 3h straty, ale widać po ostatnim odcinku, że odpoczynek zaprocentował - CP3-Cp4 przejechał z czasem krótszym o ok. te 3h właśnie. Kto wie, może da radę wbić na pierwszą pozycję? Ale też Martin Haubold jedzie zaraz za nim, więc na pewno będzie walka.
Paweł Pieczka trochę bardziej z tyłu, niedawno zaczął parcour przed CP4, ale on chyba z czołówki najwięcej odpoczywał.
Jędrek cały czas jedzie na 10 pozycji - świetnie, tym bardziej, że do poprzedzających zawodników nie ma dużej straty.
Wilk przebił się na 14 pozycję, niedawno zaliczył CP3.

Z pań póki co pierwsza jest chyba Renata Rumińska-Pietrzyk, zaczyna parcour przed CP3. Niedaleko za nią Claudia Decker.

Wycofów póki co niewiele, praktycznie wszystkie gdzieś tam na początkowych etapach.

Offline Mężczyzna Fagetus

• Miasto: Lubin
  • Na forum od: 18.03.2016
« 23 Maj 2023, 15:39 »
W czołówce zaczynają się emocje. Białek raczej nie złamie 3 dób, Krystian ma do niego niecałe 3h straty, ale widać po ostatnim odcinku, że odpoczynek zaprocentował - CP3-Cp4 przejechał z czasem krótszym o ok. te 3h właśnie. Kto wie, może da radę wbić na pierwszą pozycję?

Wątpliwe, Krystian do Adama ma ponad 60km, Adam niecałe 120 do mety... Choć cuda się zdarzają :)

• niech tak się stanie
« 23 Maj 2023, 16:20 »
Kilka osób się załapało na niezłe fajerwerki... Brakuje miejsca na pokazanie wyładowań za ostatnie 10 minut :D

Teraz burze przemieszczają się w kierunku CP3, CP4 i końcowego parkuru. Miejscami pada grad wielkości orzechów włoskich.
« Ostatnia zmiana: 23 Maj 2023, 16:41 podjazdy »

Offline Mężczyzna kouczan

• Miasto: Częstochowa
  • Na forum od: 14.07.2017
« 23 Maj 2023, 20:24 »
Dla osób śledzących kropki: dosyć ciekawa trasą podąża nr 67. Z początku myślałem że wraca na start.
Brakuje komentatora w tym wątku.

Offline Mężczyzna Bubu

« 23 Maj 2023, 21:43 »
Tak, też zwróciłem na to uwagę, zresztą nie on jeden zdaje się.
Ale większość robi jednak klasyczną pętlę z małymi tylko wariantami.

Haubold (podobnie jak Białek) jechał za Namestovem przez Mutne, Krystian zaś z kolei jakimś terenowym skrótem wzdłuż krajówki dołem - nie wiem, czy to z tego powodu, czy coś innego go zatrzymało, wcześniej jechali dość blisko siebie - może tradycyjnie na ostatnim odcinku przed metą załapał jakąś awarię... ;)

Białek za chwilę na mecie.

Wilk ma świetne zdjęcie z CP3 (na FB wyścigu).

Offline Mężczyzna marcin_g

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 04.06.2018
« 23 Maj 2023, 22:08 »
Krystian zaś z kolei jakimś terenowym skrótem wzdłuż krajówki dołem - nie wiem, czy to z tego powodu, czy coś innego go zatrzymało, wcześniej jechali dość blisko siebie - może tradycyjnie na ostatnim odcinku przed metą załapał jakąś awarię... ;)

prorok czy co?

(dalej jest wyjaśnienie, że chodzi tylko o rywalizację o miejsce a nie całkowity wycof).

Offline Mężczyzna Bubu

« 23 Maj 2023, 22:34 »
Szkoda, że zły prorok :(
Pechowiec do potęgi trzeciej z tego Krystiana.

Offline Mężczyzna Bubu

« 24 Maj 2023, 11:30 »
Paweł Pieczka coś utknął przed metą (chyba, że to tracker, ale w relacji też nie widać, żeby dojechał) - czyżby jakaś awaria? Jechał w miarę blisko Wojciecha Bystrzyckiego, który prawie dwie godziny temu ukończył wyścig. Sądząc po szacowanych prędkościach z ostatniego czasu (rzędu 5km/h) to chyba daje z buta...

Wygląda na to, że szykuje się epicki bój o miejsca 6-8. W miarę blisko siebie jadą Jędrek (który w tej chwili jest najbliżej), Philipp Hanneck i Jakub Tomasik. Niedawno z Jędrkiem rozmawiałem chwilę, mówił, że była ostra zlewa, którą na chwilę gdzieś tam przekiblowywał, potem jeszcze zmieniał mokre ciuchy. Hanneck podobno jedzie w trasie szybciej od niego, więc pewnie na końcu będzie trochę emocji (chyba też dłużej odpoczywał w nocy).

Chyba ta trójka ma jeszcze szansę na zamknięcie się w 4 dobach, mają jakieś 60-70km do mety. Może jeszcze jadący dalej Niehoff, Lenhard już raczej nie.
« Ostatnia zmiana: 24 Maj 2023, 11:51 Bubu »

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum