Tu raczej nie ma taryfikatora od metra, tylko od zysku który się uzyskuje.
Na tej krajówce koło Kromieryża nie tylko Ty wpadłeś - nie chce mi się tego teraz sprawdzać, ale jestem niemal pewna, że też się w nią władowałam... Zachodzę tylko w głowę, dlaczego przy dość sumiennym planowaniu nie udało mi się tego błędu uniknąć.
Jeśli chodzi o karę, to taryfikator jest nieznany - być może dlatego, że gdyby wymiar kary był wcześniej ogłaszany, byłaby pokusa, aby kalkulować, co bardziej się opłaca ; -)
Takie kombinowanie, zwłaszcza w amatorskich imprezach, bardzo kłóci mi się z ich romantyczną ideą
Udało mi się zebrać garść (no, może dwie ) wspomnień i refleksji z tegorocznego RTP:(...)
Też byłam świadkiem jazdy drogami zakazanymi poza limit, gdy wiązało się to z upierdliwymi objazdami terenem (takich jak na przykład objazd koło Namestowa
Przyznaję się, że ja tam poleciałem krajówką i do dziś nie wiem jak to się stało, że tak miałem zaplanowaną trasę.
]Jędrek! Gratulacje. Nie dość, że noga mocna, ale i głowa. Nadto ręka dobra do pióra. Wzór do naśladowania dla młodzieży Nie ukrywam, że kibicowałem. Tak pięknie przedstawiłeś się światu wygrywając ubiegłoroczny MPP, że w skrytości liczyłem na Twój świetny wynik RTP. Nie zawiodłem się. Rozumiem, że miejsce na podium "kolejną razą"? Tylko jeżyka żal
Za to przed Kromeryżem dojechałem do ronda i patrzę, że krajówka, więc zawróciłem i pojechałem drogą polną, a później gdzieś przez osiedla i wróciłem na krajówkę ma 800m. Tylko nie wiedziałem, że ona się właśnie po tych 800m kończy i przemienia w 367 i dorobiłem kolejny objazd jakimś lokalnym wzniesieniem.
Nieźle, że się zorientowałeś że to krajówka. Ja w ogóle nie zauważyłem tego oznaczenia. Popatrzyłem sobie teraz na streetview i rzeczywiście - jest tam niski, mały znaczek "47":Gapa ze mnie...
Jest też opcja, że ludzie obowiązkowe segmenty ręcznie wyklikiwali, a nie korzystali z gotowych śladów organizatora, sam tak robiłem, żeby mieć ciągłość z wcześniejszą trasą. I jako, że segmenty były bardzo zawiłe - można się było pomylić.