Autor Wątek: Race Through Poland  (Przeczytany 227694 razy)

Offline Mężczyzna marcin_g

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 04.06.2018
Odp: Race Through Poland
« 26 Maj 2024, 02:11 »
ciekawe że Benjamin Koch ma tracker ustawiony na 5 razy częściej odczyt pozycji niż reszta i tak sammo 88% baterii.

I taka gęstość ma sens - bo teraz patrząc na odcinek pomiędzy Stakcinem a Sniną to Benjamin ominął 74 górami a co faktycznie pojechała reszta to nie bardzo widać (a tam jest ponad 6km krajówki a alternatywa to gruntówki z brodami :) ).

Aha, i patrząc na heatmapę https://www.followmychallenge.com/live/rtpl6/heatmap/ to Benjamin przez tą częstotliwość generuje więcej "heatu" :)

Offline Mężczyzna paweł.70

• Marin
  • Miasto: Ciepłe Łóżeczko
  • Na forum od: 28.11.2011
« 26 Maj 2024, 07:46 »
Na odcinku kontrolnym CP2 jest najwyższa góra Węgier Kekesz 1014m, bardzo wymagająca góra, podjeżdżałem ale samochodem :D
Będzie się działo i kibicuje

Dom jest tam, gdzie rozkładamy obóz
Liczy się podróż, a nie cel.

Offline Mężczyzna walsodar

• Miasto: Łańcut/Ząbki
  • Na forum od: 11.03.2013
« 26 Maj 2024, 11:27 »

Nikt jeszcze nie wziął Przełęczy Łupkowskiej,

Ja wziąłem :D ale zysk chyba odwrotny, szlak był mocno śliski - wczoraj tu chyba burze przechodziły, bo sporo gałęzi wcześniej leżało. A na zjeździe do Paloty wpakowałem się w spore stado krów i byków, które jak mnie zobaczyły to w tył zwrot i zaczęły schodzić drogą którą ja jechałem.

Offline Mężczyzna podjazdy

• niech tak się stanie
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 01.02.2011
« 26 Maj 2024, 12:08 »
Aktualny lider już na CP2.
"Mogło być gorzej. Twój wróg mógł być twoim przyjacielem." Stanisław Jerzy Lec.

Offline Mężczyzna sinuche

• Miasto: Beskid
  • Na forum od: 17.04.2009
« 26 Maj 2024, 13:05 »
Na odcinku kontrolnym CP2 jest najwyższa góra Węgier Kekesz 1014m, bardzo wymagająca góra, podjeżdżałem ale samochodem :D
Będzie się działo i kibicuje
Dosyć szeroko jest (jechałem 24), zakręty dobrze oznaczone, zjazd do Gyongyos był super :)

Poza tym, ten CP2 jakoś pokrętnie wyznaczony, tak by zawodnicy sobie po Matrze pojeździli. Nakazany jest zjazd (24) na północ, póżniej to nie wiadomo czy można dalej tą niby krajówką, czy powrót i lasami na północ (do CP3).

Przynajmniej nikt z uczestników RTP nie będzie później pisał(na forum) że Węgry są płąskie :)
« Ostatnia zmiana: 26 Maj 2024, 13:14 sinuche »

• niech tak się stanie
« 26 Maj 2024, 15:13 »
Nad CP2 odpaliła właśnie komórka burzowa, więc będzie się działo. Maksymalna odbiciowość na radarze, czyli opad nawalny, 50 mm/h. Kilka osób się załapie/załapało, w tym Wilk  ;D

Co ciekawe, jest to burza niemal stacjonarna, więc czekanie nie ma sensu. Trzeba jechać, bo może być jeszcze gorzej.

« Ostatnia zmiana: 26 Maj 2024, 15:20 podjazdy »

• niech tak się stanie
« 26 Maj 2024, 15:39 »
Piorun trafił w okolice drogi 2304, między Pawłem Miłkowskim a Samuelem Tonello. Robi się więc coraz niebezpieczniej. Burza na razie jest stacjonarna i rośnie liczba wyładowań.

Mam nadzieję, że skończy się tylko na mocnych wrażeniach i prysznicu, bo bezpośrednie trafienie piorunem zawsze jest groźne dla zdrowia.

Skądinąd Słowacy mają bardzo dobry system radarowy i detekcji wyładowań. Właśnie wykrył kolejną komórkę o dużej aktywności, która szturmuje CP2. Jak kogoś ciekawi, to może włączyć animację. Po tej burzy pogoda się poprawi, ale podczas burzy ostro będzie.
https://www.shmu.sk/sk/?page=1&id=meteo_radar

Zaznaczyłem kierunek ruchu, wszyscy, co są na CP2, się załapią.

« Ostatnia zmiana: 26 Maj 2024, 15:50 podjazdy »

Offline Mężczyzna Wigor

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 19.03.2015
« 26 Maj 2024, 16:43 »
Widać południowy wariant Krystiana był mono nieopłacalny. wygląda to na kilka godzin straty. a przez chwilę Krystian nawet prowadził.

• niech tak się stanie
« 26 Maj 2024, 16:55 »
Widać południowy wariant Krystiana był mono nieopłacalny. wygląda to na kilka godzin straty. a przez chwilę Krystian nawet prowadził.
Planowanie trasy to, oprócz przygotowania odpowiedniej kondycji, jeden z najważniejszych etapów rywalizacji. Tym niemniej aktualny lider nałykał się górek, bo jechał przez Przełęcz nad Roztokami, może ma po prostu mocną nogę? Na podjazdach ma prędkości rzędu 20-27 km/h, więc o czym tu rozmawiać  :D  On traci dopiero na stromych podjazdach, na łagodnych niestety jest nie do złapania (przynajmniej na razie).

Burza przeszła, warun jest teraz dobry. Paweł Pieczka mimo hospitalizacji i szwów (z tego co pisali na fejsie) dalej jedzie mając najlepsze parametry (nadrobił czas względem innych), więc kto wie, czy nie jedzie po zwycięstwo. Na to jednak musi się złożyć wiele czynników, w tym trochę szczęścia, żeby sprzęt nie odmówił posłuszeństwa. Na razie jest około 3-4 pozycji z tendencją do poprawy miejsca.

Wilk wyraźnie zamulił podczas burzy, ale jedzie i trzyma się na razie w czołówce, zamyka pierwszą dziesiątkę. Moim zdaniem najbardziej selektywny będzie odcinek do CP3, bo tam planowanie będzie odgrywać najważniejszą rolę. Od CP3 do finiszu już tylko parametry fizyczne, sprzęt, bagaż i mocna głowa.
« Ostatnia zmiana: 26 Maj 2024, 17:09 podjazdy »

Offline Mężczyzna anszy

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 05.09.2023
« 26 Maj 2024, 18:47 »

Krystian musiał się uporać z zerwaną linką przerzutki. Wspomniał na IG, że to nie były jego jedyne problemy na trasie, ale bez szczegółów.

Offline Mężczyzna MaciekK

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 14.07.2017
« 26 Maj 2024, 19:01 »
Z analizami w czołówce trzeba poczekać do rana. Na razie wszyscy jadą na kredyt, kwestia kto jak to zniesie. Ja widzę w Jędrzeju czarnego konia w kategorii "pudło".

• niech tak się stanie
« 26 Maj 2024, 20:26 »
Ciekawe, czy dochodzi do zmiany zaplanowanej trasy w trakcie trwania zawodów. Teraz mamy taką sytuację, że jedna osoba zyskała ogromną przewagę i ktoś jadący z tyłu może pojechać taką samą trasą, licząc na to, że jest lepsza niż jego własna. Jest oczywiście ryzyko, że lider pójdzie spać itd., ale kto nie ryzykuje, ten nie wygrywa.

Offline Mężczyzna Tomeck_Ch

• Miasto: Wołosate
  • Na forum od: 05.03.2019
« 26 Maj 2024, 21:31 »
Podczas gdy wszyscy obserwują czołówkę, co jest zrozumiałe, na CP1 w Wołosatem zameldował się ostatni zawodnik.

• niech tak się stanie
« 26 Maj 2024, 21:38 »
No i wysyp DNF. 13 naliczyłem.

• niech tak się stanie
« 27 Maj 2024, 01:35 »
Druga nocka w siodle, prowadzi Benjamin Koch, który wykorzystał mało znany most linowy dla pieszych i rowerów, no i ma już łatwą drogę do CP3 (o ile nie właduje się w jakieś błota, a tam tylko jeden dobry wariant jest). Na razie jedzie w dobrym kierunku. Za to drugi Philipp Hanneck wybrał wariant wysokogórski, na którym można stracić kilka godzin.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum