Autor Wątek: Race Through Poland  (Przeczytany 227696 razy)

Online Mężczyzna MaciekK

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 14.07.2017
Odp: Race Through Poland
« 27 Maj 2024, 07:21 »
Ciekawe, czy dochodzi do zmiany zaplanowanej trasy w trakcie trwania zawodów. Teraz mamy taką sytuację, że jedna osoba zyskała ogromną przewagę i ktoś jadący z tyłu może pojechać taką samą trasą, licząc na to, że jest lepsza niż jego własna. Jest oczywiście ryzyko, że lider pójdzie spać itd., ale kto nie ryzykuje, ten nie wygrywa.

Chciałbym umieć ogarnąć coś takiego w terenie, nie tracąc więcej niż zyskując. Zmiana trasy to skomplikowana logistycznie operacja, bo od nowa trzeba ogarnąć potencjalne spanie, jedzenie, wyznaczyc i wgrać tracka, czyli sporo czasu na telefonie. Z mojego doświadczenia wynika, że człowiek na takim zmęczeniu ma już grubo ograniczone zdolności do logicznego myślenia. Co innego dwie opcje z decyzją do podjęcia w trakcie wyścigu. Ja raz tak miałem na ponad 500km przelotu do wyboru ze względu na pogodę. Tylko to już wymaga sporo pracy w domu wcześniej, bo one muszą wtedy iść daleko od siebie.

Ciekawe, czy Jędrucha objedzie zaraz Philipa? Paweł Pieczka twardo goni po wizycie w szpitalu, żadne tam DNF :)

No i wysyp DNF. 13 naliczyłem.

13 DNF na RTP po półtorej doby to malutko i oznaka dobrych warunków na trasie.

Online Mężczyzna MaciekK

« 27 Maj 2024, 07:38 »
Wilk "pospał" na górze, ciekawe, czy ich teraz połapie, bo też mocno jedzie.

Offline Mężczyzna Bubu

• Miasto: Ziemia Dobrzyńska
  • Na forum od: 06.06.2018
    • Relacje z wycieczek i wypraw
« 27 Maj 2024, 07:45 »
Ja widzę w Jędrzeju czarnego konia w kategorii "pudło".

Tu nie do końca się zgodzę. O ile Jindrzich niewątpliwie jest koniem (i to niewąskim), to czarnym - nie, zupełnie nie: raz, że jest blondynem, dwa, że już pokazał, co potrafi na ubiegłorocznym RTP i nie tylko. Trochę mnie tylko martwi jego ślad pomiędzy Stakcinem a Sniną - trochę wygląda, jakby przesadził z krajówką, ale przy tej dokładności śladu, to ciężko stwierdzić, trzeba zaczekać. Wydaje się to mało prawdopodobne.

Paweł Pieczka rzeczywiście niewąsko imponuje jazdą po wypadku.
Zastanawia mnie pozycja Krystiana, wygląda, że trochę odpadł od czołówki. Wilk konsekwentnie realizuje swoją zapowiedź sprzed wyścigu, a na CP2 chyba trochę więcej odpoczął, więc ma mniejszy kredyt snu w porównaniu do czołówki.

Ciekawe, z jakiego powodu DNF'a zaliczył Martin Haubold, jeden z faworytów. Podobnie zresztą w klasyfikacji kobiecej Claudia Decker.

Online Mężczyzna MaciekK

« 27 Maj 2024, 08:32 »
Ja widzę w Jędrzeju czarnego konia w kategorii "pudło".

Tu nie do końca się zgodzę. O ile Jindrzich niewątpliwie jest koniem (i to niewąskim), to czarnym - nie, zupełnie nie: raz, że jest blondynem, dwa, że już pokazał, co potrafi na ubiegłorocznym RTP i nie tylko.

To prawda, że Jedrzej od dawna jest w czołówce, przecież wygrał MPP, ale czym innym jest dojechać na podium a czym innym 10h później. Czarny, nie czarny, jedzie jak koń  :D

Offline Mężczyzna maciek70

• Miasto: Milowice
  • Na forum od: 18.05.2018
« 27 Maj 2024, 08:57 »

Ktoś wie co się stało z Żubrem?
"Jest tylko cienka czerwona linia między rozsądkiem a szaleństwem"

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
« 27 Maj 2024, 09:06 »

Ktoś wie co się stało z Żubrem?
Napisał że problemy żołądkowe

Offline Mężczyzna CFCFan

• Miasto: Godów
  • Na forum od: 12.05.2014
« 27 Maj 2024, 09:51 »
Pauza w cieniu na podjeździe to napisze ;)

Z łokciem wsio ok. Dwa szwy. Rana 2 cm ale dość głęboka. Babrałaby si3 jak bym ją tylko plastrami kleił. A tak szybkie szycie i dzis wygląda bardzo spoko ;)

Pogoda masakra. Za ciepło xD Ale to moje zdanie ;) Teraz robie Kordiky a potem CP3. Bedzie lampa bo akurat w południe XD Ale chociaż góre i zjazd za dnia se ogarne :)

Krystian defekty za defektem. Na insta wrzuca. Jak nie zerwana linka to dwa kapcie na raz xD

A Martinowi od poczatu nie żarło. Z tego co mi pisał razem z Claudią mieli intensywny okres w życiu prywatnym i mało czasu na trening. Do tego wkurzyły go fatalne asfalty na węgrzech XD A więc sie zgadali i DNF. Robią se teraz urlopik

Dobra. To tyle. Gonię Jędruchę!

Online Mężczyzna MaciekK

« 27 Maj 2024, 09:55 »
Dzięki za relację live! Powodzenia!

Offline Mężczyzna podjazdy

• niech tak się stanie
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 01.02.2011
« 27 Maj 2024, 10:07 »
Kordiky. Ciekawe, że niektórzy wybrali ten wariant zamiast drogi przez Sklene. Ponad pół kilometra w pionie więcej i do tego końcówka parszywa. A poprzedni zawodnik to jeszcze szlakiem pieszym "zjechał" z prędkością na trackerze 3-4 km/h. Nie wiem czemu, może ten rowerowy nie zachęcał ;-)
"Mogło być gorzej. Twój wróg mógł być twoim przyjacielem." Stanisław Jerzy Lec.

Online Mężczyzna MaciekK

« 27 Maj 2024, 10:55 »
Kordiky. Ciekawe, że niektórzy wybrali ten wariant zamiast drogi przez Sklene. Ponad pół kilometra w pionie więcej i do tego końcówka parszywa. A poprzedni zawodnik to jeszcze szlakiem pieszym "zjechał" z prędkością na trackerze 3-4 km/h. Nie wiem czemu, może ten rowerowy nie zachęcał ;-)

Zdaję się, że Paweł wybrał jeszcze bardziej oryginalne rozwiązanie.

Offline Mężczyzna byczys

• Miasto: Tychy
  • Na forum od: 30.09.2013
    • Moje relacje z ultramaratonów rowerowych
« 27 Maj 2024, 11:48 »
Ja to nie rozumiem, gdzie on się tam wdupił  :) Bo jeśli dobrze rozumiem, to i tak nie może skorzystać z drogi numer 14, jeśli się do niej dostanie.

Offline Mężczyzna podjazdy

• niech tak się stanie
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 01.02.2011
« 27 Maj 2024, 12:12 »
Na szlak rowerowy 2591, zjedzie nim do wsi Turcek. Pytanie, czy brak ruchu nie oznacza defektu. Na tej przełęczy przecież nic ciekawego nie ma, żeby godzinę siedzieć, zwłaszcza na wyścigu. Niewątpliwie na razie najtrudniejszy wariant wybrał, to może kosztować dobrą lokatę.
« Ostatnia zmiana: 27 Maj 2024, 12:17 podjazdy »
"Mogło być gorzej. Twój wróg mógł być twoim przyjacielem." Stanisław Jerzy Lec.

Offline Mężczyzna maciek70

• Miasto: Milowice
  • Na forum od: 18.05.2018
« 27 Maj 2024, 12:20 »
... gdzie on się tam wdupił  :)

Od godziny nie ma odczytu  :o

Edit: napisanie tego pomogło, pojawił się po drugiej stronie drogi 65.
"Jest tylko cienka czerwona linia między rozsądkiem a szaleństwem"

Offline Mężczyzna bartekk

• Miasto: Wieleń
  • Na forum od: 22.02.2019
« 27 Maj 2024, 13:12 »
Obserwuję, śledzę i kibicuję.

Czytam szanowne grono wnikliwie i szanuję Wasze dokonania. Ale wytłumaczcie mi proszę dlaczego Race Through Poland przebiega de facto w większości poza Polską? Jakoś mi się ta nazwa gryzie z tym tak naprawdę trzeba przejechać. Segmenty i CP są tak ułożone, że większość km robi się poza granicami naszego kraju.

To kwestia atrakcyjności terenu?

Offline Mężczyzna Wycior

• Miasto: Boruszowice
  • Na forum od: 01.09.2017
« 27 Maj 2024, 13:23 »
Obserwuję, śledzę i kibicuję.

Czytam szanowne grono wnikliwie i szanuję Wasze dokonania. Ale wytłumaczcie mi proszę dlaczego Race Through Poland przebiega de facto w większości poza Polską? Jakoś mi się ta nazwa gryzie z tym tak naprawdę trzeba przejechać. Segmenty i CP są tak ułożone, że większość km robi się poza granicami naszego kraju.

To kwestia atrakcyjności terenu?
Jak poza Polską?

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum