Autor Wątek: Race Through Poland  (Przeczytany 227563 razy)

Offline Mężczyzna szafar

• Miasto: Dobrodzień
  • Na forum od: 22.06.2015
Odp: Race Through Poland
« 15 Maj 2019, 12:15 »

Michał walcz, jesteś Wielki. Złamanie 100 godzin jest dalej w Twoim zasięgu. Trzymam kciuki
;

Offline Mężczyzna szafar

« 15 Maj 2019, 12:17 »
2 osoby ukończyły,na trasie jest jeszcze 11 osób ( cala 11-ka ma jeszcze szanse dojechać w limicie)
;

Offline Mężczyzna szafar

« 15 Maj 2019, 12:41 »
Ci co prawie wyjechali z deszczu i myślą, że do mety na sucho, nieźle się zdziwią, bo cała strefa z opadami zaczyna wracać na zachód.
Okolice Lublińca, a tam zmierza własnie Wilk, od rana pada,a nawet leje i nie zanosi się ,że przestanie w najbliższym czasie.
;

Offline Mężczyzna CFCFan

• Miasto: Godów
  • Na forum od: 12.05.2014
« 15 Maj 2019, 13:55 »
Dziękuję bardzo Panie i Panowie za doping! Miło czytać takie komentarze :)

A teraz kilka słów o wyścigu. Impreza bardzo fajna, dobra atmosfera. Start w eksporcie policji przez miasto - bajka. Obstawa wyścigu przez media na najwyższym poziomie. Pod tym względem najlepszy wyścig w PL. Efekty widać na FB a w planie jeszcze film z wyścigu.

No a jeśli chodzi o pogodę, to było ciężko. Sam zabralem to co potrzeba. W kulminacyjnym punkcie miałem wszystko na sobie i było ok. Może tej bluzy z dlugim rękawem brakowało. Ale fakt, że gdybym w górach oberwał śniegiem to było by DNF. Na to gotowy nie byłem. Na szczęście szybsi mieli łatwiej 😁😁

Sama trasa super. Widoków nie było, ale podjazdy konkret. Dystans 1400km oraz start o 16.00 dają w kość. Nie da się tego zrobić bez spania przez 3 noce.

Jak coś dokładnie opisać, dajcie znać. Wracam do domu i do roboty z TdS. Pogoda ma być fajna. Śniegi w górach raczej szybko stopnieją :)

Dzięki wszystkim za rywalizację po trasie i powodzenia dla Tych co jeszcze walczą 😉

Offline Mężczyzna szafar

« 15 Maj 2019, 18:48 »
Spotkaliśmy z Waldkiem Wilka na trasie RTP na naszych terenach w miejscowości Kolonowskie koło Ozimka dzisiaj okolo 16.30. Pogoda fatalna. Michał do celu miał jeszcze 213 km,a w nogach już 1172 km. Zmęczony ale bojowo nastawiony. Jeśli pogoda sie nie poprawi,a nie zanosi sie na to , to planuje pociągnąć do Namyslowa,może ciut dalej i zrobić dłuższą przerwę. Opóźnienie na mapie w stosunku do jego rzeczywistej pozycji to miedzy 2,a 3 km.
« Ostatnia zmiana: 15 Maj 2019, 19:07 szafar »
;

Offline Mężczyzna wiki

• Nie spać! Jechać!
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 28.01.2016
    • ekstremalna strona rowerowa
« 15 Maj 2019, 18:56 »
Jeszcze rundka wokół stawu i na mecie melduje się Ben Davies. Mamy komplet na pudle
rowerem na księżyc (100 %);  [wsie woj. łódzkiego - 49%]

Offline Mężczyzna Johnny_n

• Miasto: Bestwina
  • Na forum od: 09.05.2018
« 15 Maj 2019, 19:17 »
Impreza bardzo fajna, ale dla mnie zakończyła się porażką. Odezwała się stara kontuzja narciarska kolana. Próbowałem z tym jechać, ale po ok 300 km nie byłem w stanie kręcić prawą nogą. Przez godzinę siedziałem na przystanku i gryzłem się z myślami, czy może choć do Londka Zdroju nie dojechać - tam już wcześniej zaplanowałem nocleg. O ironio, w tym momencie przestało wreszcie padać! Ostatecznie obawa o całkowite załatwienie kolana przeważyła i DNF.  :'(

Pierwsza moja porażka, ale zebrane doświadczenie bezcenne. Spakowany byłem kompleksowo i nawet na śnieg w pełni gotowy! Zabrałem dodatkowe spodnie i kurtkę zimową, która sprawdza się nawet przy -20 stopni. Żałowałem jedynie, że nie zabrałem rękawic narciarskich - świetnie się sprwdzają nawet w deszczu. No ale śniegu wiele nie zdążyłem zobaczyć, jedynie na Stogu Izerskim.

Warunki mega paskudne, szwankowała cała elektronika. Chyba w każdej lampce woda pojawiła się wewnątrz. Jednak najważniejsze, że da się utrzymać właściwą temperature ciała i jechać. Woda wdzierała sie też do sakw i nawet do rzeczy, które były w dodatkowych woreczkach hermetycznych!

Najlepszy był widok roweru na koniec - cała rama od spodu obklejona glizdami...  ;D

Porażka na tyle mnie męczy, że może jeszcze wrócę na trasę i ukończę jazdę tak dla samego siebie. O ile uda się trochę wolnego wygospodarować.

Na chwilę obecną ledwie chodzę i mam umówioną wizytę u ortopedy. Gdyby ktoś ewentualnie znał dobrego fachowca w okolicach Bielska-Białej, albo choćby Górnego Śląska, będę wdzięczy za namiary. To kolano odzywa mi się dość często, odkąd je skręciłem, tylko zazwyczaj na małym bólu się kończyło. Chyba nie zostało właściwie wyleczone. Boję się, że przy kolejnym starcie znowu się odezwie. Z góry dziękuję za ewentualną pomoc.

Wielkie gratulacje dla wszystkich uczestników, równiez tych, którzy przedwcześnie zakończyli jazdę.
"Gdy wszyscy wiedzą, że coś jest niemożliwe, przychodzi ktoś, kto o tym nie wie i to robi" - A.Einstein

Offline Mężczyzna szafar

« 15 Maj 2019, 19:29 »
Kolejni dwaj zawodnicy chyba się wycofali (nr 9 Tomas Dvorak i nr 37 Maciej Tucholski). Ich pozycja na mapie od kilku godzin się nie zmienia. Widać ich w okolicy Dworca Głownego w Krakowie.
;

Offline Kobieta Kot

• Miasto: Blisko Poznania
  • Na forum od: 29.08.2013
« 15 Maj 2019, 19:54 »
Robert Łuksza (nr 4) wycofał się, śpi w Wieliczce, jutro jedzie do Krakowa i wraca do domu.
Mateusz Kotowski (nr 41) też się wycofał.
O ile nikogo nie pominęłam, 6 nadal walczy.
Niesamowity wyścig, co za emocje!
Ég hjóla oftast nær í vinnua.
www.kot.bikestats.pl

Offline Mężczyzna Johnny_n

• Miasto: Bestwina
  • Na forum od: 09.05.2018
« 15 Maj 2019, 19:58 »
Jak pisałem, że to będzie największe załamanie pogody od 3 maja 2011, to niektórzy twierdzili, że przesadzam i tak dalej  :icon_twisted: Czas pokazał, kto miał rację.

Bo zwłaszcza startujący, łącznie ze mną na czele, woleli wierzyć w te bardziej łagodne prognozy. ;)
"Gdy wszyscy wiedzą, że coś jest niemożliwe, przychodzi ktoś, kto o tym nie wie i to robi" - A.Einstein

Offline Mężczyzna RS

• Miasto: Częstochowa
  • Na forum od: 17.11.2016
« 15 Maj 2019, 20:02 »
...
Mateusz Kotowski (nr 41) ...
To ktoś z Twojej rodziny?  Chyba nie.

Załamanie pogody w maju 2011, o którym wspomina podjazdy złapało mnie na kajaku. Dopłynąłem do zaplanowanej mety, ale wolałbym tego nie powtarzać zbyt często. Mimo to, jest to jeden z najlepszych spływów.
Mam nadzieję, że uczestnicy RTP też będą dobrze wspominać tę imprezę, nawet jeśli nie zrealizowali planu w 100%.
Wyrazy uznania.

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
« 15 Maj 2019, 20:11 »
Jadą jeszcze Michał Wolff, Krzysztof Wolański, Maciej Kordas, Wiesław Jańczak, Paweł Laszewski, Francisco Afonso.

Wychodzi, że na mecie będzie maksymalnie 9 zawodników.
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

Offline Mężczyzna szafar

« 15 Maj 2019, 21:04 »
Jadą jeszcze Michał Wolff, Krzysztof Wolański, Maciej Kordas, Wiesław Jańczak, Paweł Laszewski, Francisco Afonso.

Wychodzi, że na mecie będzie maksymalnie 9 zawodników.
Trzej ostatni maja jeszcze ok 300 km do mety,a do limitu jedynie 21 godzin. F.Afonso jest w hotelu. Wyglada na to ze w limicie dotrze max 7-8 osob,czyli jedynie ok 10% startujących
;

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
« 15 Maj 2019, 21:15 »
Z Olkusza wychodziło mi ok 360 km. A że limit jest o godzinie 16, to Wiecho ma 19 godzin. Ciężko po takim wysiłku o taki finisz. Raczej pójdą spać nie myśląc o limicie i wcale się im nie dziwię ;-)
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

Offline Mężczyzna szafar

« 15 Maj 2019, 21:25 »
Z Olkusza wychodziło mi ok 360 km. A że limit jest o godzinie 16, to Wiecho ma 19 godzin. Ciężko po takim wysiłku o taki finisz. Raczej pójdą spać nie myśląc o limicie i wcale się im nie dziwię ;-)
Wilk pisał ze limit to 5 dni i 2 godziny.Startowali w sobote o 16.00,więc koniec w czwartek o 18.00
;

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum