Autor Wątek: Race Through Poland  (Przeczytany 227538 razy)

Offline Mężczyzna Rafał Górnik

• Miasto: Ujsoły
  • Na forum od: 19.09.2016
Odp: Race Through Poland
« 7 Lis 2018, 14:28 »
W zeszłym roku start też było o 16:00 - nie było najmniejszego problemu z wyjazdem z miasta, więc nie ma co się martwić totalnie na zapas.

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 7 Lis 2018, 14:51 »
Szkoda też trochę tych dwóch ostatnich PK. O ile pierwsze dwa bardzo ciekawe i wymagające, to pozostałe już nie ta liga. Szczególnie ten trzeci PK dałoby się sporo ciekawszy ten parcour wytyczyć - przez Głodówkę i łysą Polane od słowackiej strony

Offline PABLO

• Na forum od: 25.03.2011
    • http://www.klub-karpacki.org
« 7 Lis 2018, 15:45 »
zaczyna się niewinnie , ale zamienia się w koszmarną stromiznę powyżej 20 % i to około kilometra.Jest problem z przeciskaniem korb.Na "świeżości" 38 x 30 dalo radę (...)

Nie bardzo rozumiem, jak podjazd, dający się zrobić na przełożeniu 38 x 30 można nazwać "koszmarną stromizną".

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 7 Lis 2018, 16:08 »
(...)przepychanki wymoderowane - olo(...)

Nie bardzo rozumiem, jak podjazd, dający się zrobić na przełożeniu 38 x 30 można nazwać "koszmarną stromizną".

Bo podjazd jest koszmarną stromizną, a na przełożeniu 38x30 zrobi go jedynie ktoś z bardzo mocną łydą, tam jest koło 18% średniego nachylenia na 1,5km i wiele odcinków powyżej 20%. Myślę, że dla 80-90% zawodników będzie to spacer.
« Ostatnia zmiana: 7 Lis 2018, 16:38 olo »

Offline Mężczyzna lordChaos

• Miasto: skierniewice
  • Na forum od: 10.12.2017
« 7 Lis 2018, 16:21 »
(...)przepychanki wymoderowane - olo(...)

Podjazd pod ten Stóg zapowiada się naprawdę "ikonicznie" - sam będę w weekend w okolicach ... może spróbuje go łyknąć na 36-26 ... po czym wrócę grzeczenie pieszo do auta ;)
« Ostatnia zmiana: 7 Lis 2018, 16:38 olo »

Offline Mężczyzna rybadigital

• 2021 MRDP ukończyciel
  • Miasto: Polska
  • Na forum od: 30.09.2016
« 7 Lis 2018, 17:50 »
  Nazewnictwo rzecz względna .Dla mnie jako tako zaznajomionego z polskimi podjazdami , poza egzotycznymi ściankami w Ochotnicach , oraz przypadkowo znalezioną w Dusznikach w drodze do stadniny najbardziej stromy asfalt w kraju .Fakt ,że niezbyt długi....

Offline Mężczyzna Konrad Adkonis

• Miasto: Słupsk
  • Na forum od: 25.04.2018
« 8 Lis 2018, 12:20 »
Wszystko pięknie, tylko skąd znacie takie szczegóły.

Podłączam się pod pytanie...wiem widziałem, że trzeba grzebać głębiej w FB itp. , no i pogrzebałem, faktycznie jest :) Idea fajna, podoba mi się, ale dla dobra samej imprezy, takie kluczowe informacje jak zakaz poruszania się po DK powinien znaleźć się w informacji na głównej stronie.
« Ostatnia zmiana: 8 Lis 2018, 19:29 Konrad Adkonis »

jark

• Gość
« 9 Lis 2018, 07:45 »
.... można gdzieś znaleźć regulamin tej imprezy ?
jeśli nie ma aktualnego , to choćby z ubiegłego roku .

jarek

Offline Mężczyzna MaciekK

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 14.07.2017
« 9 Lis 2018, 09:38 »
Historia postów na FB na temat tegorocznej edycji tworzy coś w tym stylu.

« 9 Lis 2018, 10:15 »
.... można gdzieś znaleźć regulamin tej imprezy ?
jeśli nie ma aktualnego , to choćby z ubiegłego roku .

jarek

Zapisz się też na "newsletter" , to dostaniesz dawkę informacji na start w pakiecie.

« 9 Lis 2018, 15:37 »
Ja nauczką z zeszłej edycji ominąłem wszystkie miasta szerokim łukiem :) Teraz wychodzi jakieś 1352km i 13500m up :)

No trasa mi wyszła podobnie, ale przewyższeń 15690  :o … chyba będzie trzeba nad mapą posiedzieć  ::)

Offline Mężczyzna dodoelk

• Miasto: Ełk
  • Na forum od: 14.01.2015
« 10 Lis 2018, 10:20 »
1355,4 km 13783 do góry - wariant szosowy. Jadąc gravelem (rozważam) pewnie dałby się kilka km urwać, ale nie koniecznie byłoby mniej stromo.

Offline Mężczyzna oko_strusia

• Na forum od: 16.06.2017
« 12 Lis 2018, 10:58 »
No i mamy kolejną nowość(z FB):
Przyszłoroczna edycja wyścigu, podobnie jak poprzednio, startuje z pod Hali Stulecia we Wrocławiu.

Zawodnicy po wykonaniu rundy honorowej dookoła Hali, zostaną wyjadą z na południe Wrocławia pod eskortą Policji. Do tego momentu wszystkich obowiązywać będzie tzw. tempo honorowe.

Przez kolejne kilkadziesiąt kilometrów, zawodnicy wykonają obowiązkową rundą startową, która zaprowadzi ich w serce kolarstwa szosowego tego regionu, czyli słynną przełęcz Tąpadła. Nie wyobrażamy sobie wyjazdu w rowerową trasę na południe, bez zaliczenia tego miejsca. Plik GPX będzie dostępny w dokumentacji wyścigu.

Dopiero stąd, uczestnicy pojadą swoją samodzielnie wyznaczoną drogą, do pierwszego punktu kontrolnego.

Troszkę trzeba trasę na pierwszy punkt zmienić.

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 12 Lis 2018, 19:22 »
No i mamy kolejną nowość(z FB):

To na pewno jest dobry pomysł, dzięki temu wyjazd z miasta odbędzie się bez żadnych problemów. Tylko zobaczymy czy uda się załatwić wsparcie policji, bo w tak dużym mieście w godzinach szczytu może to być niełatwe zadanie.

Też ciekaw jestem jakie będzie podejście do egzekwowania tego zakazu jazdy po krajówkach i w jaki sposób będzie to weryfikowane. Bo sam tracking od Trackcourse to raczej nie jest wystarczająco dokładny by to zweryfikować. Weźmy np. obowiązkowy odcinek na 3PK, zaczynający się pod Bukowiną. Jadąc parę km krajówką można sobie oszczędzić wielu podjazdów. Ale trzymając się tego góra 1km - trzeba pojechać przez Bukowinę, wjeżdżając po drodze na ponad 900m.

Offline Mężczyzna oko_strusia

• Na forum od: 16.06.2017
« 12 Lis 2018, 20:34 »
Tak, to bardzo dobry pomysł ale raczej nie powinno być problemu z przejazdem. To nie masa krytyczna gdzie jadą setki osób z niską prędkością tylko może ze 100 osób i prędkość pewnie z 25-30 km/h. No i jest to sobota więc ruch jakby mniejszy.
Ale to wielkie ułatwienie bo przejazd przez Wrocław sprawiał mi najwięcej problemu z ustaleniem dobrej trasy.
Co do krajówek to ciekawe czy zakaz obowiązuje także Czechy bo w końcu trasa na Pradziada prowadzi ichniejszą krajówką. No i czy zakaz obowiązuje też jazdę po krajówkach w dużych miastach jak Kraków.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum