Autor Wątek: Race Through Poland  (Przeczytany 227593 razy)

Offline Mężczyzna Johnny_n

• Miasto: Bestwina
  • Na forum od: 09.05.2018
Odp: Race Through Poland
« 26 Lis 2019, 23:11 »
Jakoś te szutrowe odcinki do mnie nie przemawiają. To albo niech organizator ogłosi, że to maraton gravelowy, albo może z nich zrezygnuje. Ślepe kopiowanie pomysłów z Transcontinental No8? Pomijam Kralovą, bo to przeboleję i chętnie zaliczę. Wyjątkowy podjazd! Jeśli już, to niech tak będą ułożone obowiązkowe segmenty, żeby opcja terenowa miała sens, ale nie była konieczna do przejechania. To byłoby ciekawsze i nie zmuszało do katowania roweru szosowego... ;)
"Gdy wszyscy wiedzą, że coś jest niemożliwe, przychodzi ktoś, kto o tym nie wie i to robi" - A.Einstein

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 26 Lis 2019, 23:48 »
Do mnie też nie przemawiają, ale nic się na to nie poradzi, więc trzeba się z tym pogodzić, jak to się mówi widziały gały co brały  ;)

« 26 Lis 2019, 23:54 »
Do mnie też nie przemawiają, ale nic się na to nie poradzi, więc trzeba się z tym pogodzić, jak to się mówi widziały gały co brały  ;)

Muszę sobie ponarzekać...  ;) ;D

Tak po za tym, to ten maraton mnie mocno wciąga, zwłaszcza ta Kralova. Najwyżej będzie jakiś spacerek, bo czasem to może być dobre rozwiązanie... ;)
"Gdy wszyscy wiedzą, że coś jest niemożliwe, przychodzi ktoś, kto o tym nie wie i to robi" - A.Einstein

Offline Mężczyzna MaciekK

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 14.07.2017
« 27 Lis 2019, 21:34 »
Jak myślicie, jakieś pancerniaki w stylu gatorshell trzeba brać? Ja do tej pory szutru na gp4000 nie omijałem, nie zwalniałem itp. i nigdy nie złapałem od tego gumy dopóki były w miarę nowe, tak do 5k. Byłem na Żłobkach na gp5000 ostatnio i jakiejś masakry mi z opon ta droga nie zrobiła, parę pęknięć niegroźnych, nie jestem pewny czy nie było ich wcześniej. Wiem, że Piko jeździ na pancernych, a wy jakie macie doświadczenia?

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 28 Lis 2019, 02:29 »
Gp4000/5000 to są fajne opony, ale skonstruowane z myślą o niskich oporach, na pewno nie wytrzymałości. Oczywiście jak się ma szczęście to i na tego typu oponach może się udać, ale generalnie to są opony, które są lekkie, z bardzo cienkimi ściankami bocznymi bez żadnych zabezpieczeń, by zbić wagę. Tak więc na takie drogi to już jest duże ryzyko. IMO dużo sensowniejszym wyborem będą opony z wzmacnianymi ściankami bocznymi bo co nam po trochę szybszych oponach, jak ryzykujemy gumy czy rozerwanie opony. Używałem nieraz tych opon i wszystkie które miałem kończyły życie właśnie przeciętymi lub przetartymi ściankami bocznymi, a to jest część opony najbardziej zagrożona na drogach z kamyczkami.

Offline Mężczyzna KrzysiekW

• Na forum od: 19.09.2018
« 28 Lis 2019, 11:01 »
Ja w tym roku rozciąłem 2 opony: jedną gp4000 i jedną gp5000. Może kwestia pecha. Ale więcej już na nich tego typu ultra nie pojadę.

Offline Mężczyzna Kamilo

• Miasto: Belgia
  • Na forum od: 09.07.2017
« 28 Lis 2019, 12:11 »
Ja po zniszczeniu wielu kompletów GP5000 i 4 Season, stwierdziłem że są zbyt miękkie na kamieniste drogi, bardzo łatwo wbijają się w nie małe kamyczki, i łatwo je przeciąć. Na TCR No7 gdzie było sporo jazdy po wymyślnych 'gravelowych' odcinkach, zdecydowałem się na Gator HardShell 28mm, sprawiły się znakomicie. Myślę że to dobry wybór na tego typu trasę.

Offline Mężczyzna Raphael

• lubię płynąć pod prąd i jechać pod wiatr...
  • Miasto: Garbatka-Letnisko
  • Na forum od: 07.10.2014
« 28 Lis 2019, 12:29 »

Mariobiker

• Gość
« 28 Lis 2019, 13:18 »
Od lipca jeżdżę na czymś takim =>
https://allegro.pl/oferta/opona-schwalbe-marathon-greenguard-700-x-25-25-622-8176167969
Waga spora ale jeżdżę po wszystkim i jak dotąd bez kapcia :)

Offline Mężczyzna poltugalczyk

• Miasto: Kraków/Doha
  • Na forum od: 08.06.2011
    • Mój podcast o podróżach
« 28 Lis 2019, 15:42 »
Ostatnio Kosma polecał https://allegro.pl/oferta/opona-maxxis-re-fuse-700x25c-zwijana-maxx-shield-7164579220 Na gruz podobno jak znalazł  ;)

Jechałem na tych oponach w tym roku z Portugalii, i o ile koła mnie zawiodły, tak te opony okazały się być niezawodne.
Jeździłem na nich po szutrze, gruzie - żadnych problemów. Na asfalcie bez większych oporów.

« 2 Gru 2019, 18:12 »
Czy dostaliście maila z informacja o płatności pierwszej raty? Było pisane na FB, pisałem tez do organizatora i nawet dostałem odpowiedź, ale nie dostałem maila z namiarami do płacenia. 
Jakbym sobie przewidział...  ::)

Offline Mężczyzna KrzysiekW

• Na forum od: 19.09.2018
« 2 Gru 2019, 18:28 »
Tak, dostałem maila od service@paypal.pl

« 2 Gru 2019, 18:56 »
Tak, dostałem maila od service@paypal.pl

Przeszukałem pocztę i niestety tego nie mam. Za to dziś po południu pojawił się mail z informacja o płatności, który miał przyjść 30 listopada...  :icon_confused:
Może jeszcze dojdzie ten właściwy.  ::) Nie wiem jak mam opłacić tą pierwszą ratę.

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 2 Gru 2019, 19:18 »
Ja też dostałem maila skierowującego na PayPal, można przegapić, bo nagłówek jest dziwny "Faktura od handlowca FUNDACJA KULTURA JAZDY"

Coś tam nie za bardzo działają im te maile, widać pewnie automat wysyłający do wszystkich źle działa, albo mają błędy w liście maili. Napisz po prostu do organizatora z informacją, że nie dostałeś, wtedy pewnie wyśle kolejnego.

« 2 Gru 2019, 20:50 »
Atakuje mailowo, ale od wczorajszego wieczoru nikt nie odpowiada. Mam nadzieję, że najpóźniej do jutra uda się to wyjaśnić.

Mam jeszcze jedno pytanie: jaki jest termin płatności?
Może muszę mocniej naciskać... ;)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum