Autor Wątek: Race Through Poland  (Przeczytany 227599 razy)

Offline Mężczyzna Tomasz Zakolski

• Miasto: Gdynia
  • Na forum od: 18.03.2019
Odp: Race Through Poland
« 23 Mar 2020, 06:40 »
Pisałem wcześniej do Pawła, żeby dobrze przemyślał nowy termin, gdyż jesienią szykuje nam się zdublowany sezon, a jeszcze trzeba wziąć pod uwagę, że nie wszystkie granice mogą być otwarte. Z początku sugerowałem początek października lub koniec września, ale wtedy byłoby to zaraz po MPP. Moim zdaniem przesunięcie tej edycji aż o rok daje największe szanse na przejechanie tego wyścigu w niezmienionej postaci i przez wszystkich chętnych i zapisanych. Wprawdzie z wirusem Polska może poradzi sobie do lata, ale skutki gospodarcze czy polityczne będziemy jeszcze czuć długo. Trzeba będzie poczekać na przywrócenie strefy Schengen, trzeba będzie mieć też czas na trening przed maratonem a także, prozaicznie, odłożyć nieco pieniędzy na wyjazd, co wcale nie jest takie oczywiste w obliczu powszechnego teraz lęku przed utratą pracy.

Offline Mężczyzna MaciekK

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 14.07.2017
« 23 Mar 2020, 09:37 »
Szkoda wielka, ale to jeszcze nie dramat. Trzeba się pogodzić z tym, że życie będzie inaczej wyglądało w tym roku. Jest jeszcze sporo miejsca na pogorszenie sytuacji, np. we Francji jest totalny zakaz jazdy na rowerze di tego stopnia, że policja wyłapuje aktywnych rowerzystów za pomocą Stravy :-O

EDIT: z tą stravą to chyba fake :)
« Ostatnia zmiana: 23 Mar 2020, 09:45 MaciekK »

Offline Mężczyzna poltugalczyk

• Miasto: Kraków/Doha
  • Na forum od: 08.06.2011
    • Mój podcast o podróżach
« 23 Mar 2020, 12:52 »
EDIT: z tą stravą to chyba fake :)

Właśnie ciężko mi się tez do tego odnieść, ale rozumiem Maćku, że chodzi Ci o ten wpis:

https://www.cyclist.co.uk/news/7904/france-latest-country-to-ban-recreational-cycling

« 23 Mar 2020, 17:19 »
Pewnie ten, ale jakie to ma teraz znaczenie. W mieście wyegzekwują taki zakaz bez problemu... trzymajmy kciuki za rozsądek.

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
« 23 Mar 2020, 17:48 »
Jeżdżę do mojej Mamy (84 lata, więc zdecydowanie grupa ryzyka) z zakupami.
Oczywiście mógłbym autem, ale gdybym nie miał to czy wg tej koncepcji walki z pandemią powinienem  jechać autobusem miejskim?

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 23 Mar 2020, 19:46 »
Ten zakaz to z tego co się orientuję nie dotyczy jazd użytkowych (jak do pracy), tylko trzeba mieć na to jakiś papier.

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
« 23 Mar 2020, 20:15 »
Znowu mi Mama napisze usprawiedliwienie.
Ech...

Offline Mężczyzna poltugalczyk

• Miasto: Kraków/Doha
  • Na forum od: 08.06.2011
    • Mój podcast o podróżach
« 19 Lis 2020, 23:23 »
Jak tam nasze morale forumowe? Ktoś się dopisał?

Offline Mężczyzna gkjanek

• Lepiej zabrać głowę zamiast kasku z domu na rower.
  • Miasto:
  • Na forum od: 12.06.2017
« 20 Lis 2020, 02:16 »
mnie blokuje zapis o kasku. Jędzę dla przyjemności wiec narazie muszę podziękować. Ale sam maraton uważam za bardzo ciekawy i ta pogoda
Lepiej zabrać głowę zamiast kasku z domu na rower.

Offline Mężczyzna Johnny_n

• Miasto: Bestwina
  • Na forum od: 09.05.2018
« 20 Lis 2020, 07:19 »
Spokojnie oczekuje na start.  ;)
"Gdy wszyscy wiedzą, że coś jest niemożliwe, przychodzi ktoś, kto o tym nie wie i to robi" - A.Einstein

Offline Mężczyzna K Jak

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 04.07.2019
« 20 Lis 2020, 10:34 »
Może nie tak spokojnie jak Johnny_n, ale też czekam na start :p. Na liście startowej zawodnicy z obu ameryk, indii, australii, rosji :o. Brakuje tylko kogoś z afryki!

A jutro premiera online filmu na vimeo :). Godzinę przed, o 19:30, małe spotkanko z uczestnikami, Piko oraz Grace z dotwatcher.cc. Rozmowa (po angielsku) będzie udostępniona na FB. Nie wiem czy gdzieś jeszcze.

Offline Mężczyzna walsodar

• Miasto: Łańcut/Ząbki
  • Na forum od: 11.03.2013
« 20 Lis 2020, 12:44 »
Jak tam nasze morale forumowe? Ktoś się dopisał?

Póki co wysokie, zobaczymy parę dni przed jak się prognozy pogody ustabilizują  :D

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 20 Lis 2020, 14:32 »
Obsada wyścigu jest bardzo mocna, wiele nazwisk z czołówki zarówno światowej jak i polskiej. Widzę, że w tym nowym rozdaniu dopisał się najmocniejszy w Polsce w 2020 Paweł Miłkowski, który w tym sezonie wygrywał niemal wszystko, w tym BBT. W ogóle jest cała czołówka kategorii solo - Adam Kałużny, Dariusz Młotek, Radek Rogóż, Paweł Sojecki, do tego najlepszy w tym roku w kategorii open Paweł Pieczka i parę innych mocnych nazwisk jak Rysiek Herc, Wojtek Gubała, Mariusz Cukierski, Szymon Sapeta, Remek Siudziński. Też z czołówki wyścigów gravelowych - Krystian Jakubek i Zbigniew Wiktor. Zobaczymy jak nasza czołówka wypadnie w starciu z tą światową, bo jadą Bjoern Lenhard i zwyciężczyni ostatniego TCR, niesamowita Fiona Kolbinger, a i pewnie wśród innych zagranicznych nazwisk znajdzie się parę mocnych osób.

Jednym słowem - zapowiada się bardzo ciekawa impreza, oby tym razem obyło się bez problemów covidowych, bo majowy termin pod tym kątem jeszcze 100% pewny nie jest.

« 21 Lis 2020, 12:18 »
Ale też wszyscy mamy większy luz jeżeli chodzi o COVID. Uważam, że przekładanie większości wyścigów było niefortunne z perspektywy czasu.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum