Autor Wątek: Race Through Poland  (Przeczytany 227754 razy)

Offline Mężczyzna K Jak

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 04.07.2019
Odp: Race Through Poland
« 31 Mar 2021, 18:27 »
Gdyby ktoś potrzebował, to udzielę noclegu w centrum Wrocławia :). Co prawda w jednym, dużym pokoju razem ze mną, ale są dwa łóżka :p

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 31 Mar 2021, 20:51 »
Dawno się tak nie uśmiałem. Co to za wyścig, jak po przekroczeniu każdej granicy 10 dni kwarantanny w hotelu?

Tylko zapomniałeś chyba, że TCR jest pod koniec lipca. A wtedy jest duża nadzieja, że w wielu krajach Europy zaszczepiony będzie znaczny odsetek obywateli, co może zupełnie zmienić sprawę i pozwolić na zniesienie wszelkich ograniczeń. Do tego w zeszłym roku latem epidemia mocno przyhamowała, teraz może być podobnie. A trasę TCR zmieniono tak by prowadziła tylko przez UE i chyba tylko 4 kraje są po drodze.

Offline Mężczyzna MaciekK

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 14.07.2017
« 31 Mar 2021, 21:51 »
Ja tam rezerwację w hotelu już mam zrobioną :-) Jak nawet nie będzie oficjalnego startu to pojadę w ramach treningu przed MRDP  :lol:
Ja również jadę, z tą samą motywacją, niezależnie od okoliczności. Z pewnych źródeł wiem, że nawet będziemy mieli trackery ;-)

Offline PABLO

• Na forum od: 25.03.2011
    • http://www.klub-karpacki.org
« 31 Mar 2021, 22:03 »
Moim zdaniem wersja zagraniczna w 100% odpada.

Na stronie WWW (https://racethroughpoland.pl) imprezy, wciąż twardo wiszą segmenty w pierwotnej wersji.

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 31 Mar 2021, 22:08 »
Wiszą, bo oficjalne ogłoszenie decyzji ma być do 15.IV.
Ale szanse na pierwotną wersję są niemal zerowe i nie ma się co czarować w tym zakresie.

Offline Mężczyzna Johnny_n

• Miasto: Bestwina
  • Na forum od: 09.05.2018
« 1 Kwi 2021, 07:58 »
Moje TdS niby pod koniec Maja, a też dużo niepewności. Medale, gadżety, lokale - wszystko trzeba zamawiać a tu tyle znaków zapytania...

Jeśli RTP nie wypali, a znajdzie się chętny do odstąpienia pakietu, to pojadę w zamian TdS. Myślę, że ta impreza ma większe szanse wystartować. ;)

Co do nocowania, to przed startem prześpię się w samochodzie (mam duże kombi z rozkładanymi siedzeniami  :D ), po czym odprowadzę brykę na parking strzeżony. A w trakcie wyścigu? No zawsze się znajdzie wypasiona wiata przystankowa!  :) 8)

Jedną z atrakcji RTP w 2019r był wspólny start i przejazd w asyście Policji przez Wrocław. Przypuszczam, że niestety teraz może być to niemożliwe, bo pewnie start będzie musiał wyglądać coś jak w zeszłorocznej Wiśle 1200...  ::)
"Gdy wszyscy wiedzą, że coś jest niemożliwe, przychodzi ktoś, kto o tym nie wie i to robi" - A.Einstein

Offline Mężczyzna MaciekK

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 14.07.2017
« 1 Kwi 2021, 08:59 »
Jedną z atrakcji RTP w 2019r był wspólny start i przejazd w asyście Policji przez Wrocław.
Dla kogo był, dla tego był. Ja złapałem gumę na wyjeździe ze stadionu ;D

« 1 Kwi 2021, 11:34 »
Dla kogo był, dla tego był. Ja złapałem gumę na wyjeździe ze stadionu ;D

:o
Współczuję. Przede mną ktoś się wyp... na szynach tramwajowych. Tam trzeba było uważać.  ;)

Już myślałem, że pojadę zaszczepiony! Jak tylko dowiedziałem się, że uruchomili taką możliwość dla grupy 40-59 lat, zarejestrowałem się. Dostałem termin 6 maja - w sam raz przed maratonem! Niestety system źle przydzielał terminy (bez podziału na wiek) i już mi odwołali. Ponoć realna szansa to druga połowa maja.  :icon_confused:
"Gdy wszyscy wiedzą, że coś jest niemożliwe, przychodzi ktoś, kto o tym nie wie i to robi" - A.Einstein

Offline PABLO

« 1 Kwi 2021, 11:38 »
w sam raz przed maratonem!

W sam raz, żeby wykluczyć się z udziału. Na przykładzie nauczycieli z pobliskiej szkoły, zdecydowana większość, zaraz po szczepieniu, musiała udać się na zwolnienia lekarskie.

« 1 Kwi 2021, 11:42 »
W sam raz, żeby wykluczyć się z udziału. Na przykładzie nauczycieli z pobliskiej szkoły, zdecydowana większość, zaraz po szczepieniu, musiała udać się na zwolnienia lekarskie.

To też możliwe, pytanie czym mnie mieli zaszczepić i jak na to zareaguje mój organizm?  ::) W sumie lepiej jakby mnie wykluczyła szczepionka niż sam COVID-19.  ;)

Offline Dream Maker

• Miasto: Baile Uí Mhatháin
  • Na forum od: 11.06.2011
« 1 Kwi 2021, 19:15 »
Jedną z atrakcji RTP w 2019r był wspólny start i przejazd w asyście Policji przez Wrocław. Przypuszczam, że niestety teraz może być to niemożliwe

Jak nie zniosą ograniczeń to jest szansa na eskortę Policji ;)
Do you have a dream? I'll make this dream come true. I'm... the Dream Maker

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 1 Kwi 2021, 20:01 »
Ja bym nie podchodził tak lekko do zamkniętych hoteli. To całkowicie zmienia logistykę wyścigu i mocno winduje w górę skalę trudności wyścigu. Nie wiadomo czy wtedy punkty kontrolne nie będą po prostu pieczątką na powietrzu, a to były fajne miejsca gdzie można było odzipnąć. A druga sprawa - to jest maj i góry. Przy dobrej pogodzie da radę spać na zewnątrz, ale przy złej to już jest hardkor z wysokiej półki. Załóżmy że pada wieczorem i jest 5 stopni i weź i śpij dojeżdżając mocno przemoczonym i w takiej temperaturze. Wytelepie z zimna i jeszcze będzie kosztować przemoczony śpiwor. Wyobrażacie sobie spanie na powietrzu w czasie edycji 2019?

Oczywiście da się tak spać i w bardzo kiepskich warunkach, tylko wymaga to zabrania dwa razy tyle sprzętu, a i wtedy daleko od wypasu będzie.

Offline PABLO

« 1 Kwi 2021, 20:25 »
Ja bym nie podchodził tak lekko do zamkniętych hoteli. To [...] mocno winduje w górę skalę trudności wyścigu. [...] Przy dobrej pogodzie da radę spać na zewnątrz, ale przy złej to już jest hardkor z wysokiej półki. Załóżmy że pada wieczorem i jest 5 stopni i weź i śpij dojeżdżając mocno przemoczonym i w takiej temperaturze. Wytelepie z zimna i jeszcze będzie kosztować przemoczony śpiwor.

Nie ma mientkiej gry. Jest szansa, aby ultra, wreszcie znaczyło ultra!

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 1 Kwi 2021, 21:22 »
Pablo - prawdziwy psychofan ultra!  :P

Offline Mężczyzna byczys

• Miasto: Tychy
  • Na forum od: 30.09.2013
    • Moje relacje z ultramaratonów rowerowych
« 1 Kwi 2021, 21:44 »
Ja bym nie podchodził tak lekko do zamkniętych hoteli. To [...] mocno winduje w górę skalę trudności wyścigu. [...] Przy dobrej pogodzie da radę spać na zewnątrz, ale przy złej to już jest hardkor z wysokiej półki. Załóżmy że pada wieczorem i jest 5 stopni i weź i śpij dojeżdżając mocno przemoczonym i w takiej temperaturze. Wytelepie z zimna i jeszcze będzie kosztować przemoczony śpiwor.

Nie ma mientkiej gry. Jest szansa, aby ultra, wreszcie znaczyło ultra!

Raczej samowystarczalność znaczyła samowystarczalność  :) Ultra to ultra, może być ze wsparciem bądź bez.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum