Jest jakiś limit korzystania z krajówek czy totalny zakaz? Bo jeśli zakaz, to lider nadrobił troszkę DK46 w Złotym Stoku. O coś takiego organizator też się przyczepia?
Dużo bardziej mnie ciekawi jaka będzie kara dla Jagodzińskiego. Czy do tego jest jakiś klucz jak na MRDP czy zupełnie na chybił trafił będą te kary. Zobaczymy
Jagodziński pojechał także drugi zakazany odcinek czyli obwodnicę w Bielsku, więc będzie kolejna kara. A orientujesz się Paweł jak to jest z Klekocinami? Bo jak przeczytałem w manualu który na wiosnę dostałem, już dla polskiej wersji trasy - to tam przejechanie Klekocin w jedną lub w drugą stronę było obowiązkowe dla wszystkich. Czy to się zmieniło od wiosny? Bo sporo osób jechało przez Stryszawę. Bo jeśli ta wersja dalej obowiązuje - to kolejne kary się sypną.
A co do kar to za takie przewinienie to bardzo solidna powinna być. Bo to było ewidentnie opisane w regulaminie. Ale sam jako organizator TdS widzę, iż coraz mniej ludzi czyta regulaminy zawodnów, w których biorą udział
Cytat: Rafał Górnik w 27 Wrz 2021, 08:09Osobny wątek, to właśnie jak Piko podejdzie do tych wszystkich wjazdów pod zakaz.Nie sądzę żeby na tym tle były problemy. Zupełnie co innego pojechać odcinkiem z góry zakazanym, co innego wpakowac się na remont z zakazem na krótkim kawałku. Tego to się nie przewidzi na etapie planowania, to tylko lokalsi mają info w temacie. To taka sama zabawa jak z licznymi sciezkami w wielu miastach - też wg przepisów jest obowiązek jazdy po tym choć często to szajs jakich mało i często dużo niebezpieczniejszy niż jazda drogą, szczególnie te rowerowki, które przecina dużo poprzecznych dróg. Na MRDP sam byłem świadkiem potrącenia zawodnika właśnie na drodze dla rowerów, na szczęście nieszkodliwie. Grzesiu Szamrowicz po tej akcji stwierdził że do końca maratonu nie pojedzie drogą dla rowerów i po takiej akcji, gdzie centymetry dzielily go od poważnego wypadku i skasowania roweru trudno się temu dziwić. To była klasyka wypadku na drodze dla rowerów, czyli wymuszenie pierwszeństwa przez kierowcę, pomimo oznakowanego przejazdu rowerowego.
Osobny wątek, to właśnie jak Piko podejdzie do tych wszystkich wjazdów pod zakaz.
Trakt cesarski jest zamknięty dla ruchu z powodu budowy eski. Da się cały ten odcinek 1 od Węgierskiej Górki do Milówki ominąć ale trzeba dobrze poszukać Jako, że trasę należy ułożyć samodzielnie to nie pomogę
Zawodnicy dokonali już wyborów, to możesz już napisać o tej trasie.Tutaj zapewne chodzi o przejazd tym kawałkiem: Za Groniem - Złotnica -Złatna?Szosą da radę?
A tymczasem Białek jest już w Nowej Bystrzycy i niedługo będzie miał możliwość spróbowania najpyszniejszych racuchów z jagodami w schronisku Jagodna
Dla kolegi pytam: segmenty trzeba pokonywać w określonym kierunku (nie mam na myśli ich kolejności) czy istnieje pełna dowolność?