Autor Wątek: Race Through Poland  (Przeczytany 227643 razy)

Online Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
Odp: Race Through Poland
« 8 Gru 2021, 16:44 »
To już pewnie trzeba poczekać na manual do edycji 2022, tam będą takie szczegóły. Może i więcej niż 1km będzie, bo też i na Słowacji sporo słabiej z bocznymi drogami niż w Polsce, dużo mniejszy jest wybór.

Offline Mężczyzna cukierski

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 24.07.2018
« 8 Gru 2021, 16:58 »
Manual jest dostępny na stronie zapisów:
https://drive.google.com/file/d/14aP4cp9HHA5CXxHGU6vhWKiEPgre8WEa/view
w Polsce i w Czechach dopuszczony jest 1 kilometr, na Słowacji bardziej liberalnie - 2 kilometry.

1 kmfor Poland and the Czech Republic, 2 kmfor Slovakia,whichwe use only as a
link between two neighboring accessroadsto a given nationalroad.

Offline Mężczyzna rybadigital

• 2021 MRDP ukończyciel
  • Miasto: Polska
  • Na forum od: 30.09.2016
« 9 Gru 2021, 07:46 »
A w tym układzie OS-ów z Przehyby tylko na południe , wcale po nie najgorszym terenie , później dalej VD i hola na Kralovą , wcale nie wykluczone ,że też skrótami terenowymi. Oby sucho było .

Życzę powodzenia w omijaniu zakazu jazdy więcej niż 1km po słowackich drogach dwucyfrowych :P
Dlatego dodałem skrótami terenowymi . Ale te "2 kilometry +" powinny trochę ułatwić.

Online Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 9 Gru 2021, 15:23 »
Manual jest dostępny na stronie zapisów:
https://drive.google.com/file/d/14aP4cp9HHA5CXxHGU6vhWKiEPgre8WEa/view
w Polsce i w Czechach dopuszczony jest 1 kilometr, na Słowacji bardziej liberalnie - 2 kilometry.

1 kmfor Poland and the Czech Republic, 2 kmfor Slovakia,whichwe use only as a
link between two neighboring accessroadsto a given nationalroad.

Nawet nie zauważyłem, ze już jest ten manual. Te 2km rzeczywiście trochę zmienia sprawę, będzie z łatwiej planować

Offline Mężczyzna KrzysiekW

• Na forum od: 19.09.2018
« 15 Lut 2022, 10:25 »
Pojawiła się lista startowa na stronie - https://racethroughpoland.pl/lista-startowa/. Dużo nazwisk z poprzedniej edycji, w tym zwycięzca Adam Bialek. Dodatkowo zapisana jest Fiona Kolbinger.

Online Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 15 Lut 2022, 11:29 »
Obsada bardzo mocna.
Jest trójka bardzo silnych Niemców - Białek, który w wielkim stylu wygrał w 2021, jadąc całość bez snu, jest niesamowita Fiona Kolbinger, zwyciężczyni ostatniego TCR i Lehnard.

A i z Polaków są najmocniejsze nazwiska w kraju - rekordzista BBT Paweł Miłkowski, zwycięzca ostatniego MPP i trzeci w RTP 2021 Mariusz Cukierski. A do tego jeszcze z 10 innych mocnych zawodników się znajdzie, m.in. Łukasz Ugarenko, Rysiek Herc (któremu tak górski profil trasy będzie idealnie pasować), Adam Kałużny, Adam Szczygieł.

A i pewnie z tych mniej znanych nazwisk dojdzie kilku kolejnych silnych zawodników, bo jest wielu zagranicznych uczestników, których osiągnięć w Polsce nie znamy.

Offline Mężczyzna KrzysiekW

• Na forum od: 19.09.2018
« 15 Lut 2022, 11:59 »
A do tego jeszcze z 10 innych mocnych zawodników się znajdzie, m.in. Łukasz Ugarenko, Rysiek Herc (któremu tak górski profil trasy będzie idealnie pasować), Adam Kałużny, Adam Szczygieł.

Jest też Wilk ;)

Offline Mężczyzna gkjanek

• Lepiej zabrać głowę zamiast kasku z domu na rower.
  • Miasto:
  • Na forum od: 12.06.2017
« 16 Lut 2022, 01:08 »
mam takie pytanie jesli obowiazkowe odcinki prowadza przez drogi krajowe. Chodzi mi tu o Słowacji. Czyli moge przepuszczac ze na Słowacji jest wolna amerykanka ?
Lepiej zabrać głowę zamiast kasku z domu na rower.

Offline Mężczyzna lukidra

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 08.05.2018
« 16 Lut 2022, 11:07 »
Z tego co wiem to Paweł umieścił także i zapis odnośnie DK na Słowacji i Czechach i z tego co wiem, to tam możesz max 2km przejechać krajówką. Też ogólnie to było chyba opisywane w tej dyskusji
Płaskie to nuda, górki to dopiero coś :)

Online Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 16 Lut 2022, 12:07 »
Jest też Wilk ;)

To nie dla mnie dystans, żeby było dwa razy tyle to co innego  ;). Zresztą ja w tym roku dopiero zaczynam coś jeździć, tak więc RTP bardziej przygodowo potraktuję. Ale ciekaw jestem jak Miłkowski się sprawdzi na takim wyścigu i jak wypadnie na tle bardzo mocnych Niemców. Bo on jest pod względem fizycznym obecnie nr 1 w Polsce, ale takie wyścigi to nie tylko mocna noga. Miłkowski chyba też jedzie TCR, w zeszłym roku na RAP przeniósł się właśnie po odwołaniu TCR. Ale na RAP mu nie wyszło, już pierwszej nocy przysnął na rowerze, wpadł do rowu i skasował rower; później zbiórka nawet była na nowy sprzęt.

mam takie pytanie jesli obowiazkowe odcinki prowadza przez drogi krajowe. Chodzi mi tu o Słowacji. Czyli moge przepuszczac ze na Słowacji jest wolna amerykanka ?

Przepis o zakazie jazdy krajówkami nie dotyczy jedynie obowiązkowych segmentów. Natomiast to nie znaczy, że poza segmentami na Słowacji można dowolnie używać krajówek. Różnica w porównaniu do Polski jest taka, że można tam jechać takimi drogami 2km, a nie 1km.

Online Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 16 Lut 2022, 13:48 »
Jeszcze coś na co wcześniej nie zwróciłem uwagi, w piątek 20.V ma być "Before Race Party" w godzinach 20-22, natomiast start będzie w sobotę, wściekle wcześnie, o godz. 5, a trzeba przecież być wcześniej.

Taka godzina startu to jest bardzo mało komfortowa, trudno będzie o dobry sen. pewnie to jest spowodowane tym, że start ma być z Rynku Głównego w Krakowie. Może i widowiskowo, ale godzina do startu fatalna. Licząc z dojazdem na rynek, jakimś śniadaniem to trzeba wstać przynajmniej o 3.

I z taką godziną startu to Before Race Party traci sens, albo udział w tym, albo próba normalnego snu, choć zasnąć koło 20 to też nie jest tak prosto.

Offline Mężczyzna gkjanek

• Lepiej zabrać głowę zamiast kasku z domu na rower.
  • Miasto:
  • Na forum od: 12.06.2017
« 16 Lut 2022, 15:45 »
Chodziło mi o to że obowiązkowy odcinek ciągnie się kilometrami po krajówce na teranie Słowacji
. Start o 5 rano. Dziwny pomysł coś pokroju startu w piątek o 22 na BBT
Lepiej zabrać głowę zamiast kasku z domu na rower.

Online Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 16 Lut 2022, 16:19 »
Chodziło mi o to że obowiązkowy odcinek ciągnie się kilometrami po krajówce na teranie Słowacji

Napisałem przecież, że reguła o zakazie używania krajówek nie obejmuje obowiązkowych segmentów, one są po prostu spod tego wyjęte. Ale to dotyczy tylko i wyłącznie obowiązkowych segmentów, niczego więcej. Poza tym w Polsce i Czechach po krajówkach jest maks 1km, na Słowacji 2km.

Offline Mężczyzna MaciekK

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 14.07.2017
« 16 Lut 2022, 20:28 »
Taka godzina startu to jest bardzo mało komfortowa, trudno będzie o dobry sen. pewnie to jest spowodowane tym, że start ma być z Rynku Głównego w Krakowie. Może i widowiskowo, ale godzina do startu fatalna. Licząc z dojazdem na rynek, jakimś śniadaniem to trzeba wstać przynajmniej o 3.
Trochę hardcore, ale za to 90% zawodników dojedzie w Bieszczady i pójdzie na zasłużony nocleg, zamiast jeździć po górach w nocy i tracić widoki.

Offline Mężczyzna byczys

• Miasto: Tychy
  • Na forum od: 30.09.2013
    • Moje relacje z ultramaratonów rowerowych
« 19 Lut 2022, 17:45 »
Jakie są mniej więcej parametry tegorocznej trasy? Czy ktoś szacował i się podzieli? Dzięki.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum