Jeśli już, to tylko w połączeniu z jakimiś relacjami, opisami trasy oraz galeriami zdjęciowymi. Pomogłoby to w planowaniu tras kolejnym osobom, chcącym odwiedzić dane gminy.
Papier to jest cierpliwy Tylko ciekawe kto to zrobi. To jest gigantyczna robota, udokumentować kilkadziesiąt tysięcy km. Ja mam to na BS i tak dobrze zebrane, ale to nie jest tak, że są tam tylko wypady gminne, trzeba to filtrować i wyszukiwać.Ślady to można zbierać na bieżąco, gdyby ktoś np. na ZaliczGminę taką opcję dodał, bo wgrywanie ich po fakcie to też kupa pracy, zresztą nie każdy ma to zebrane w jednym miejscu, nie każdy zresztą trzyma wszystkie ślady
Wszystkie trasy po Polsce od ponad 20 lat wrysowuję na mapę papierową w skali 1:300.000 sklejoną z ośmiu arkuszy PPWK. Aktualnie wisi w piwnicy i zajmuje całą ścianę.
Zaliczając gminy, czy choćby jadą po prostu turystycznie, nie zastanawiało was, którędy jeździli inni, w jakim stopniu suma śladów jednej osoby, pokrywa się z tymi u innych?. Jak gęsta jest sieć dróg, które wszyscy forumowicze w sumie przejechali?
Cytat: Remigiusz w 17 Lis 2018, 10:46Wszystkie trasy po Polsce od ponad 20 lat wrysowuję na mapę papierową w skali 1:300.000 sklejoną z ośmiu arkuszy PPWK. Aktualnie wisi w piwnicy i zajmuje całą ścianę.Jakieś zdjęcie byś temu zrobił. Bardzo ciekaw jestem.
Taka zbiorowa mapa śladów mogła by służyć do zabawy w "klub zdobywców wiosek (miejscowości?)". Pewnie nikt nie zaliczy wszystkich wiosek, ale jakby wszyscy się na to "złożyli"... A dla lubiących rywalizację mogła by być klasyfikacja na podstawie kto ile wiosek zaliczył jako pierwszy.