Autor Wątek: Maraton Karpacki Hulaka 2019  (Przeczytany 39366 razy)

Offline Mężczyzna marpiech

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.01.2018
Odp: Maraton Karpacki Hulaka 2019
« 10 Lut 2019, 19:23 »
Ja mam teściów w Starym Sączu :-)
Na Przehybę to mogę z zamkniętymi oczami jechać, ale i tak muszę zrobić rozpoznanie czy lepiej granią przez Przehybę czy przez Szczawnicę. Przewyższenia sugerują Szczawnicę, ale serce dyktuje Przehybę.

Offline Mężczyzna rybadigital

• 2021 MRDP ukończyciel
  • Miasto: Polska
  • Na forum od: 30.09.2016
« 11 Lut 2019, 05:42 »
Ja mam teściów w Starym Sączu :-)
Na Przehybę to mogę z zamkniętymi oczami jechać, ale i tak muszę zrobić rozpoznanie czy lepiej granią przez Przehybę czy przez Szczawnicę. Przewyższenia sugerują Szczawnicę, ale serce dyktuje Przehybę.
A na zachodniej flance asfalt prawie 100 pro , no chyba ,że ktoś przebijać sobie życzy pasmem Diablaka , lub bardziej na bogato przez Polanę Chochołowską. Serce nie sługa  :-\

• 2021 MRDP ukończyciel
« 5 Mar 2019, 11:52 »

PK7 w póznozimowo-wczesnowiosennej scenerii . Na chwilę obecną schyłek królowania narciarzy w śladzie , ale tu i ówdzie kolarze na trasach. Podjazd dość srogi , ale asfalt 100pro. Stąd kilka różnych rozwiązań dalszej drogi dla różnych alternatyw trasy KH na różnych rowerach.

• 2021 MRDP ukończyciel
« 5 Mar 2019, 11:54 »

I widoczek. Pod koniec lipca powinno być nieco ładniej.

Offline Mężczyzna lukidra

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 08.05.2018
« 10 Mar 2019, 16:20 »
skrzysie.k
Pytanie o kwestie organizacyjne. Czy data rozpoczęcia wpisana na arkuszu przy rejestracji jest jakoś wiążąca, tzn czy mogę wystartować np w piątek zamiast w zadeklarowaną sobotę? I czy otrzymujemy coś na starcie? Czy po prostu, mieszkańcy Krakowa, mogą tylko zahaczyć o to miejsce i jechać dalej? Oraz czy myślałeś o czymś w rodzaju dziennika Punktów Kontrolnych, tzn jakaś pieczątka np ze Schroniska, czy ślad trasy Ci wystarczy?

Pytanie również odnośnie PK na Przysłopie. Prowadzi tam droga szutrowa. Wie ktoś jak jest z jej przejezdnością na szosie?

Podjazd dość srogi , ale asfalt 100pro.
Przełęcz Słopnicka to i tak jeden z łagodniejszych PK :) ogólnie jeden z przyjemniejszych podjazdów w okolicach Limanowej :) I ogólnie tam są własnie na takich górskich drogach bardzo dobre asfalty, przez co zjazdy są bardzo bezpieczne :)
« Ostatnia zmiana: 10 Mar 2019, 16:31 dragal123 »
Płaskie to nuda, górki to dopiero coś :)

• 2021 MRDP ukończyciel
« 11 Mar 2019, 15:32 »

Pytanie również odnośnie PK na Przysłopie. Prowadzi tam droga szutrowa. Wie ktoś jak jest z jej przejezdnością na szosie?
Od 969 można próbować o ile pamiętam , od Szczawnicy z tym sporo gorzej (i więcej) .Po majówce będę miał to w małym palcu niczym Wisławski Maciej na jakimś rajdzie Monte Carlo  :D :D

• 2021 MRDP ukończyciel
« 11 Mar 2019, 15:36 »
A co do startu w 2018 była pelna dowolność w określonych ramach czasowych.Ja startowałem około 3 w piątek .Jako nowy w tych rejonach tak się zakręciłem po okolicy przed brzaskiem z nerwów, że po 10 minutach uznałem to za falstart , uspokoiłem nerwy i rumaka , zresetowałem zapis i wystartowałem jeszcze raz ... i już poszło .

Offline Mężczyzna skrzysie.k

• Kapituła MP-P 2019
  • Absent.With.Out.Leave
  • Na forum od: 29.01.2016
    • Szlaki i Drogi
« 11 Mar 2019, 23:03 »
Czy data rozpoczęcia wpisana na arkuszu przy rejestracji jest jakoś wiążąca, tzn czy mogę wystartować np w piątek zamiast w zadeklarowaną sobotę?

Data startu, jak i godzina wpisywana w formularzu rejestracyjnym nie są wiążące i nie nakładają obowiązku/przymusu startu w zadeklarowanej porze dnia. Zbieram te dane w celach organizacyjnych, w związku z afterparty w niedzielę.

I czy otrzymujemy coś na starcie?

W piątek, 26 lipca, o 6:00 jest umowny start. Całkiem sporo osób zdecydowało się ten konkretny termin, więc możliwe, że w chwilę wcześniej będzie okazja zrobić sobie pamiątkowe zdjęcia. Całkiem prawdopodobne, że będzie na starcie fotograf, który popełni mały fotoreportaż ;-) Planuję, by wszyscy zawodnicy, w odpowiednim czasie przed imprezą otrzymali nadajniki gps.

Czy po prostu, mieszkańcy Krakowa, mogą tylko zahaczyć o to miejsce i jechać dalej?
Na punkt startu można dotrzeć z domu/hotelu, wprost w dworca etc, ale co do zasady musisz się tam zatrzymać i włączyć zapis czasu i śladu jazdy w momencie w którym ruszasz na trasę. Tym samym, nie możesz od tak sobie zahaczyć o ul. Staromostową 1 i pojechać dalej :-)

Czy myślałeś o czymś w rodzaju dziennika Punktów Kontrolnych, tzn jakaś pieczątka np ze Schroniska, czy ślad trasy Ci wystarczy?
Rok temu była książeczka wyścigu, którą należało samodzielnie wypełniać - ołówki też były :-). W tym roku PK wypadają również w poza schroniskami, więc skupienie się na pieczątkach, czy obsada jakiś konkretnych punktów nie ma sensu. Zwłaszcza, że startujemy o różnych porach. Ślady mi wystarczą. Dla znajomych/rodziny startujących będzie wizualizacja gps - przynajmniej na to się zanosi, sądząc po liczbie osób. "Dziennik PK", czyli garść podstawowych informacji o punktach i segmentach, z opisem, lokalizacją, zdjęciem, etc. każdy będzie mógł sobie wydrukować z materiałów, które trafią na stronę imprezy.

Więcej informacji po zakończeniu zapisów, czyli z początkiem kwietnia ;-)

• Kapituła MP-P 2019
  • Absent.With.Out.Leave
    • Szlaki i Drogi
« 3 Kwi 2019, 00:06 »
Miło mi zakomunikować, że zapisy do III edycji Karpackiego Hulaki zostały zakończone w dniu 31 marca. Na liście startowej figuruje 50 osób - a więc komplet, co osobiście uznaję za sukces. W tym miejscu wypada podziękować całej społeczności naszego forum; nie tylko za to, że startujecie w Hulace, ale i wspieracie ten maraton: na facebooku, instagramie, czy stravie. Dzięki tym bardziej, że nie specjalnie "reklamowałem" Hulakę w sieci.

Podczas umownego startu, w dniu 26 lipca, o godzinie 6:00 spotka się 20-stu jadących, a pozostałe osoby wyruszą na własne trasy o innej porze. Wszyscy otrzymają nadajniki gps, więc będzie okazja śledzić przebieg rywalizacji.

Od wczoraj zmienił się też oficjalny adres strony internetowej maratonu: dotychczasowa domena karpackihulaka.pl przekierowuje na adres kh.kolo-ultra.pl. Wkrótce do uczestników zaczną docierać kolejne wiadomości związane z Hulaką.

Offline Mężczyzna Wigor

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 19.03.2015
« 3 Kwi 2019, 00:15 »
Krzysiek, ja celowałem w nr 50, proszę o zmianę:)

• Kapituła MP-P 2019
  • Absent.With.Out.Leave
    • Szlaki i Drogi
« 3 Kwi 2019, 00:40 »
Krzysiek, ja celowałem w nr 50, proszę o zmianę:)

Daniel - pomyślimy! Kolejność wynika z terminów wpłat, więc tym razem nie byłeś ostatni  ;-)
p.s. No i Gavek wskoczył na pole position, a zainteresowanych tym, dlaczego tak się stało odsyłam tu :-)

• 2021 MRDP ukończyciel
« 3 Kwi 2019, 06:12 »
W tym roku zatem powinna być co najmniej potrojona szansa spotkania Hulaki na trasie , czy to z naprzeciw , czy zza pleców .Fajnie ... trzeba myśleć o większym miejscu na afterparty :)

Offline Mężczyzna tolaf

• Miasto: Rzeszów
  • Na forum od: 04.09.2015
« 16 Kwi 2019, 13:28 »
Organizatorze drogi - celowo czy pomyłka?  :-\
(okolice Gliczarowa)
(Kliknij, by pokazać/ukryć)
z przodu mistrzowie ... z tyłu bohaterowie :D

Offline Mężczyzna kawerna

• Piotr(ek) Hrehorowicz w realu
  • Na forum od: 22.09.2013
« 16 Kwi 2019, 14:13 »
Nie wiem czy potrzebnie odkryłeś sekret.  :icon_mrgreen:  Niby tylko 200 metrów a jaki dobry powód do oprotestowywania  :icon_razz:
... i stałem się social-rowerzystą... Anachronicznie lubię trójrzędowe korby i małe kasety ;)

• Kapituła MP-P 2019
  • Absent.With.Out.Leave
    • Szlaki i Drogi
« 16 Kwi 2019, 14:14 »
Taki "babol' wymaga poprawy - dzięki za czujność !

Oczywiście jest to błąd.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum