Autor Wątek: Maraton Karpacki Hulaka 2019  (Przeczytany 39359 razy)

Offline Mężczyzna szafar

• Miasto: Dobrodzień
  • Na forum od: 22.06.2015
Odp: Maraton Karpacki Hulaka 2019
« 4 Gru 2018, 13:54 »
Nie ma to jak dzielić włos na czworo Panowie trochę powagi.
Krzychu,a może dla "leniwych"/nie lubiących śleczeć nad mapą jakis gotowy ślad do pobrania (jeden warunek: tylko asfalty) i bym się też zastanowił nad startem
;

Offline Mężczyzna rybadigital

• 2021 MRDP ukończyciel
  • Miasto: Polska
  • Na forum od: 30.09.2016
« 4 Gru 2018, 15:09 »
Cisowy Dział trochę za blisko PK Wyrębiska za oczywisty wybór , to już lepiej gdzieś na Ochotnickie Scianki uderzyć (Twarogi , Studzionki , Jaszcze , Jamne) , zawsze trochę dalej. Magurka Wilkowicka dobry strzał ale była w tym roku , Koskowa Góra -też raczej byłaby oczywistym wyborem , bo jest bardzo blisko początku (końca ??) pierwszego segmentu.
Podobno trzeba szukać bardziej na zachód , nie znam az na tyle , z oczywistych wyborów przychodzi mi Orle Gniazdo nad Szczyrkiem , Równica , warto by było jeszcze coś dalej , może w Czechach ? (Lysa Hora ? Kamenna Chata za Mostami od Jabłonkowa ?) pewnie są inne nieznane perełki ...

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 4 Gru 2018, 17:27 »
Krzychu,a może dla "leniwych"/nie lubiących śleczeć nad mapą jakis gotowy ślad do pobrania (jeden warunek: tylko asfalty) i bym się też zastanowił nad startem

Przecież na tym polega cała idea tej imprezy, żeby sobie trasę zaplanować, a nie przyjść na gotowe  ;). Takich maratonów, gdzie jest gotowa trasa to nie brakuje.

Offline Mężczyzna szafar

• Miasto: Dobrodzień
  • Na forum od: 22.06.2015
« 4 Gru 2018, 17:49 »

Przecież na tym polega cała idea tej imprezy, żeby sobie trasę zaplanować, a nie przyjść na gotowe  ;). Takich maratonów, gdzie jest gotowa trasa to nie brakuje.
gotowe tez dobrze smakuje
;

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 4 Gru 2018, 17:51 »
gotowe tez dobrze smakuje

Ale tu Ci nikt gotowca nie da, jak chcesz wystartować to musisz sam popracować ;)
To jest forma przygotowań do imprezy, taka sama jak przygotowania fizyczne, w przypadku tej konkretnej imprezy dobre planowanie robi dużą różnicę.

Offline Mężczyzna Johnny_n

• Miasto: Bestwina
  • Na forum od: 09.05.2018
« 4 Gru 2018, 18:46 »
Jeśli Magurka już była to może Łysina - ulica Szczytowa.

Tu jest wiele możliwości: Góra Żar, Hrobacza Łąka (jest treściwie), Salmopol, Kubalonka, Stecówka, Skolnity... Całe mnóstwo podjazdów do wyboru. Nawet Skrzyczne można by rozważyć, choć tam asfalt kończy się jakieś 5 km od szczytu i szosą byłoby ciężko...
"Gdy wszyscy wiedzą, że coś jest niemożliwe, przychodzi ktoś, kto o tym nie wie i to robi" - A.Einstein

Offline Mężczyzna m.arek

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 17.03.2014
« 4 Gru 2018, 19:20 »
Najpierw niech każdy obowiązkowo doda swoje trzy ulubione szczyty powyżej 1000 m lub pięć powyżej 800 m a na koniec zróbmy ankietę czy nie lepiej przejechać 750 km po mazowszu :D

Offline Mężczyzna kawerna

• Piotr(ek) Hrehorowicz w realu
  • Na forum od: 22.09.2013
« 4 Gru 2018, 19:53 »
Czy aby dyskusja o dodawaniu, zmienianiu, odejmowaniu punktów kontrolnych itp. nie jest nieco bezprzedmiotowa? Regulamin ogłoszony, zapisy trwają, także ten... chyba "after birds" :wink:
« Ostatnia zmiana: 4 Gru 2018, 20:05 kawerna »
... i stałem się social-rowerzystą... Anachronicznie lubię trójrzędowe korby i małe kasety ;)

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 4 Gru 2018, 20:29 »
Czy aby dyskusja o dodawaniu, zmienianiu, odejmowaniu punktów kontrolnych itp. nie jest nieco bezprzedmiotowa? Regulamin ogłoszony, zapisy trwają, także ten... chyba "after birds" :wink:

Nie odbierajmy ludziom szans na tradycyjne pomarudzenie, to ważna i nieodłączna część tej zabawy  :lol:

Offline Mężczyzna skrzysie.k

• Kapituła MP-P 2019
  • Absent.With.Out.Leave
  • Na forum od: 29.01.2016
    • Szlaki i Drogi
« 4 Gru 2018, 21:22 »
Dzięki za dyskurs ... ;-)

Co do punktów kontrolnych. Padło tu wiele nazw, ale część z nich powtarzała się z miejscami, w których Hulaka gościł już w dwóch pierwszych edycjach. A tego chciałem uniknąć w przyszłorocznej edycji. Dorzuciłem do mapy, na razie w formie propozycji 2 punkty. Jeden to Równica nad Ustroniem, drugi to Przełęcz Małastowska. Oba stanowią krańce obszaru, w którym będziemy operować. Muszę się przespać z tym pomysłem, jak i z ideą opuszczenia 3PK, a nie 4-ech :-) Na prawdę bardzo liczę na Wasze dalsze uwagi, bo chciałbym by impreza dawała Wam jak najwięcej frajdy, zarówno z jazdy po górach, jak i kombinowania na etapie planowania tras. Poza tym, nie skreślajcie Tatr i Orawy ;-)
« Ostatnia zmiana: 4 Gru 2018, 21:28 skrzysie.k »

Offline Mężczyzna wiecho

• Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 01.01.2016
« 4 Gru 2018, 22:31 »
W obecnej sytuacji, to mało kto zdecyduje się na objazd Tatr. Ale sposób na to jest prosty. Nie mam wytyczonych tras i nie wiem jak to wychodzi z wysokościami i czasem. Obecnie wygrywa ten kto najszybciej objedzie 6 PK i w razie równego czasu będzie miał najwyższą róznicę wzniesień. A może dopis w regulaminie pomoże? 6 pk zalicza imprezę , ale wygrywa ten kto zaliczy najwięcej pk, później liczy się czas i wzniesienia. Oczywiście limit czasu musi być nie przekroczony. III edycja w zasadzie porusza się w tym samym terenie co poprzednie dwie i można na podstawie dwóch ostatnich edycji ( ich średnich przejazdu) wyznaczyć limit rozsądny na przejazd wszystkich 10 pk.
Rower... to dla mnie już obowiązek... stał się pasją...i chyba filozofią życia...

Offline Mężczyzna Wigor

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 19.03.2015
« 5 Gru 2018, 00:20 »
Wiecho dobrze pisze, wszystkie PK obowiązkowe:) 6 zalicza imprezę.

edit: No dobra 9 PK obowiązkowo, jeden do odpuszczenia aby było więcej możliwości.

• 2021 MRDP ukończyciel
« 5 Gru 2018, 06:42 »
Dobre zmiany , i dodanie punktów i ich "obowiązkowość" . Już zaczynam nawigować po Słowacji.Niech mnie ktoś chociaż upewni , że na Popradzki Staw i Rochacze prowadzi taki szlak ,że o każdej porze dnia i nocy na kołach 700x25cc da się bezpiecznie wjechać a bardziej zjechać.Tegoroczne slowackie doliny nieco naciągały tą oczywistość , ale dałem radę...

Offline Mężczyzna skrzysie.k

• Kapituła MP-P 2019
  • Absent.With.Out.Leave
  • Na forum od: 29.01.2016
    • Szlaki i Drogi
« 5 Gru 2018, 06:48 »
W Rohackiej, gładki asfalt do samego końca doliny. Nad Popradzki Staw zawsze było lepiej niz w Wielickiej.

• 2021 MRDP ukończyciel
« 5 Gru 2018, 07:00 »
Idem Tam :)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami: