Autor Wątek: Odżywki - napoje  (Przeczytany 7282 razy)

Offline Mężczyzna TatOR

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 08.09.2009
Odżywki - napoje
« 24 Mar 2010, 12:00 »
Ciekaw jestem czego używacie podczas dłuugiego pedałowanie. Mam na myśli napoje z jakimiś odżywczymi dodatkami. Mój znajomy używa NUTREND Unisport - jak myślicie czy to może być OK?
Pozdrawiam
TatOR

Offline Mężczyzna Symfonian

• Dominik
  • Miasto: Piekary Śląskie
  • Na forum od: 18.05.2009
Odżywki - napoje
« 24 Mar 2010, 12:14 »
Ja używam Carbo z Vitalmaxa w miarę tanio wychodzi, fajnie pakowane są  każda porcja osobno można zabrać ze sobą kilka saszetek.

Ten  NUTREND Unisport nie ma witamin więc jak dla mnie odpada, zresztą to całkiem inny rodzaj "napoju" niż carbo.

Offline sumdetective

• Miasto: Irlandzka wieś, królewskie hrabstwo
  • Na forum od: 14.03.2010
Odżywki - napoje
« 24 Mar 2010, 12:32 »
ja przy wzmozonym wysilku uzywam ... coli albo rozpuszczonej glukozy w napoju gazowanym (nawet w mineralnej).
wiem, ze nieprofesjonalnie, ale poniewaz z metabolizmem, ze tak powiem, mam cholernie duzo do czynienia, to porcja weglowodanow zawarta w glukozie i szybkosc ich przyswajania jest najlepsza. napoje gazowane maja jeszcze te plusy, ze nie czuc tak bardzo, ze sa slodkie, no i sa tanie :) Oczywiscie gdy popatrzysz na sklad takich odzywek - to powala cie roznorodnoscia witamin, obecnoscia potasu i magnezu itp., ale to co daje w nich kopa to glukoza
Dlaczego rower? ... bo ma dwa kólka.

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
Odżywki - napoje
« 24 Mar 2010, 15:59 »
ja na wyprawie (i w życiu codziennym w sumie też :P) z racji na to, że odżywiam się bardzo niezdrowo, uzupełniam braki plusszem multiwitaminą, magnezem i wapniem.... tzn zwykle to nie jest plusszszsz tylko jakieś 3x tańsze zamienniki.... napojów typu red bull czy isostar nie lubię i nie pijam, nie uważam też za potrzebne na wyprawie  :wink:
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

tomasz_parys

• Gość
Odżywki - napoje
« 24 Mar 2010, 18:05 »
ja kupuje jakies witaminy w aptece czy w markecie po 5zl:) takie do rozpuszczania i codziennie wypijam tego 1,5l daje rade choc mega dobre to to nie jest :) ja gadam na to syf w butelce

E-busola

• Gość
Odżywki - napoje
« 25 Mar 2010, 16:30 »
A ja nie jestem zwolennikiem żądnych używek,witaminy jem w naturalnej postaci-czyli owoce. Natomiast pije tylko wode mineralną,nie źródlaną.

Offline Mężczyzna TatOR

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 08.09.2009
Odżywki - napoje
« 25 Mar 2010, 22:16 »
Mi się wydaję, że przy wzmożonym wysiłku samymi owocami nie nadrobisz spustoszenia w organizmie. Zwłaszcza jeśli będzie on trwał non stop przez np tydzień...
Pozdrawiam
TatOR

Offline Mężczyzna rafalb

• Miasto: Łuków/ Gdynia
  • Na forum od: 26.03.2008
    • Wciąż w drodze...
Odżywki - napoje
« 26 Mar 2010, 07:51 »
Ja piję najbardziej rozpowszechniony chyba isostar. Teraz jest w tabletkach- bardzo wygodne, kupuję wodę w sklepie albo (w górach) biorę z potoku, rozpuszczam i jazda. Do tego na wszelki wypadek jeszcze wożę isostar w puszeczce 200ml jakby nagle sklepu ani potoku nigdzie nie było. Mam camela 1l więc zawsze lecą tam cztery tabletki (jedna na szklankę- 250ml).

Offline Mężczyzna xArEs

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 15.02.2010
Odżywki - napoje
« 26 Mar 2010, 09:25 »
A ja jakoś nie mogę się przemóc na camela i wozę wszystko w bidonach.
Ja dostałem od kumpla  suplement firmy Olimp, który sie nazyw Carbo.

Jest smaczny i wydajny oraz nieźle gasi pragnienie a czy podnosi jakoś parametry organizmu tego to juz nie wiem - w kazdym razie napeno nie szkodzi.
Jako że kumpel dostaje go jako gratis (którego i tak nie wykorzystuje)  do zakupu innych suplementów które używa to mam zapas na kolejne sezony.
pozdr

Krzych

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum