Autor Wątek: Bilety na Kubę  (Przeczytany 737 razy)

Offline Mężczyzna Camellus

• Miasto: Jankowice k/Krakowa
  • Na forum od: 23.10.2012
Bilety na Kubę
« 22 Lis 2018, 12:49 »
Szanowni współfirumowicze. Wybieram się z początkiem lutego na wyprawę na Kubę. Doradził by ktoś z większym doświadczeniem jak kupić najtaniej bilet lotniczy? Szukając w wyszukiwarkach znalazłem 2500 pln w obie strony z Krakowa aircanada, cena bez rowerów. Jak ktoś miał by radę jak tą cenę obniżyć będę bardzo zobowiązany.

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
Odp: Bilety na Kubę
« 22 Lis 2018, 13:08 »
Szanowni współfirumowicze. Wybieram się z początkiem lutego na wyprawę na Kubę. Doradził by ktoś z większym doświadczeniem jak kupić najtaniej bilet lotniczy? Szukając w wyszukiwarkach znalazłem 2500 pln w obie strony z Krakowa aircanada, cena bez rowerów. Jak ktoś miał by radę jak tą cenę obniżyć będę bardzo zobowiązany.

2500zl w dwie strony to myślę, że bardzo atrakcyjna cena. Tylko koniecznie trzeba sprawdzić jakie są warunki przewozu rowerów, bo to może koszta przelotu podnieść drastycznie, bo bardzo rozmaite mają poszczególne linie podejście do sprawy.

Offline Mężczyzna DiDżej

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 14.10.2013
Odp: Bilety na Kubę
« 22 Lis 2018, 13:14 »
W zeszłym roku lecieliśmy TA z Warszawy (chociaż mieszkamy w Krk). Cena była coś koło 2300zł (nie pamiętam dokładnie). Niestety pomimo dużego limitu na bagaż 2x23kg musieliśmy dokupić jeszcze rowery. Chyba 90 EUR lub 100 EUR w jedną stronę. Więc nie wiem ile rower w Air Canada. Zaletą było to, że w tamtą stronę lot pomimo, że przez Istambuł był stosunkowo krótki tylko jedna przesiadka. Z powrotem też jest jedna przesiadka tylko lot jest długi bo z Hawany samolot leci do Istambułu przez Wenezuelę z między lądowanie. Niewątpliwą zaletą jest poziom obsługi w czasie lotu. Pamiętam, że jak sprawdzaliśmy AC to lot miał dwie przesiadki i trwał dużo dłużej.
Sprawdź tylko jeszcze jedna sprawę. Będąc już na miejscu dowiedzieliśmy się, że lecąc ostatni odcinek z AC (chyba z Toronto) linia ta rozdaje bezpłatnie druczki na wizę kubańską, ot taka promocja. My dodatkowo zapłaciliśmy za to w pośrednictwie wizowym ok 140 zł Jeżeli to prawda to warto to też wziąć pod uwagę przy kalkulowaniu kosztów. Wiem, że najtaniej jest kupić przelot w biurze podróży jeżeli nie sprzedadzą wycieczek to próbują odzyskać pieniądze chociaż za czarter. Ale to chyba można zrobić w jakiejś tam opcji typu Last minute. Nie kontynuowaliśmy tego bo trudno w ostatniej chwili iść na 3 tygodniowy urlop. 
Life is like riding a bicycle. To keep your balance you must keep moving.
Albert Einstein

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum