Autor Wątek: koszyk na butelkę Sigg [i klony] 1 L  (Przeczytany 5897 razy)

Offline Mężczyzna Robert

• Miasto: Konin
  • Na forum od: 03.12.2007
koszyk na butelkę Sigg [i klony] 1 L
« 17 Lut 2011, 15:16 »
tia... bidon z 1,5-litrowej butelki. Może tylko ja jestem takim cieniasem, ale dla mnie byłoby trudne wyciągnąć w czasie jazdy pełną butelkę unieść do góry i przechylić. Potrzebuje Raket Fjułej z El ej?

Offline Mężczyzna rafalb

• Miasto: Łuków/ Gdynia
  • Na forum od: 26.03.2008
    • Wciąż w drodze...
« 17 Lut 2011, 18:39 »
Bo bidony w ogóle są niepraktyczne. Camelback- to jest wygoda. Rekompensuje mi ona nawet mokre plecy. :P
Na serio, również nie wyobrażam sobie picia w czasie jazdy z 1.5l butelki. Raz tak jechałem bo bidon który zabrałem przeciekał więc zastąpiłem go taką butelką. Męczyłem się 4 dni. Teraz używam na zmianę 0.75l butelkę po Oshee zamiast bidonu i camelbacka- z przewagą na ten drugi. W camelu woda nie zamarza w zimie bo jest blisko ciała tylko trzeba pamiętać o wydmuchiwaniu wody z rurki bo tam zamarza.

Offline Maciej Mężyński

• Miasto: Kołobrzeg
  • Na forum od: 15.02.2011
    • http://www.rowerowewakacje.pl
« 18 Lut 2011, 19:18 »
Cytat: "rafalb"
trzeba pamiętać o wydmuchiwaniu wody z rurki bo tam zamarza.

Jest już w sprzedaży specjalna pianka którą się nakłada na rurkę, która to według producenta zabezpiecza rurkę przed zamarzaniem. Już to widzę....
www.rowerowewakacje.pl
Rowerowe wyprawy z małymi dziećmi, grupami młodych ludzi i w ogóle o wakacjach na rowerze.

Offline Mężczyzna chesteroni

• Miasto: Toruń
  • Na forum od: 14.07.2012
Z camelbackiem jest tylko ten problem, że trzeba bardzo dbać o higienę worka i wężyka. Drobne zaniedbanie u mnie sprawiło swego czasu, że nawet Corega Tabs nie pomogły i wór wywaliłem ostatecznie, bo plecak stał się niekompatybilny z moim stylem jazdy.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum