Autor Wątek: Sztywny widelec do 29  (Przeczytany 1333 razy)

Offline Mężczyzna Ricardo

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 25.05.2011
Sztywny widelec do 29
« 12 Gru 2018, 20:07 »
Szukam sztywnego widelca do ramy On-One Maccatuskil Carbon 29er. Na razie upieram się że ma być lekko, więc nie szukam amortyzatora.

Mam upatrzony widelec Kinesis Maxlight : https://www.kinesisbikes.co.uk/Catalogue/Forks/Mountain-Bike/MAXLIGHT-BOOST
W zbliżonej cenie można też było całkiem niedawno dostać widelec Salsa Firestarter Carbon Disc Fork, no ale więcej nic fajnego nie znalazłem.
Macie może jeszcze jakieś propozycje w budżecie ok 350 euro? Wyłącznie pod sztywną oś.

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
Odp: Sztywny widelec do 29
« 12 Gru 2018, 20:25 »
Są jeszcze Flyxii, ale bez dziur i nie pod opony "+".
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Mężczyzna altharr

• Użytkownik forum
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 03.09.2013

Offline Mężczyzna Ricardo

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 25.05.2011
« 13 Gru 2018, 09:11 »
Może coś takiego?
https://www.bike-discount.de/en/buy/montano-29-mtb-fork-ud-carbon-tapered-disc-620504
Producent tego widelca - Montano - to jakaś przyzwoita firma z normalną kontrolą jakości czy po prostu sklep sprzedaje za 250 EUR chiński widelec z Ali który mogę sobie sam kupić za 100$ bez pośrednika?
Wizualnie bardzo podobny do oferty z Aliexpress.

Offline Mężczyzna altharr

• Użytkownik forum
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 03.09.2013
« 13 Gru 2018, 10:00 »
Myślę, że to dokładnie to samo co twoja rama, czyli chiński czy tajwański wyrób obrandowany logo danej marki. Ponieważ w odróżnieniu od noname ktoś się pod tym podpisał, oraz dystrybucją zajmuje się sklep który nie chce ryzykować swojej reputacji, kontrola jakości jest zachowana. Czy warto płacić dwa razy tyle? Na to pytanie chyba każdy odpowie sobie kierując się własnymi wartościami.

Offline średni

• Miasto: Strzelce Op.
  • Na forum od: 18.02.2009
Kto nie podróżuje nie zna wartości człowieka.
"Góry Uczą Pokory"

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum