Autor Wątek: W(y)prawka po Mazurach i Suwalszczyźnie - 27.04.2019  (Przeczytany 7077 razy)

Offline Mężczyzna dodoelk

• Miasto: Ełk
  • Na forum od: 14.01.2015
Chcąc zapełnić lukę po W(y)prawce Kaszubskiej chciałbym zaproponować wspólną przejażdżkę po Mazurach i Suwalszczyźnie. Termin. No własnie. To największy problem. Święta, majowy weekend wypadający w środku tygodnia, zlot forum.... Nie chcę rozbijać innych imprez już na ten termin zgłoszonych, czyli Pięknego Wschodu i Szosowej Włóczęgi, ale 26 kwietnia to najsensownijesza opcja. Propozycja jest więc dla tych którzy się na powyższe imprezy nie mieli w planach wybrać. W sumie jeszcze możliwość startu 11go maja, kilka dni przed zlotem, ale ciągle chodzi mi po głowie Race Through Poland...

Baza. Ośrodek w którym za młodu spędziłem trochę czasu, blisko miasta, w zacisznym miejscu nad jeziorem. Domek w cenie 160 PLN / 4 osoby, lub większy 320 PLN / 8 osób (ale z podwójnymi łóżkami). Do dyspozycji oprócz jeziora jest też sauna i co najważniejsze catering. Jedzenie jest naprawdę spoko, kilka razy robiliśmy tam z ełcką rowerową bracią imprezy na koniec sezonu. W marcu muszę wpłacić zaliczkę za noclegi (30%).
https://wypoczynkowy-bartosze.noclegiw.pl/#
https://www.booking.com/hotel/pl/osrodek-wypoczynkowy-a26.pl.html

Trasa.
https://ridewithgps.com/routes/29043476
Pierwsza połowa po pięknej Suwalszczyźnie i Mazurach Garbatych, spora część po znanej z P1000J i MRDP trasie, ale jest to fragment gdzie warto wracać. Druga część już po płaskim odwiedzając Mikołajki, Ruciane i Orzyski poligon. Drogi w 80% w bardzo dobrym stanie, fragmentów słabych jest trochę, ale nie ma odcinków gdzie "wyboje" ciągną się przez wiele kilometrów i pseudoasfaltów znanych z ubiegłorocznego podróżnika. Nocna końcówka po krajówkach z bardzo dobrym asfaltem i małym ruchem.

Regulamin.
Nie przewiduję tworzenia regulaminu. Impreza odbędzie się na zasadzie nieformalnego przejazdu po wyznaczonej trasie, choć jeśli ktoś ma chęć to zawsze może jechać inaczej. Brak wpisowego, co za tym idzie brak punktów kontrolnych, monitoringu i medali czy wsparcia na trasie. Zajmę się jedynie zebraniem kasy na noclegi.

Proszę o deklaracje chętnych i dopisywanie się w formie: nick - nocleg - wyżywienie (obiadokolacja w piątek / śniadanie w sobotę / śniadanie w niedzielę)

1. dodoelk - brak noclegu - brak/brak/brak
« Ostatnia zmiana: 15 Gru 2018, 08:21 dodoelk »

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
Ciekawy pomysł, bardzo lubię te tereny, więc rozważam pojawienie się ;). A jak z namiotem w tej bazie?

Ciekawy pomysł, bardzo lubię te tereny, więc rozważam pojawienie się ;). A jak z namiotem w tej bazie?
Nie pytałem, ale miejsca jest tam full

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
Bo jakbym jechał to pewnie sobie zrobię taką 2-3 traskę z dojazdem i powrotem na rowerze. A termin niezły pod kątem mocniejszego rozruszania się przed RTP w którym startuję  ;)

Offline Giovanni

• Miasto: Gdynia
  • Na forum od: 06.06.2008
    • bikestats
Pomysł super, szczególnie, że jeśli się zdecyduje nie będę musiał brać dnia wolnego.
OFT
Co to za Prusy Wschodnie bez Królewca i Memla ;)

"Za dobrych czasów liczyłem wakacje według ilości ognisk, liczyłem wakacje według ilości nocy przespanych pod namiotem."
https://www.strava.com/athletes/27761512

Offline Mężczyzna hansglopke

• Miasto: Zduńska Wola
  • Na forum od: 22.02.2013
Aby ten termin nie koliduje z Szosową Włóczęgą Księgowego?
"Rower do ultra musi być przede wszystkim wygodny. Reszta jest mniej ważna."  - Turysta

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
Aby ten termin nie koliduje z Szosową Włóczęgą Księgowego?

Przecież napisał Paweł, że to alternatywa dla Pięknego Wschodu i imprezy Księgowego. Za ciasny jest kalendarz by wszystko pomieścić, więc nie ma cudów, coś się zawsze będzie nakładać i trzeba będzie wybierać.

jark

• Gość
... nie głupie
wstępnie , tak

jarek

Offline Mężczyzna Zbyszek

• Miasto: Zawiercie
  • Na forum od: 17.02.2009
Co to za Prusy Wschodnie bez Królewca i Memla ;)
A gdzie to teraz są te Prusy Wschodnie? Po warmińsko-mazurskim województwie to bym się może i rowerem przejechał.

Zmieniłem tytuł imprezy. Mazury i Suwalszczyzna bardziej pasuje.

Offline Giovanni

• Miasto: Gdynia
  • Na forum od: 06.06.2008
    • bikestats
No ładnie, niechcący wymarudziłem zmianę nazwy imprezy. Nie to było celem mojego postu. Do zobaczenia na miejscu!

"Za dobrych czasów liczyłem wakacje według ilości ognisk, liczyłem wakacje według ilości nocy przespanych pod namiotem."
https://www.strava.com/athletes/27761512

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
A gdzie to teraz są te Prusy Wschodnie? Po warmińsko-mazurskim województwie to bym się może i rowerem przejechał.

Przyjeżdżaj jak nic. Tutaj ścigania to nie będzie, fajna trasa po pięknych mazurskich krajobrazach. Jak ktoś jeszcze w tym rejonie nie jeździł - to ta trasa myślę, że bardzo dobrze pokazuje wiele urokliwych dróg i widoków, bardzo fajny odcinek wzdłuż rosyjskiej granicy. A Ełk, gdzie będzie baza  widowiskowo położony

Offline Mężczyzna wiki

• Nie spać! Jechać!
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 28.01.2016
    • ekstremalna strona rowerowa
Dla mnie to 16 nowych gmin na trasie + xx gmin podczas dojazdu/powrotu. Termin na razie wydaje się dogodnym. Czekam jeszcze na ostateczny kalendarz imprez na orientację i na początku stycznia pewnie się zdecyduję.
rowerem na księżyc (100 %);  [wsie woj. łódzkiego - 49%]

Offline Mężczyzna wiecho

• Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 01.01.2016
Wstępnie jestem za. Formuła maratonu odpowiednia i tereny nie wszystkie  jeżdżone.
Rower... to dla mnie już obowiązek... stał się pasją...i chyba filozofią życia...

Offline Mężczyzna Księgowy

• .::Kolarska Patologia::.
  • Miasto: Warszawa/Jabłonna
  • Na forum od: 30.12.2010
JEST Szosowa Włóczęga w podobnym terminie - będzie ciasno - ale byle w siodełku panowie i panie!

Jadę tam gdzie znika horyzont.
MP 2014 - 500km 25h28`|MP 2015 - 300km 20h30`|MP 2017 - 300km 21h01`|MP 2018 (DNF)- 519km 27h30``|BBT 550km (DNF) | POM500 46h33`|PGR 550km - 80h04`

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum