Autor Wątek: Cube Attain SL Disc 2016 -> Attain GTC Disc 2017  (Przeczytany 10062 razy)

Offline Mężczyzna skrzysie.k

• Kapituła MP-P 2019
  • Absent.With.Out.Leave
  • Miasto: Kraków
  • Na forum od: 29.01.2016
    • Szlaki i Drogi
Fajnie chłopaki, że objeżdżacie te nowe rowery, będzie mi łatwiej dopasować coś pod siebie ;-)

Offline Mężczyzna karol1994cz

• Miasto: Zamość
  • Na forum od: 07.03.2018
Ten rower to bardziej sportowa geo czy endurance?

Offline Mężczyzna emes

• i tak nie dojedzie
  • Miasto:
  • Na forum od: 09.06.2010
    • http://north-south.info
Endurance. Jest wygodny :)

Offline Mężczyzna wyrzykus

• Piotr Wyrzykowski
  • Miasto: Olsztyn
  • Na forum od: 16.04.2018
Zdecydowanie endurance. Po trzech godzinach na nowej ramie nie mam żadnych wątpliwości że w końcu mam właściwy rozmiar. Żadnych przesunięć, udziwnień, siodło, sztyca, mostek w nominalnych pozycjach i jest wygodnie. Już by się chciało na asfalt. Nawet owijkę (co prawda z demontażu) już nawinąłem...
Follow me on Strava

Offline Mężczyzna emes

• i tak nie dojedzie
  • Miasto:
Z demontażu ale kolor odpowiedni :)

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
Ale to firmowa kierownica z tego modelu? Bo chwyt może trochę wygodniejszy (choć chwytu przy mostku nie tak często się używa), ale montaż czegokolwiek na taką kierownicę bardzo utrudniony.

Offline Mężczyzna emes

• i tak nie dojedzie
  • Miasto:
Nie, to zupełnie coś innego. Oryginał jest okrągły, lemondkę montuje się bez problemu, jeśli o to pytasz.

• Piotr Wyrzykowski
Oryginalna poszła w odstawkę, testuję na razie węglowe chińskie cudo. Faktycznie montaż kłopotliwy, o lemondce można zapomnieć, jakąś sprytnie (wąsko) montowaną lampkę jeszcze uda się wcisnąć.

Kierownica tutaj:
https://www.aliexpress.com/item/2016-Newest-Road-bicycle-racing-UD-Matt-full-carbon-handlebar-internal-cable-carbon-bike-handlebar-31/32612349372.html
Follow me on Strava

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
Oryginalna poszła w odstawkę, testuję na razie węglowe chińskie cudo. Faktycznie montaż kłopotliwy, o lemondce można zapomnieć, jakąś sprytnie (wąsko) montowaną lampkę jeszcze uda się wcisnąć.

Nie boisz się takich wynalazków testować? Ja pomimo, że liczę się z kosztami to w kierownicę karbonową za 30 dolców już bym nie wszedł; kierownica to ze wszystkich elementów karbonowych w rowerze zdecydowanie najmniej pewny, już wiele razy słyszałem o ludziach którym pękały, w tym znam dwie osoby, którym to padło na wyścigu ultra. Na zębach tak bym nie oszczędzał  ;)

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
Ciekawa sprawa. Mam kierownicę aluminiową, która waży tyle samo.
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

• Piotr Wyrzykowski
Nie kierowałem się tylko ceną, największym plusem Ali jest spora liczba ocen odbiorców, osobiście nie otwieram nawet stron przedmiotów bez kilkudziesieciu opinii, w tym ze zdjęciami. Póki co testuję na trenażerze, więc zęby są bezpieczne. Rok temu chciałem sprawdzić czy moje cztery litery wpasują się w siodło Spec Power, a akurat było promo na chińską jak to nazywają ‚replikę’. Myślałem że rozleci się to po paru setkach, zostało do dziś. Następne będzie oryginalne, a podobną strategię przyjąłem dla kierownicy.
Follow me on Strava

Offline Mężczyzna emes

• i tak nie dojedzie
  • Miasto:
No i wtedy może się okazać, że nabytek z Ali jest dokładnie tym samym co firmowe, z inną naklejką i inną ceną. I że pochodzi z tej samej fabryki :)

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
No i wtedy może się okazać, że nabytek z Ali jest dokładnie tym samym co firmowe, z inną naklejką i inną ceną. I że pochodzi z tej samej fabryki :)

Ale dużo większa szansa, że okaże się kiepską podróbką. Tylko na badziewnym siodle wiele nie ryzykujemy, ale przy badziewnej kierownicy może już być trochę słabo  ;)

A liczba opinii niewiele powie, z karbonem tak jest, że są lepsze i gorsze partie tego samego produktu. A markowy producent tym się różni od niemarkowego, że ma dużo lepszą kontrolę jakości, która eliminuje większość badziewia. Ale każdy ma swój rozum i samemu ocenia poziom ryzyka, ja karbonowej kiery za 30 dolarów bałbym się w rowerze instalować.

Offline Mężczyzna MCsubi

• Miasto: Bezdomny menel rowerowy
  • Na forum od: 13.05.2018
To, że pochodzi z tej samej fabryki czasem oznacza, że ktoś wygrzebał ze śmietnika QC.

Offline Mężczyzna lesiak82

• Miasto: Grodzisk maz
  • Na forum od: 08.12.2017
    • FB
Zdecydowanie endurance. Po trzech godzinach na nowej ramie nie mam żadnych wątpliwości że w końcu mam właściwy rozmiar. Żadnych przesunięć, udziwnień, siodło, sztyca, mostek w nominalnych pozycjach i jest wygodnie. Już by się chciało na asfalt. Nawet owijkę (co prawda z demontażu) już nawinąłem...

Z tą owijką to chyba za deleko poszedłeś :)
A jeżeli chodzi o lemondke to mam też ten sam problem   ,trochę kombinacji jest  zamontowaniem , ale chyba mi się uda , ale ta twoja jest widze jeszcze bardziej aero od tej mojej  . ja mam taką deda alanera
SZOSA to euforia , ale MTB to wolność !

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum