Czy jestem 'giętki'. Bez rozgrzewki jestem wstanie zrobić skłon tak, by dotknąć palcami podłogi.
Tyle, że w większość firm mamy rozmiary w przedziałach: 52,64,56 lub 53,55,57. A tu pomieszanie z poplątaniem . Porównując reach i stack do mojego obecnego roweru to ten Cube w rozmiarze 53 ma identyczny reach co mój Fuji 54 i do tego nieco większy stack, więc powinien być jeszcze wygodniejszy(!).
To jest przeciętna giętkość, osoba giętka to dotknie ziemi całymi dłońmi, tu faceci mają gorzej, bo są przeciętnie sztywniejsi od kobiet.
Im dłuższe ma się nogi, tym dalej do ziemi - różnica spokojnie może wynieść 10 cm przy tym samym wzroście. Czyli dosyć mało miarodajne. Kobiety mają proporcjonalnie krótsze nogi
10cm różnicy na długości nóg przy tym samym wzroście to już mi się nie bardzo chce wierzyć. Ja proporcjonalnie do wzrostu mam bardzo duży przekrok, ale to w okolicach 5cm nad przeciętną. A większa giętkość kobiet nie dotyczy jedynie skłonów, tylko ogólnej giętkości całego organizmu. Skłony to tylko taki najprostszy sprawdzian, na rowerze ważne jest parę innych spraw.