Autor Wątek: Trans Am Bike Race 2019  (Przeczytany 37590 razy)

Offline Mężczyzna szafar

• Miasto: Dobrodzień
  • Na forum od: 22.06.2015
Odp: Trans Am Bike Race 2019
« 10 Cze 2019, 10:02 »
Michał jedzie dobrze,ale mało odpoczywa w stosunku  do innych zawodników. Wykres pokazuje,że ostatnie 2 doby jechał "non stop". Oby mu paliwa wystarczyło na cały wyścig.
;

Offline Mężczyzna Hipek

• Użytkownik forum
  • Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 18.08.2011
    • Hipcia i Hipek
« 10 Cze 2019, 10:15 »
W Yellowstone za bardzo mu się nie spodobało najwyraźniej...
martwawiewiórka [14:51]: sól kolarstwa, co to takiego?
Elizium [14:52]: spacer z rowerem po górach

Mijah: (...)przy okazji dowiedziałem się czegoś co zmieni moje życie. Oznaczenie podjazdu HC to nie hardcore, tylko hors catégorie.

Offline Mężczyzna szafar

« 10 Cze 2019, 10:19 »
Nad wyraz dobrze jedzie zawodnik Keith Morical (59-latek) z 2-go miejsca.  Chyba niespodzianka "na plus"
;

Offline Mężczyzna Hipek

• Użytkownik forum
    • Hipcia i Hipek
« 10 Cze 2019, 10:22 »
Kolejny odcinek, znowu wieści mało łamane na wcale: klik.

(Kliknij, by pokazać/ukryć)

Mijah: (...)przy okazji dowiedziałem się czegoś co zmieni moje życie. Oznaczenie podjazdu HC to nie hardcore, tylko hors catégorie.

Offline Wilk

• Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 10 Cze 2019, 12:17 »
Michał jedzie dobrze,ale mało odpoczywa w stosunku  do innych zawodników. Wykres pokazuje,że ostatnie 2 doby jechał "non stop". Oby mu paliwa wystarczyło na cały wyścig.

To zawsze ciężko ocenić czy się opłaci. Michał zrobił imponujący przerzut 630km, ale z drugiej strony to jest mniej więcej dwudniowy dystans z normalnym noclegiem na takiej trasie, może minimalnie coś nadrobił bo ruszał później niż normalnie, ale za to ma noc w plecy. Jak tak patrzyłem to, w chwili gdy Michał ruszał z Yellowstone to tracił do Moricala ok.120km, teraz też traci tyle samo, tyle, że Morical spał, a Omar (80km za Michałem) spał poprzedniej nocy 8h, teraz też śpi 9h. W ogóle ten Omar dziwnie jedzie, średnie robi bardzo wysokie, po 27-28km/h (na tym etapie wyścigu to bardzo dużo), jedzie szybciej niż nawet Abdullah, ale postoje, a szczególnie noclegi ma bardzo długie; pewnie dzięki takiej regeneracji jest w stanie jechać szybciej.

Też ciekawe, gdzie Michał teraz śpi, bo ta pozycja na której pokazuje jego odpoczynek - to zupełne zadupie, 15km od najbliższej miejscowości. Więc prawdopodobne, że faktycznie jest w Cowdrey na poczcie, kto wie czy tracker już mu nie siadł, bo baterie w Spotach to tak na 7-10 dni średnio starczają, a jadą już prawie 8 dni.

Offline Mężczyzna szafar

« 10 Cze 2019, 13:12 »
Abdullah jest poza zasięgiem kogokolwiek. Taktyka Omara przynosi dobre efekty. Ja też jechałem na bardzo długie przerwy na MRDP- byla to bardzo dobra taktyka- na mecie byłem przed wielu dobrymi (dużo lepszymi) zawodnikami. Odrzucając wieksze awarie sprzętowe czy kontuzje (u każdego zawodnika) to Omara widzę na 2-gim miejscu na mecie ( tak podpowiada ROZUM),choć SERCE skłania się za Michałem.
;

Offline Mężczyzna KrzysiekW

• Na forum od: 19.09.2018

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 10 Cze 2019, 14:06 »
Po 8 dobach jazdy Michał jedzie bardzo podobnie jak Ricardo, jest za nim ledwie 15km, a nawet prawdopodobne że tak samo jak Rysiek nocuje w Cowdrey, bo tracker mógł tego nie odświeżyć, bo raczej w temperaturach koło 0'C nocą na powietrzu (jak pokazuje tracker) nie nocował.

Abdullah ma ok. 170km przewagi nad rekordem trasy, czyli jakieś 7-8h, ale wtedy mieli na równinach mocny wiatr w plecy, a teraz wiało w twarz.

Abdullah jest poza zasięgiem kogokolwiek. Taktyka Omara przynosi dobre efekty. Ja też jechałem na bardzo długie przerwy na MRDP- byla to bardzo dobra taktyka- na mecie byłem przed wielu dobrymi (dużo lepszymi) zawodnikami. Odrzucając wieksze awarie sprzętowe czy kontuzje (u każdego zawodnika) to Omara widzę na 2-gim miejscu na mecie ( tak podpowiada ROZUM),choć SERCE skłania się za Michałem.

To różnie może być, Omar trochę za dużo odpoczywa jak na taki wyścig, na takich imprezach ważniejsza jest wytrzymałość niż szybkość. Gdyby nie ten pech przez który Michał utkwił parę godzin w Yellowstone to przewaga między nimi byłaby większa. To dopiero lekko ponad 1/3 wyścigu i właśnie wytrzymałość będzie decydować w drugiej fazie, więc jeszcze wiele się może zmienić.

Offline EASYRIDER77

• Miasto: INOWROCŁAW
  • Na forum od: 27.07.2010
« 10 Cze 2019, 14:47 »
aż się wierzyć nie chce, takie temperatury a oni tak gnają takie odległości. Ja tu się pocę od upału, a Ci zamarzają... brrr

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 10 Cze 2019, 15:50 »
aż się wierzyć nie chce, takie temperatury a oni tak gnają takie odległości. Ja tu się pocę od upału, a Ci zamarzają... brrr

Mróz to jest tam tylko nocą, w dzień często upały (poza załamaniami pogody). Na dużych wysokościach są po prostu takie duże amplitudy temperaturowe.

Ciekawe jak to było z tym noclegiem Michała, bo jednak nie był to błąd trackera, rzeczywiście tam był gdzie go pokazywało. A tam nic nie ma w tym rejonie, więc niewykluczone że nocował na dziko.

Offline Mężczyzna Ricardo

• Na forum od: 25.05.2011
« 10 Cze 2019, 16:09 »
więc niewykluczone że nocował na dziko
Bo to jest Dzik z Polski  ;)

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 10 Cze 2019, 16:29 »
Bo to jest Dzik z Polski  ;)

Tak to wygląda, bo nocleg na dziko na 2400m, z symbolicznym jedynie ekwipunkiem biwakowym to już by była bardzo wysoko zawieszona poprzeczka :P. Po tym to widać o ile Michał ma trudniej od zachodnich zawodników śpiących elegancko w hotelach. Ale coś tam też zyskuje, bo w rejonach z ubogą dostępnością noclegów ma dużo większe pole manewru, a nie jak Omar wczoraj musi kończyć dzień po 270km.

Zobaczymy jak to pójdzie, jak Michał przejedzie dziś tyle co Ty, to będzie już za Hoosier Pass, a jutro Góry Skaliste i niskie temperatury zostaną daleko za nim. I wpływ portfela na wynik nieco spadnie.
« Ostatnia zmiana: 10 Cze 2019, 16:36 Wilk »

Offline Mężczyzna Elizium

• Użytkownik forum
  • Miasto: Bnin
  • Na forum od: 17.03.2013
    • Klasyka w niedzielny poranek
« 10 Cze 2019, 16:57 »
Sam się zastanawiałem. Jednak... od miejsca, gdzie tracker stanął było jakieś 6 km do kempingu. Hipek pisze w relacji, że tam jest spore zainteresowanie, więc pewnie dałoby się jakąś rozsądną cenę wynegocjować. Do poczty miał 11 km, więc też dziwne, że tego nie dojechał. Jestem ciekawy relacji...
Absurdalny Eli

Hipek: "Starość to wg mie coś takiego że marudzisz jak to jesteś słaby i w ogóle, a potem wciągasz na lajcie podjazdy 25% i elo"

Offline Mężczyzna Hipek

• Użytkownik forum
    • Hipcia i Hipek
« 10 Cze 2019, 22:05 »
Kolejny odcinek serialu "TurboWięcki w Ameryce", który pewnie wyjaśni trochę niejasności i zagadek z ostatnich godzin. Klik.

(Kliknij, by pokazać/ukryć)

Offline Mężczyzna Elizium

• Użytkownik forum
  • Miasto: Bnin
  • Na forum od: 17.03.2013
    • Klasyka w niedzielny poranek
« 10 Cze 2019, 22:17 »
No. Wyjaśniło się. Jprdll..
Absurdalny Eli

Hipek: "Starość to wg mie coś takiego że marudzisz jak to jesteś słaby i w ogóle, a potem wciągasz na lajcie podjazdy 25% i elo"

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum