Autor Wątek: Trans Am Bike Race 2019  (Przeczytany 37598 razy)

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
Odp: Trans Am Bike Race 2019
« 23 Cze 2019, 14:32 »
Po 20 dobach Michał miał przejechane 5871km, czyli tamtej doby zrobił ok. 120km. Natomiast obecnie po 21 dobach ma 6073km, czyli już 200km ostatniego dnia, a zatem zauważalnie odżył. Wygląda że były spore problemy z oponą, ale czy jeszcze coś - zobaczymy jak będą jakieś dokładniejsze wiadomości z Ameryki. Generalnie zapowiada się na czas 23-24 dni i 15 miejsce.

Natomiast na mecie bardzo ciekawa sytuacja - wg trackera trzeci dojechał Omar, ale okazało się że koło 1h przed nim dotarł Fin Simula, któremu tracker od wielu dni nie działał. Na FB widziałem ciekawą dyskusję w tym temacie, bo Omara oburzyło uznawanie Simuli jako tego trzeciego - moim zdaniem w pełni słusznie. Bo jak argumentował Omar - czyjaś nieobecność na trackerze nie daje rywalom najmniejszej szansy na reakcję, a strategię często się ustawia pod rywali, szczególnie gdy różnice nie są wielkie jak w tym przypadku. A utrzymywanie działającego trackera - to obowiązek użytkownika, zawarty w regulaminie imprezy, te urządzenia psują się bardzo rzadko, więc niemal zawsze za nieobecność na monitoringu winny jest zawodnik. Ale jeśli już dojdzie do takiej rzadkiej awarii - to zawodnik o tym wiedząc powinien co najmniej 3-4 razy dziennie odzywać się na grupie FB, także wrzucać np. pliki ze Stravy - by dać rywalom szanse reakcji. A w tym przypadku była kompletna cisza, dlatego jeśli sklasyfikowano by Simulę oficjalnie - to IMO byłoby to nie fair wobec innych zawodników, taką osobę powinno się uznać za finishera (jeśli udokumentuje swój przejazd np. śladami GPS), ale bez miejsca.

Offline Mężczyzna Hipek

• Użytkownik forum
  • Na forum od: 18.08.2011
    • Hipcia i Hipek
« 24 Cze 2019, 00:11 »
W końcu mamy więcej wieści!

(Kliknij, by pokazać/ukryć)
martwawiewiórka [14:51]: sól kolarstwa, co to takiego?
Elizium [14:52]: spacer z rowerem po górach

Mijah: (...)przy okazji dowiedziałem się czegoś co zmieni moje życie. Oznaczenie podjazdu HC to nie hardcore, tylko hors catégorie.

Offline Mężczyzna Rado

• Miasto: Lublin
  • Na forum od: 25.05.2011
« 24 Cze 2019, 07:46 »
Pcha-my! Pcha-my! Michał, dawaj, dawaj, jeszcze trochę!

Na podjazdach się męczę, na zjazdach odpoczywam, a na płaskim po prostu pedałuję :)

Offline Mężczyzna łatośłętka

• Skup i ubój. Rozbiór.
  • Miasto: nie, wioska
  • Na forum od: 21.03.2013
« 24 Cze 2019, 09:39 »

O k*! - strasznie kwaśne japko/wielka gruda soli do przełknięcia.
Wobec M. dyspozycji podczas wyścigu, dramaturgia ogromnej miary (czystej postaci formy).

Interesują konstruktywne wnioski, nauka na przyszłość, morał (ktoś beknąć przecież musi).

tutaj jestem łatoś, odtąd łętka ... łatośłętka!

Offline Mężczyzna Johnny_n

• Miasto: Bestwina
  • Na forum od: 09.05.2018
« 24 Cze 2019, 09:51 »
Przy tak długim dystansie, chyba bym zabrał choć jedna oponę na rezerwę. Ciekawe, że w takim kraju takie problemy z zakupem w sumie zwykłej opony.  ::)
"Gdy wszyscy wiedzą, że coś jest niemożliwe, przychodzi ktoś, kto o tym nie wie i to robi" - A.Einstein

Offline Mężczyzna Elizium

• Użytkownik forum
  • Miasto: Bnin
  • Na forum od: 17.03.2013
    • Klasyka w niedzielny poranek
« 24 Cze 2019, 10:12 »
Poszedł spać. 340 km do mety - czyli jak my się położymy, on dojedzie ;D
Absurdalny Eli

Hipek: "Starość to wg mie coś takiego że marudzisz jak to jesteś słaby i w ogóle, a potem wciągasz na lajcie podjazdy 25% i elo"

Offline Mężczyzna transatlantyk

• Moderator Globalny
  • GM 2420
  • Miasto: Annopol
  • Na forum od: 21.11.2007
    • Rowerem przed siebie.
« 24 Cze 2019, 10:54 »
Pchamy, pchamy... Liczy się walka z przeciwnościami, przygoda, wspomnienia które pozostaną Michałowi na długo. Brak zapasowej opony błędem? Pewnie tak. Wiemy już o tym, Michał też. :)

• Użytkownik forum
« 24 Cze 2019, 10:56 »
Pchamy, pchamy... Liczy się walka z przeciwnościami, przygoda, wspomnienia które pozostaną Michałowi na długo. Brak zapasowej opony błędem? Pewnie tak. Wiemy już o tym, Michał też. :)

Swoją drogą, kto z Was, na ultra zabierał zapasową oponę? I kiedy przestał?

Ruszył dalej.
Absurdalny Eli

Hipek: "Starość to wg mie coś takiego że marudzisz jak to jesteś słaby i w ogóle, a potem wciągasz na lajcie podjazdy 25% i elo"

Offline Mężczyzna 4gotten

• Miasto: Stargard
  • Na forum od: 26.08.2012
« 24 Cze 2019, 11:11 »

Swoją drogą, kto z Was, na ultra zabierał zapasową oponę? I kiedy przestał?

Ruszył dalej.
Zawsze zabieram, nie przestałem. Jest ze mną nawet na krótszych wypadach.
dalej przed siebie... najlepiej po asfalcie ;-)

Offline Giovanni

• Miasto: Gdynia
  • Na forum od: 06.06.2008
    • bikestats
« 24 Cze 2019, 11:18 »
Ja miałem bo moje opony miały kilkanaście tyś. przebiegu. Teraz jak mają 500 + nie zabieram. Około 8000 + zacznę znów wozić.

"Za dobrych czasów liczyłem wakacje według ilości ognisk, liczyłem wakacje według ilości nocy przespanych pod namiotem."
https://www.strava.com/athletes/27761512

• Użytkownik forum
« 24 Cze 2019, 11:18 »
Ja przestałem po BBT w 2016. Ale od tego czasu jeżdżę tylko krótkie dystanse...
Absurdalny Eli

Offline Kobieta Kot

• Miasto: Blisko Poznania
  • Na forum od: 29.08.2013
« 24 Cze 2019, 11:21 »
Na TABR pojechałam bez zapasowej opony. Kapcia złapałam tylko raz, było to w drugiej części trasy, w miejscowości Toronto. Dziura zabita dechami i akurat strasznie wiało - trudno było zmienić dętkę, bo wszystkie drobiazgi, które wyjęłam z torby by odszukać dętkę, usiłowały odlecieć. Generalnie byłam zaskoczona, że tylko 1 kapeć, bo syfu na poboczach było dużo (ale te zaśmiecone pobocza to z kolei głównie w 1 części trasy, blisko startu).

Zmieniając dętkę, zauważyłam, że opony mam pełne małych uszkodzeń, nacięć. Nieźle się wystraszyłam, bo przecież na tak zajechanych oponach mogłam zacząć łapać kapcie jeden po drugim (oczywiście na wyścig opony miałam założone nowiutkie). Mogła też któraś z opon pęknąć. Gdy tylko dojechałam do pierwszego po tym kapciu sklepu rowerowego (na granicy stanów Kansas i Missouri), kupiłam zapasową oponę. Na wszelki wypadek. Dowiozłam ją jako nową do domu.
Ég hjóla oftast nær í vinnua.
www.kot.bikestats.pl

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
« 24 Cze 2019, 11:41 »
Ja przestałem po BBT w 2016. Ale od tego czasu jeżdżę tylko krótkie dystanse...
Wiesz, tylko mam wrażenie że TABR jest jakby trochę bardziej ultra niż BBT, w każdym razie tak na oko laika mi wygląda.

Mariobiker

• Gość
« 24 Cze 2019, 12:05 »
Ja miałem bo moje opony miały kilkanaście tyś. przebiegu. Teraz jak mają 500 + nie zabieram. Około 8000 + zacznę znów wozić.

Jak będziesz miał pecha to nawet nową oponę rozwalisz (np. szkło).

Offline Mężczyzna Hipek

• Użytkownik forum
  • Na forum od: 18.08.2011
    • Hipcia i Hipek
« 24 Cze 2019, 12:15 »
Opony-...
No, wiadomo, co się rymuje do "opony".

Ważne, że do mety już mniej niż 200 mil! Michał chyba zafundował sobie krótką drzemkę i leci przez noc.
martwawiewiórka [14:51]: sól kolarstwa, co to takiego?
Elizium [14:52]: spacer z rowerem po górach

Mijah: (...)przy okazji dowiedziałem się czegoś co zmieni moje życie. Oznaczenie podjazdu HC to nie hardcore, tylko hors catégorie.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum