Autor Wątek: Trans Am Bike Race 2019  (Przeczytany 37592 razy)

Offline Mężczyzna KMarcel

• Miasto: Olsztyn
  • Na forum od: 13.06.2012
Odp: Trans Am Bike Race 2019
« 30 Cze 2019, 12:11 »
Gratulacje Michał i dziękuję za emocje

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 30 Cze 2019, 17:41 »
To nieprzyjemna sprawa co piszesz o draftingu. Takie sytuacje myślę, że warto zgłosić do organizatora, czy napisać o tym na grupie. To jest ewidentnie, czarno na białym zakazane w regulaminie tej imprezy i jeśli ktoś tego nie przestrzega - to jest to zwyczajne oszustwo, za które powinny być kary. I tak było na drugiej edycji, gdzie zawodnik dostał za to 24h kary. Tylko to trzeba zgłosić organizatorowi, a może to zrobić jedynie osoba, która to widziała, bo sam z siebie to nie wie, czy ludzie jadą obok siebie, czy na kole. Coś takiego to nie donosicielstwo, tylko walka o czyste reguły gry,  jak ktoś oszukuje - to musi się liczyć z tym, że to wyjdzie na jaw.

Generalnie to jest słabość regulaminu, solo to powinno być solo, jak na TCR  powinno być zakazane jechanie obok siebie dłuższej niż 30min, nie tylko drafting, bo tak ciężko to ustalić czy ludzie jadą na kole, czy nie. Np. Botti i Oliva ponad pół trasy razem przejechali i też można stawiać pytania czy nie kantowali w tym zakresie.

Głośna była sytuacja właśnie w USA, gdzie zawodnik bijący jakiś biegowy rekord został przez kibica złapany na podjeżdżaniu wozem wsparcia i dzięki takiej osobie oszust został zdemaskowany.

Offline Mężczyzna lordChaos

• Miasto: skierniewice
  • Na forum od: 10.12.2017
« 30 Cze 2019, 19:01 »
jak z utratą wagi przez taki okres ;) ?

Offline Mężczyzna kosola

• Kosma
  • Miasto: Leszno
  • Na forum od: 05.01.2016
« 30 Cze 2019, 21:34 »
A może jakieś slajdowisko , kawka, pogaduchy ?

Offline Mężczyzna Ricardo

• Na forum od: 25.05.2011
« 1 Lip 2019, 09:46 »
Jeśli to prawda to trochę inaczej należy patrzeć na zwycięstwo Abdullaha w IPWR i TransAm:

Offline Mężczyzna Mijah

• Na forum od: 01.02.2017
« 1 Lip 2019, 16:25 »
To nieprzyjemna sprawa co piszesz o draftingu. Takie sytuacje myślę, że warto zgłosić do organizatora, czy napisać o tym na grupie. To jest ewidentnie, czarno na białym zakazane w regulaminie tej imprezy i jeśli ktoś tego nie przestrzega - to jest to zwyczajne oszustwo, za które powinny być kary.
Tak, szczególnie, że Nathan na spotkaniu organizacyjnym mówił, że w zasadzie to nie powinniśmy draftować, ale nie będzie się czepiał, jak ktoś "trochę" pojedzie na kole ;) Podobnie, jak z samowolną zmianą trasy z uwagi na "kwestie bezpieczeństwa" - to pozostawia ogromne pole do interpretacji i wytłumaczenia się z całej sytuacji. Przy takim podejściu organizatora, naprawdę szkoda czasu na śledzenie współuczestników wyścigu i donoszenie.
Podobnie, jak widać, na porażkę jest skazane wywlekanie teraz jakiegoś nagrania Abdullaha z 2017 r., gdzie rzekomo bierze sterydy. Fakt, że to zostało szybko usunięte i że w ogóle istnieje, rzuca cień podejrzeń na jego osiągnięcia (choć niczego nie dowodzi), ale "społeczność" TABR już zdążyła ukamienować osobę, która to wyciągnęła na światło publiczne, a post został usunięty. Bo po co smród robić rekordziście ;)

jak z utratą wagi przez taki okres ;) ?
Nie było okazji się zważyć bezpośrednio po. Po niespełna tygodniu kompulsywnego obżarstwa wróciła w zasadzie do stanu wyjściowego, więc parę kg pewnie poszło. Poza tym, nowonabyte mięśnie ważą, itd ;)

A może jakieś slajdowisko , kawka, pogaduchy ?
Dam znać, jeśli coś się urodzi :)

Offline Mężczyzna łatośłętka

• Skup i ubój. Rozbiór.
  • Miasto: nie, wioska
  • Na forum od: 21.03.2013
« 1 Lip 2019, 18:03 »
Z tego miejsca kogo byś chciał pozdrowić, komu szczególnie podziękować, jaką piosenkę wysłuchać?

I - o to nas pytają zwłaszcza okuliści - czy w przebiegu TABR rzeczywiście obyłeś się bez przeciwsłonecznych okularów?

Wreszcie - czy swą sprawę tam dla Cię zadawalająco rzeczywiście załatwiłeś, czy wiedziałeś, z tym liczyłeś się, zaakceptowałeś, posypianie po pocztach, poboczach aż tak znacząco zaciąży na wyniku finalnym, słowem - myślisz tam wrócić, strategię pod wynik ustawić, rachunki wyrównać?

Dziękuję.
tutaj jestem łatoś, odtąd łętka ... łatośłętka!

Offline Wilk

• Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 1 Lip 2019, 19:02 »
Tak, szczególnie, że Nathan na spotkaniu organizacyjnym mówił, że w zasadzie to nie powinniśmy draftować, ale nie będzie się czepiał, jak ktoś "trochę" pojedzie na kole ;) Podobnie, jak z samowolną zmianą trasy z uwagi na "kwestie bezpieczeństwa" - to pozostawia ogromne pole do interpretacji i wytłumaczenia się z całej sytuacji. Przy takim podejściu organizatora, naprawdę szkoda czasu na śledzenie współuczestników wyścigu i donoszenie.
Niestety ten organizator to jest porażka, przy takim podejściu - to po co w ogóle są reguły i klasyfikacja? Nic poza organizacją startu i zdjęciami z pierwszych 5-6 dni nie zrobił - ze wszystkich wielkich ultra tutaj zaangażowanie organizatora jest najmniejsze, nawet NC 4000 przy TABR to doskonale zorganizowany wyścig, a przecież wpisowe to nie 5zł, tylko gruba kasa. I do tego gostek każdą najmniejszą kontrowersję natychmiast banuje z grupy FB. To jest duża różnica w porównaniu do TCR, gdzie imprezę stworzył Hall, który sam się ścigał i do czystych reguł zapewniających równą rywalizację przywiązywał dużą wagę, tam takie wałki jak jazda pół trasy z kimś jadąc w kategorii solo już  nie przejdą. Natomiast TransAm to tworzą przede wszystkim kibice, nie organizator, bo zainteresowanie jak na imprezę tego typu jest bardzo duże.

Podobnie, jak widać, na porażkę jest skazane wywlekanie teraz jakiegoś nagrania Abdullaha z 2017 r., gdzie rzekomo bierze sterydy. Fakt, że to zostało szybko usunięte i że w ogóle istnieje, rzuca cień podejrzeń na jego osiągnięcia (choć niczego nie dowodzi), ale "społeczność" TABR już zdążyła ukamienować osobę, która to wyciągnęła na światło publiczne, a post został usunięty. Bo po co smród robić rekordziście ;)
Chluby mu takie coś nie przynosi, ale też niczego nie dowodzi. On jest/był chyba też kulturystą, a w tym środowisku to połowa ludzi bierze coś takiego. Ale też nikogo nie oszukują, bo nie startują w żadnych zawodach, bardziej dla szpanu, żeby imponującą muskulaturę zbudować. A sterydy to na rowerze raczej wiele i tak nie dadzą, to się stosuje w sportach siłowych, gdzie muskulatura ma duży wpływ na wynik, kolarstwo to zupełnie innego typu sport, wytrzymałościowy, tu dużo więcej daje doping krwi.

Ale badań dopingowych w kolarstwie amatorskim właściwie nie ma, więc nie da się ocenić jak popularnym zjawiskiem jest doping. W tym roku na tych "mistrzostwach Polski" w ultra mają być prawdziwe badania dopingowe robione przez POLADA, zobaczymy czy nie będzie nagłych wycofów przed imprezą ;). Może i na BBT w 2020 będą takie poważne badania, nie ta parodia co była rok temu - to coś będzie można konkretnego powiedzieć.

Offline Mężczyzna Mijah

« 2 Lip 2019, 14:39 »
Z tego miejsca kogo byś chciał pozdrowić, komu szczególnie podziękować, jaką piosenkę wysłuchać?
Pozdrawiam i dziękuję Mamie oraz dedykuję jej "Innuendo" Queen.
Swoją drogą, najlepszą odblaskową dedykację dla Mamy zrobił Peter Jackson - szybki i waleczny zawodnik, a do tego zabawny gość, który na codzień w Juneau na Alasce dysponuje znacznie mniejszą liczbą kilometrów utwardzonych dróg (wspominał o 75 milach nadających się pod szosową jazdę, robionych w kółko w różnych wariantach), niż jego dzienna średnia podczas TABR :)

I - o to nas pytają zwłaszcza okuliści - czy w przebiegu TABR rzeczywiście obyłeś się bez przeciwsłonecznych okularów?
Zgadza się. Ogólnie jeżdżę w zwykłych pomarańczowych okularach z Decathlonu, które upodobał sobie również Prezydent Wałęsa. Jakoś tak weselej na pomarańczowo ;) W tym przypadku wobec nasilających się opadów, któregoś pięknego dnia na początku wyścigu wrzuciłem je do bagażu i już do końca imprezy nie wyjąłem.

Wreszcie - czy swą sprawę tam dla Cię zadawalająco rzeczywiście załatwiłeś, czy wiedziałeś, z tym liczyłeś się, zaakceptowałeś, posypianie po pocztach, poboczach aż tak znacząco zaciąży na wyniku finalnym, słowem - myślisz tam wrócić, strategię pod wynik ustawić, rachunki wyrównać?
Na ten moment nie przewiduję powrotu. Ten wyścig to duże wyzwanie - nie tylko sportowe, ale przede wszystkim życiowe. W moim przypadku oznaczało miesiąc wyjęty z życia prywatnego i zawodowego oraz konkretne obciążenie budżetu.
Wobec faktu, że przejechałem całą trasę TABR, swoje ambicje sportowe zamierzam wentylować w innych rejonach globu ;)

Dziękuję.
Dziękuję i pozdrawiam.

Niestety ten organizator to jest porażka, przy takim podejściu - to po co w ogóle są reguły i klasyfikacja? Nic poza organizacją startu i zdjęciami z pierwszych 5-6 dni nie zrobił - ze wszystkich wielkich ultra tutaj zaangażowanie organizatora jest najmniejsze, nawet NC 4000 przy TABR to doskonale zorganizowany wyścig, a przecież wpisowe to nie 5zł, tylko gruba kasa.
Nathan ma dość luźne podejście do tematu. W zasadzie głównie skupiał się na kwestiach bezpieczeństwa. Z drugiej strony indywidualna kontrola roweru i sprzętu trwała jakieś 30 sekund i ograniczała się do zerknięcia na rower i zapytania czy mam to czy tamto z wymaganych rzeczy. Co prawda zdjęcia i opis tego co biorę dostał już wcześniej mailem, ale jednak trochę rozczarowująca była taka pobieżna kontrola, wobec wielkiego halo przed wyścigiem ;)

Natomiast TransAm to tworzą przede wszystkim kibice, nie organizator, bo zainteresowanie jak na imprezę tego typu jest bardzo duże.
Zgadza się. Pomijając kwestię kibicowania zdalnego, w niemal każdym stanie spotkałem jakichś kibiców, a pierwszy dorwał mnie 5 min po tym, jak zacząłem składać rower na lotnisku w Portland. Zawsze są to miłe spotkania, a do tego w zasadzie każdy z tych kibiców miał już swoją historię związaną z TABR albo samym szlakiem, którą się chętnie dzielił.

Chluby mu takie coś nie przynosi, ale też niczego nie dowodzi.
Nie sądzę, żeby brał sterydy pod kątem ultra. Bardziej pojawia się w tym kontekście pytanie o to do czego jest w stanie posunąć się dana osoba, aby osiągnąć cel. Bo że ten facet ma ogromne parcie na sukces sportowy, to nikt nie powinien mieć wątpliwości.

Ale badań dopingowych w kolarstwie amatorskim właściwie nie ma, więc nie da się ocenić jak popularnym zjawiskiem jest doping. W tym roku na tych "mistrzostwach Polski" w ultra mają być prawdziwe badania dopingowe robione przez POLADA, zobaczymy czy nie będzie nagłych wycofów przed imprezą ;). Może i na BBT w 2020 będą takie poważne badania, nie ta parodia co była rok temu - to coś będzie można konkretnego powiedzieć.
Zobaczymy. Póki co, o u nas wystarczyło podpisać się pod protestem dot. zrównywania gimnazjalnego testu na dopalacze z badaniem antydopingowym, żeby dostać łatkę dopingowicza ;)

• Skup i ubój. Rozbiór.
« 2 Lip 2019, 17:36 »
Zgadza się. Ogólnie jeżdżę w zwykłych pomarańczowych okularach z Decathlonu, /.../

Czaaad!

Co tam Lechu...
Jutro, jak często, mój osiemdziesięciowieloletni ojciec rankiem o czwartej wyspany nie całkiem wstanie, rzeczy złoży, z garażu podjazdem rower na pustą ulicę wywlecze, zwykłe, pomarańczowe właśnie takie (sic!) z Deca oczki na nos wsunie, ogniskową, ostrość złapie, tę ustabilizuje, na służbę na piątą do ro kilosów ileś popędzi.

I teraz...
Ten dzień od dotychczasowych wszystkich tym różnił się będzie, ździebko, chwilkę myśl mu zachichocze, jest jak Mijah na TABR w USA - życie, to rejs (ang. race), dawaj!, brachu, nowy dzień, nowe mile i dziś łoić trzeba.

Już dość stary człowiek w śmiesznych okularach orange z tej info b. się ucieszy! :)

Dziękuję / Pozdrawiam

ed.: ciut ostatniego zdania
« Ostatnia zmiana: 2 Lip 2019, 19:14 łatośłętka »

Offline Mężczyzna KMarcel

• Miasto: Olsztyn
  • Na forum od: 13.06.2012
« 2 Lip 2019, 18:11 »
A jeszcze jak narracja ojca zmieni się na taką:
Gdzieś tam w USA, na TABR, Mijah jak JA, pomarańczowe oksy na nos zakładał i kręcił tą korbą jak JA.
Dopiero radość będzie.  ;)

• Skup i ubój. Rozbiór.
« 2 Lip 2019, 19:17 »

:)

Offline Mężczyzna RS

• Miasto: Częstochowa
  • Na forum od: 17.11.2016
« 2 Lip 2019, 19:36 »
Chodzi o te okulary za 20 zeta? Jeśli tak, to dla mnie są one zdecydowanie żółte, a nie pomarańczowe. Proszę o uściślenie, bo to ważne.
Jeśli to te same, to i ja mam zatem coś wspólnego z TABR.

Offline Mężczyzna Mijah

« 3 Lip 2019, 00:05 »
Ten dzień od dotychczasowych wszystkich tym różnił się będzie, ździebko, chwilkę myśl mu zachichocze, jest jak Mijah na TABR w USA - życie, to rejs (ang. race), dawaj!, brachu, nowy dzień, nowe mile i dziś łoić trzeba.

Już dość stary człowiek w śmiesznych okularach orange z tej info b. się ucieszy! :)
Myślę, że to kwalifikuje Twojego Tatę do startu :)

Chodzi o te okulary za 20 zeta? Jeśli tak, to dla mnie są one zdecydowanie żółte, a nie pomarańczowe. Proszę o uściślenie, bo to ważne.
Jeśli to te same, to i ja mam zatem coś wspólnego z TABR.
Tak, te same - żółte czy pomarańczowe.

• Skup i ubój. Rozbiór.
« 12 Lip 2019, 17:21 »

&feature=youtu.be&fbclid=IwAR3mjoApZ_Q4TKVnAuRxv9d5w7jy8uBWZkCXydae_g2v0eooBT0d-vi7djs

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum