Autor Wątek: Maroko po ostatnich wydarzeniach - czy ktoś jedzie ?  (Przeczytany 15037 razy)

Offline Mężczyzna Piotr St

• Wszystko jest tymczasowe
  • Miasto: Nowa Sól
  • Na forum od: 30.06.2016
Hej .Byłem w Maroku  dwa  razy ,  w  tym raz rowerem  . Ciekaw jestem czy jedzie ktos w najblizszej przyszłosci do Maroka  , mimo ostatnich wydarzen ( morderstwo dwóch turystek ze Skandynawii ) Nie wiem co o tym mysleć . Niby to był jednorazowy atak i nie powinno sie to powtorzyc ,ale chyba bym popadł w jakąs paranoje rozbijając sie na dziko .
kolarz wybitny

Offline Mężczyzna marszy

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 23.07.2013
A po Polsce jeździć się nie boisz?

Offline Mężczyzna DiDżej

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 14.10.2013
Tak jedziemy (na rowerach) końcem lutego.
Life is like riding a bicycle. To keep your balance you must keep moving.
Albert Einstein

A po Polsce jeździć się nie boisz?

Wszędzie mozna zostać zabitym - to wiadome . Ale ryzyko ze w Polsce zginę z rąk  wyznawcy allaha spiąc na odludziu w namiocie  ( jak narazie  )   jest znikome . Jakby nie patrzec Maroko to kraj podwyższonego ryzyka - nie ma co sie oszukiwac .Choc  raczej kobiety są bardziej zagrozone .Fakt ze dwie blondynki spiace w rózowym namiocie na odludziu w Maroku to niezbyt mądre  .
kolarz wybitny

Tak jedziemy (na rowerach) końcem lutego.

Udanej i bezpiecznej wyprawy - ceny pewnie spadną i tłok będzie mniejszy  .Rozumiem ze ostrzeżenia na stronie msz widzieliscie ?
kolarz wybitny

Offline Mężczyzna DiDżej

• Na forum od: 14.10.2013
Tak widziałem. Nie jedziemy w te rejony gdzie MSZ zdecydowanie odradza aktywność, ale inna sprawa, że przez tereny mało zamieszkałe przejeżdżać będziemy. Jak kupowaliśmy bilety to tam gdzie jedziemy czyli Góry Atlas, było niby bezpiecznie. Po tej tragedii z tymi dziewczynami, trochę się  sytuacja skomplikowała, ale to jeszcze dwa miesiące. Zobaczymy. Dzięki za życzliwość.  :)
Life is like riding a bicycle. To keep your balance you must keep moving.
Albert Einstein

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Na forum od: 11.02.2012
Te turystki ponoć się wpisywały na jakąś listę, gdzie deklarowały się, że będą iść bez przewodnika. Chyba to bardziej ułatwiło sprawę niż różowy namiot.
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline vooy.maciej

• Miasto: Pogórze Wielickie
  • Na forum od: 04.07.2008
Biorąc pod uwagę jak policyjnym krajem jest Maroko nie zdziwiłbym się jakby teraz właśnie było tam bardzo bezpiecznie.

Offline Mężczyzna yurek55

• 2015-11217; 2016-11305; 2017-12740 (Rapha500)
  • Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 06.09.2013
    • Jurek rowerowy
Maciek Hop właśnie opisał swój pobyt w Maroku. Jest nieco wskazówek i jak zwykle fajny wpis i super zdjęcia.
https://hopcycling.pl/maroko-czy-jest-spoko/
Rower to dziwny pojazd, jego pasażer jest jednocześnie jego silnikiem.
"Drzwi mego domu to magiczna furtka między krainą lenia a rowerem" - eranis

Offline Mężczyzna WujTom

• Administrator
  • Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 17.10.2016
    • Wuj Tom w podróży
Maciek Hop właśnie opisał swój pobyt w Maroku. Jest nieco wskazówek i jak zwykle fajny wpis i super zdjęcia.
https://hopcycling.pl/maroko-czy-jest-spoko/

Maroko nie mój cel ale naprawdę fajnie napisane. Przeczytałem i polecam.
Wolność kocham i rozumiem
Wolności oddać nie umiem ...

No cóz taki urok tego kraju . Ja byłem 3 tygodnie zrobiłęm 1800 km  i  prawie zawsze nocowałem na dziko i żyje . A co do cen to potwierdzam .Po wyprawie robiłem wyliczenia i wyszło mi ze wydałem więcej niż podczas pobytu w Norwegii . Ot paradoks myslałem ze niby w tanim kraju   będzie tanio   , a tu zonk .
kolarz wybitny

Offline Mężczyzna marszy

To może nie jest tak medialne, ale statystycznie masz większą szansę na bycie zabitym przez białego, polskiego katolika za kierownicą niż arabskiego, islamskiego terrorystę. Terrorysta przegrywa rownież w zestawieniu z pobiciami czy alkoholem, ostatnio nawet z pożarami.

Poprawiło się w kraju od lat '90, ale nieszczęścia nadal chodzą po ludziach i uważać trzeba, tak jak wszędzie. Artykuł swietny i chyba rzeczowo odpowiada na zadane pytanie.

Offline Mężczyzna m.arek

• Na forum od: 17.03.2014
To może nie jest tak medialne, ale statystycznie masz większą szansę na bycie zabitym przez białego, polskiego katolika za kierownicą niż arabskiego, islamskiego terrorystę. Terrorysta przegrywa rownież w zestawieniu z pobiciami czy alkoholem, ostatnio nawet z pożarami.

Poprawiło się w kraju od lat '90, ale nieszczęścia nadal chodzą po ludziach i uważać trzeba, tak jak wszędzie. Artykuł swietny i chyba rzeczowo odpowiada na zadane pytanie.
Faktycznie aż strach pomyśleć gdzie żyjemy.
Zapomniałeś jeszcze o dresie w beemwu, starcach w czinkłeczento i innych patologiach

Offline Mężczyzna marszy

Być może wydaje ci się to zabawne, mi trochę mniej. Na kilku pogrzebach już byłem, jeden znajomy wylądował na pół roku w szpitalu, bo przechodził przez przejście dla pieszych, innemu amputowali nogi, bo znalazł się między bagażnikiem swojego auta a pijany palantem, który dawno stracił prawko. To nie byli islamscy terroryści, Roberta z bikestats też Arab pod Elblągiem nie przejechał.

Tego człowieka też terrorysta nie zabił (biały dzień, środek dużego miasta). Terrorysta nie podpalił escape roomu w Kołobrzegu. Jak bardzo by zamachy medialne nie były, przegrywają statystycznie z szarą krajową rzeczywistością

Offline Mężczyzna m.arek

• Na forum od: 17.03.2014
Rozumiem, że zweryfikowałeś każdego sprawcę i masz pewność że jest Polakiem katolikiem.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum