Autor Wątek: Maroko po ostatnich wydarzeniach - czy ktoś jedzie ?  (Przeczytany 15036 razy)

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
Rozumiem, że zweryfikowałeś każdego sprawcę i masz pewność że jest Polakiem katolikiem.
Serio podejrzewasz że statystyczna większość morderców i nieumyślnych sprawców śmierci w Polsce to ktoś inny niż Polacy i katolicy?
Nikt rozsądny nie uważa że wszyscy.

Offline Mężczyzna m.arek

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 17.03.2014
Rozumiem, że zweryfikowałeś każdego sprawcę i masz pewność że jest Polakiem katolikiem.
Serio podejrzewasz że statystyczna większość morderców i nieumyślnych sprawców śmierci w Polsce to ktoś inny niż Polacy i katolicy?
Nie uważam, ale jak masz źródła, albo uważasz, to się podziel.

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
Kpisz sobie?

Wg danych z 2011 w Polsce:

Jakiej narodowości i jakiego wyznania może być większość przestępców w takim kraju?

W każdym normalnym kraju (pomijam kraje ogarnięte wojną czy jakieś krwawe dyktatury), o podobnie jednorodnej strukturze narodowościowej i religijnej jest tak samo - większość przestępstw popełniają ci którzy stanowią przytłaczającą większość i nie będę szukał danych statystycznych by to udowodnić.

Hint: większość to nie to samo co każdy

Offline Mężczyzna m.arek

• Na forum od: 17.03.2014
Kpisz sobie?

Wg danych z 2011 w Polsce:

Jakiej narodowości i jakiego wyznania może być większość przestępców w takim kraju?

W każdym normalnym kraju (pomijam kraje ogarnięte wojną czy jakieś krwawe dyktatury), o podobnie jednorodnej strukturze narodowościowej i religijnej jest tak samo - większość przestępstw popełniają ci którzy stanowią przytłaczającą większość i nie będę szukał danych statystycznych by to udowodnić.

Hint: większość to nie to samo co każdy
Ani trochę.
Czy uważasz, że narodowość i wyznanie ma wpływ na liczbę wypadków?

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
Co najwyżej poprzez wzorce kulturowe.
Zanim napiszę cokolwiek więcej odpowiedz na pytanie:

Czy uważasz za nieprawdziwe stwierdzenie że za większość wypadków w Polsce odpowiadają Polacy i katolicy, a jeśli nie to kto i na jakiej podstawie tak uważasz?

Offline Mężczyzna kawerna

• Piotr(ek) Hrehorowicz w realu
  • Na forum od: 22.09.2013
Co najwyżej poprzez wzorce kulturowe.
Zanim napiszę cokolwiek więcej odpowiedz na pytanie:

Czy uważasz za nieprawdziwe stwierdzenie że za większość wypadków w Polsce odpowiadają Polacy i katolicy, a jeśli nie to kto i na jakiej podstawie tak uważasz?

Dodałbym jeszcze, że trzeźwi Polacy i katolicy oraz Anna i Piotr1 Nowakowie2 . Tylko co z tego ma wynikać?

... i stałem się social-rowerzystą... Anachronicznie lubię trójrzędowe korby i małe kasety ;)

Offline Mężczyzna wojtek

• Użytkownik forum
  • Miasto:
  • Na forum od: 02.03.2010
    • Pokój z Tobą
Ale katolicy niepraktykujący (według wybiórczej praktykujących katolików jest poniżej 40%) i zarabiający około 2000 złotych netto.

Offline Kobieta marg

• Miasto: Tychy
  • Na forum od: 01.01.2012
    • BIKE'OWO
Maciek Hop właśnie opisał swój pobyt w Maroku. Jest nieco wskazówek i jak zwykle fajny wpis i super zdjęcia.
https://hopcycling.pl/maroko-czy-jest-spoko/

Poczytałam, tekst fajnie napisany, ale moje odczucia z pobytu w Maroku całkiem inne  :D
bikeowo, czyli moje podróżowanie

Offline Mężczyzna Romal

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 05.06.2006

Poczytałam, tekst fajnie napisany, ale moje odczucia z pobytu w Maroku całkiem inne  :D

Tak, jak i moje. Szczególnie opinia o wysokich cenach i braku innych potraw niż ziemniaki i marchewka mnie zaskoczyły. A wracając do tematu wątku: w najbliższym czasie nie wybieram się do Maroka, ale gdyby trafiła się okazja, to chętnie bym tam wrócił i ostatnie wydarzenia niczego nie zmieniają. Mało tego, bez obaw spałbym na dziko pod namiotem.

Offline Kobieta marg

• Miasto: Tychy
  • Na forum od: 01.01.2012
    • BIKE'OWO

Tak, jak i moje. Szczególnie opinia o wysokich cenach i braku innych potraw niż ziemniaki i marchewka mnie zaskoczyły. A wracając do tematu wątku: w najbliższym czasie nie wybieram się do Maroka, ale gdyby trafiła się okazja, to chętnie bym tam wrócił i ostatnie wydarzenia niczego nie zmieniają. Mało tego, bez obaw spałbym na dziko pod namiotem.

Dokładnie :D

Co do cen... No, to taki kraj gdzie targowanie się jest częścią kultury. Nigdy nie zapomnę, jak wynajmowaliśmy na kilka dni samochód w Marrakeszu. Trwało to prawie 2 godziny, wypiliśmy parę litrów marokańskiej pysznej herbatki, z właścicielem porozmawialiśmy na kilka ważnych tematów z religią włącznie, doszukując się punktów wspólnych i starając pokazać, że wiemy, interesujemy się i chętnie poznamy więcej. Obustronnie. W efekcie auto wynajęliśmy w cenie, która była 1/3 tej rzuconej na "dzień dobry". Do tego zostaliśmy obdarowani dwoma egzemplarzami Koranu w wersji anglojęzycznej (mieliśmy do wyboru jeszcze francuską)...
bikeowo, czyli moje podróżowanie

Offline Mężczyzna marszy

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 23.07.2013

Znam wszystkie opisane przypadki i mam pewność, że nie byli to islamscy terroryści.

Tak jak nie był nim człowiek, który wczoraj usiłował zabić prezydenta Gdańska. Ekstremizm i patologia nie bazują na poczuciu tożsamości narodowej czy wierze, a na zjawiskach socjologicznych, w których dane jednostki się znajdują.

Czy uważasz, że narodowość i wyznanie ma wpływ na liczbę wypadków?

A uważasz, że ma wpływ na liczbę innych przestępstw?
« Ostatnia zmiana: 14 Sty 2019, 10:48 marszy »

Offline Mężczyzna Alois Lerche

• Miasto: Orzesze
  • Na forum od: 25.11.2015
To konieczne by zweryfikować paszport bo przecież często pod porządnego Polaka katolika podszywają się Ci inni- Źli!

Offline Mężczyzna hansglopke

• Miasto: Zduńska Wola
  • Na forum od: 22.02.2013
"Rower do ultra musi być przede wszystkim wygodny. Reszta jest mniej ważna."  - Turysta

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum