Rozumiem, że zweryfikowałeś każdego sprawcę i masz pewność że jest Polakiem katolikiem.
Cytat: m.arek w 11 Sty 2019, 06:36Rozumiem, że zweryfikowałeś każdego sprawcę i masz pewność że jest Polakiem katolikiem.Serio podejrzewasz że statystyczna większość morderców i nieumyślnych sprawców śmierci w Polsce to ktoś inny niż Polacy i katolicy?
Cytat: Borafu w 11 Sty 2019, 08:31Serio podejrzewasz że statystyczna większość morderców i nieumyślnych sprawców śmierci w Polsce to ktoś inny niż Polacy i katolicy?Nie uważam, ale jak masz źródła, albo uważasz, to się podziel.
Serio podejrzewasz że statystyczna większość morderców i nieumyślnych sprawców śmierci w Polsce to ktoś inny niż Polacy i katolicy?
Cytat: m.arek w 11 Sty 2019, 13:37Cytat: Borafu w 11 Sty 2019, 08:31Serio podejrzewasz że statystyczna większość morderców i nieumyślnych sprawców śmierci w Polsce to ktoś inny niż Polacy i katolicy?Nie uważam, ale jak masz źródła, albo uważasz, to się podziel.Kpisz sobie?Wg danych z 2011 w Polsce:jako Polacy deklaruje się 97,09% (Wikipedia)jako katolicy 86,9% (Wikipedia)Jakiej narodowości i jakiego wyznania może być większość przestępców w takim kraju?W każdym normalnym kraju (pomijam kraje ogarnięte wojną czy jakieś krwawe dyktatury), o podobnie jednorodnej strukturze narodowościowej i religijnej jest tak samo - większość przestępstw popełniają ci którzy stanowią przytłaczającą większość i nie będę szukał danych statystycznych by to udowodnić. Hint: większość to nie to samo co każdy
Co najwyżej poprzez wzorce kulturowe.Zanim napiszę cokolwiek więcej odpowiedz na pytanie:Czy uważasz za nieprawdziwe stwierdzenie że za większość wypadków w Polsce odpowiadają Polacy i katolicy, a jeśli nie to kto i na jakiej podstawie tak uważasz?
Maciek Hop właśnie opisał swój pobyt w Maroku. Jest nieco wskazówek i jak zwykle fajny wpis i super zdjęcia.https://hopcycling.pl/maroko-czy-jest-spoko/
Poczytałam, tekst fajnie napisany, ale moje odczucia z pobytu w Maroku całkiem inne
Tak, jak i moje. Szczególnie opinia o wysokich cenach i braku innych potraw niż ziemniaki i marchewka mnie zaskoczyły. A wracając do tematu wątku: w najbliższym czasie nie wybieram się do Maroka, ale gdyby trafiła się okazja, to chętnie bym tam wrócił i ostatnie wydarzenia niczego nie zmieniają. Mało tego, bez obaw spałbym na dziko pod namiotem.
Czy uważasz, że narodowość i wyznanie ma wpływ na liczbę wypadków?